Foto: Christoffer Guldstrand

Der var ikke rigtig noget på spil, da Copenhagen Towers tog den lange tur til Aalborg for at spille de to holds sidste kamp i den regulære sæson – en kamp der endte med en storsejr på 57-8 til ligaens tophold.

89ers havde cementeret sig på ligaens fjerdeplads i god tid inden lørdagens kamp mod Copenhagen Towers, og der var altså ikke rigtig noget for hjemmeholdet at spille for placeringsmæssigt. Det samme kunne siges om gæsterne, der havde sikret sig ligaens førsteplads inden turen til Aalborg, og det satte sit præg på kampen.

Selvom de to hold aldrig gav helt op, var det med en fornemmelse af, at de to hold skulle ”ud og røre sig”, inden programmet står på playoffs for begge hold i de kommende uger.

Towers kunne dog spille sig til den perfekte regulære sæson med 10 sejre i lige så mange kampe, og det stod hurtigt klart, at det var den vej, kampen pegede tidligt i kampen.

Sidste års liga-MVP, Dayton Winn, viste noget af klassen, og han stod for 3 af Towers’ første 4 touchdowns i en kamp, hvor han var rykket tilbage som running back. Amerikaneren havde bevæget sig mere over i en rolle som receiver, men i kampen i Aalborg linede den dynamiske playmaker primært op som running back.

Hjemmeholdets Jens Ole Kaae Jensen fik sat AaB på tavlen i andet quarter, og det kunne et øjeblik se ud til, at nordjyderne ville slå fra sig i kampen.

Det holdt dog ikke så længe, inden Dayton Winn to gange øgede gæsternes føring, og inden halvlegen var ovre, havde store Kristoffer Bruun også bidraget med point, efter han var hurtig over et blokeret punt.

Igennem kampen fik tight end Jesper Hansen også vist sig frem fra sin bedste side, da han matchede holdkammeraten Winns scorede touchdowns mod 89ers med 3.

Hvor gæsterne altså kan gå til playoffs med en pletfri record i den regulære sæson og en stærk afslutning på kampene inden slutspillet, må 89ers have lidt flere betænkeligheder efter denne kamp.

Her skal det selvfølgelig noteres, at trænerstaben i Aalborg selvfølgelig har forberedt sine spillere på situationen omkring en kamp, som reelt ikke betyder noget, men et nederlag af denne størrelse er aldrig sjovt.

Scoringer

  1. Quarter

0-7 – Dayton Winn rush (XP good)

0-14 – Jesper Hansen catch (XP good)

  1. Quarter

8-14 – Jens Ole Kaae Jensen catch (2pt good)

8-21 – Dayton Winn rush (XP good)

8-28 – Dayton Winn catch (XP good)

8-36 – Kristoffer Bruun blocked punt return (2pt good)

  1. Quarter

8-43 – Jesper Hansen catch (XP good)

8-50 – Lasse Tor catch (XP good)

  1. Quarter

8-57 – Jesper Hansen catch (XP good)