Foto: Mikkel Bo Rasmussen – 1st Down Photo

Begge hold havde en del på spil forud for lørdagens kamp. Søllerød Gold Diggers havde kort tid før kampen tabt til Triangle Razorbacks, hvilket gav Towers muligheden for at indtage andenpladsen i klassementet, og med den plads en direkte billet til semifinalen, med en sejr over Aarhus Tigers. Tigers kunne aldrig undgå Wild Card-runden, men en sejr med 18 point eller mere kunne gøre, at de undgik de ubesejrede Razorbacks i en eventuel semifinale. Med et slutresultat på 16-10 til Tigers, formåede ingen af de to hold at udnytte disse muligheder til fulde.

Efter lørdagens første kamp virkede det umiddelbart til, at Towers havde mest at vinde, da anden kamp i lørdagens double-header blev sparket i gang. Søllerød Gold Diggers havde med et nederlag givet Towers en oplagt mulighed for at overhale dem, og derved sikre sig en uges pause og hjemmebane i en semifinale. Det skulle dog hurtigt vise sig at være Tigers der var det mest tændte hold. Aarhus jagtede fra start af en sejr med 18 point eller mere for at overhale netop Towers, og de så i første quarter ud som et hold, der var godt på vej til at lykkedes med det.

Tigers kom utrolig stærkt fra start. LB/DB Timmi Rysgaard griber på Towers’ åbningsdrive en interception, som han returnerer hele vejen ned til 2-yard linjen. Derfra er det en smal sag for RB Lasse Lykke at løbe i endzone til en tidlig Tigers-føring. Et field goal af Jesper Hansen udbygger Tigers’ forspring i første quarter, og åbner op for muligheden for, at Tigers kan skrabe de 18 point sammen. Towers svarer dog tilbage i andet quarter, da QB Marcus Bennett kan sneake bolden over goal line som afslutning på et drive, der startede omkring midten af banen, efter et godt return af B.J. Lee. Scoren, 10-7 til Tigers, holder resten af halvlegen og Towers må gå til pause, nede med 3.

Modsat første halvleg er det Towers, der kommer bedst fra start i anden halvleg. Først tvinger de Tigers’ offence til at gå tre og ud, for derefter at sætte en nogenlunde solid offensiv serie sammen – godt hjulpet på vej af deres double wing formation. Deres drive ender dog med at stagnere lige på kanten af Tigers’ red zone, og da de ikke kan konvertere et forsøg på fjerde down, overtager Tigers bolden igen. Derfra er der stillingskrig i resten af tredje quarter, hvor der ikke scores yderligere.

Tigers vågner op igen i starten af fjerde quarter, men må se et godt drive blive spoleret tæt på end zone, da DB Patrick Hargett griber sin anden interception i kampen. Da Towers efterfølgende kikser snappet på et punt, får Tigers dog en mulighed mere, som de endnu engang ikke formår at score på – denne gang bliver de stoppet kort på fjerde down. En fumble af Towers giver imidlertid Tigers et, helt uhørt, tredje forsøg på at score fra omkring modstanderens 10 yard-linje. Her er det ”alle gode gange tre” for Tigers, som endelig får scoret, da QB Jakob Karkov finder TE/WR Jesper Kold. En misset two point conversion, og et efterfølgende mislykket onside kick, som Tigers’ import WR/DB Daniel Masifilo lige nøjagtig ikke får kontrol over, inden han ryger ud over sidelinjen, gør at Tigers’ mulighed for at vinde med 18 point virker tabt. Da Towers efterfølgende tager lang tid af klokken med et drive, der ender med, at Aske Troen scorer et field goal til stillingen 16-10, er en storsejr uden for rækkevidde for Tigers. Århusianerne må derfor tage til takke med en sejr på 6 point.

Ingen af holdene får det maksimale ud af kampen

Med nederlaget forspildte Towers en oplagt mulighed for at genvinde klassementets anden plads og de medfølgende goder. HC Peter Herbild peger specifikt på et par fatale turnovers, som værende afgørende for, at hans hold tabte til et velspillende Tigers-mandskab: ”Vi spiller en kanon flot kamp på defense, men vores offense laver alt for mange fejl, og forærer bolden væk to gange i egen redzone. Vores special teams haltede også, og så spiller vi mod et godt og velforberedt Tigers-hold.”

Tigers’ HC, Thomas Pedersen, kunne se sine tropper spille en flot kamp, hvor de dog lige præcis ikke havde det sidste, der skulle til for at ændre på deres seedningsplads forud for playoffs. Det betyder dog ifølge træneren ikke, at der ikke stadig kan tages en del med fra kampen: ”Jeg tager det med fra kampen, at vi vinder over endnu et tophold, og vi har momentum på vej ind i slutspillet. Vi ville gerne have haft et bedre seed, men en sejr over de regerende mestre er ikke noget at kimse ad. Jeg tager også med, at vi stadig har et par ting der skal arbejdes på, men nu har vi jo et par træninger til at få det fikset.”

Begge hold kan se frem til Wild Card-kampe i næste weekend

Efter blot en uge på træningsbanen er begge hold klar til hjemmebanefordel i weekendens Wild Card-runde, hvor begge kampe spilles søndag d. 20. kl. 14. Da Amager Demons på hjemmebane slog Herlev Rebels i weekenden, er det dem, som skal til Aarhus for at forsøge på at slå Tigers ud af playoffs. Towers tager så imod Rebels i en kamp, hvor de for første gang i flere år ikke sidder over i første runde af playoffs. Begge Wild Card-kampe bliver en form for rematch af kampe spillet tidligere på året – Towers vandt komfortabelt 48-0 over Rebels i juni, mens Tigers har slået Demons 27-19 helt tilbage i maj. For Thomas Pedersen er det ikke nødvendigvis modstanderholdet, der skal arbejdes mest med op til kampen: ”Vi skal i bund og grund kigge på vores eget spil. Vi har selvfølgelig en gameplan imod dem, men det vigtigste for mig er, at vi kigger indad, og får rettet nogle ting til, så vi virkelig er knivskarpe når Demons kommer på besøg”.

Scoringer

1. quarter

0-7: 2 yard TD run – Lasse Lykke (PAT Good)

0-10: 32 yard FG – Jesper Hansen

2. quarter

7-10: 1 yard TD run – Marcus Bennett (PAT Good)

3. quarter

– no score –

4. quarter

7-16: 4 yard TD pass – Jakob Karkov til Jesper Kold (2 point conversion failed)

10-16: 24 yard FG – Aske Troen