Foto: Mikkel Bo Rasmussen – 1st Down Photo

Det så på forhånd ud til at være en umådelig svær opgave, der stod foran Herlev Rebels søndag i Gentofte. Rebels, der var med i National Ligaens playoffs 2015 som det lavest rangerede hold, skulle forsøge at slå de regerende mestre fra Copenhagen Towers ud. De måtte se deres forsøg falde til jorden i en kamp, som Towers aldrig rigtig var i fare for at tabe. Kampen, som endte 30-0, var for begge holds vedkommende en noget rodet affære med en del flag, hvilket Towers nu har en uge til at få rettet op på forud for lørdagens semifinale mod Søllerød Gold Diggers.

Selvom Copenhagen Towers gik ind til kampen med tre nederlag i holdets sidste tre kampe i bagagen, ville det nok kandidere til årets overraskelse, hvis Herlev Rebels havde formået at slå dem, på egen hjemmebane, og derved sende dem ud af slutspillet. Towers viste således også på dagen, at de stadig er et stykke over Rebels. For overhovedet at gøre sig tanker om en sejr, skulle rebellerne højst sandsynligt have spillet sæsonens bedste kamp, hvilket langt fra synes at være tilfældet – en iagttagelse, som Rebels’ HC, Daniel Lassen, også erkendte efter kampen: ”Vi kunne godt have spillet bedre. Det her var bestemt ikke en af vores kønneste kampe i år. Det var et bedre resultat, end det vi havde sidst, vi spillede mod Towers, så det kan vi altid tage med, men taget i betragtning af, hvordan vi spillede i dag, så var det det bedste og mest komplette hold, der vandt i dag.”

Sidst de to hold mødtes, vandt Towers 48-0 i Herlev, så den reelle resultatmæssige forbedring i wild card-kampen var altså, at Herlev kunne holde Towers til færre point. Herlevs forsvar, der har været presset på dybde igennem en hel sæson, så da også ud til at kunne spille med Towers’ angreb i perioder af kampen, og lukkede på den front også ”kun” 23 point ind over fire quarters med ofte svær field position, da Towers scorede det ene af deres touchdowns på en battet bold, som DB/WR Frederik Myrup kunne intercepte og løbe i endzone med. Lassen havde da også ros til sit forsvar efter kampen og indrømmede, at hans angreb, på trods af positiv udvikling over sæsonen, stadig mangler den nødvendige rutine til at kunne performe i samtlige kampe: ”Jeg synes, vi spillede godt forsvar i store dele af kampen, men det er svært at spille perfekt forsvar igennem en hel kamp, hvis man er på banen hele tiden. Det var lidt en udfordring, som vores offense desværre ikke hjalp så meget med i dag. Men altså, det er et ungt offense og rigtig mange af spillerne er helt nye i Herlev-regi. Så der er meget at bygge videre på fremover, og det synes jeg helt sikkert er positivt at tage med.”

Fire quarterbacks i aktion
For Towers deltes Kasper Skyum og Marcus Bennett, som forventet, om tiden bag center. Det var umiddelbart Bennett, der med sine hurtige fødder er en stor trussel på option-løbespil og keeps, som slap bedst fra tjansen i denne kamp. Han kunne flere gange kunne løbe for store gains og krydsede også goal line et par gange i løbet af kampen. Skyum, der måske er den mest traditionelle quarterback af de to, kastede både et touchdown og en interception i kampen, men lavede rent faktisk ved lejlighed også et par positive løb, der var med til at rykke kæden. Rebels havde ligeledes, dog mere ufrivilligt, to quarterbacks inde, da deres starting QB Thomas Wolff Clausen måtte udgå med en skulderskade i løbet af kampen. Det gav plads til den unge Simon Dellgren, som især fik skaffet de yards, han stod for, langs jorden. Begge Herlev-quarterbacks fik angrebet frem ad banen i kampen, delvist hjulpet på vej af penalties til Towers’ forsvar, men ingen af dem formåede at sætte point på tavlen. Til det havde Towers’ forsvar simpelthen for godt styr på modstanderne, og derfor kunne gode takter fra Herlevs forsvar aldrig rigtig gøre kampen spændende. Derfor så kampen reelt også ud til at være afgjort ved halvleg, da Towers var foran 23-0. Et touchdown mere fra Bennett i fjerde quarter ledte til det endelige resultat efter en halvleg, hvor Rebels aldrig så ud til at have, hvad der skulle til for at kæmpe sig tilbage, men snarere fortsatte i samme spor som i kampens første halvdel.

Herlev ser fremad mod 2016
Efter det, der altså blev sæsonens sidste kamp for Rebels, kunne Daniel Lassen godt finde det gode humør frem til at komplimentere en smal trup og en hårdtarbejdende trænerstab, som har overkommet meget i løbet af sæsonen: ”Jeg synes, der har været en imponerende fightervilje blandt de spillere, som er her. Så synes jeg, at min offensive og defensive stab har gjort et rigtig flot stykke arbejde med at forberede et hold, der har været udfordret på mandskab hver uge. Vi har to returnerende startere på offense i forhold til sidste sæson, så vi har stort set skulle bygge et helt nyt offense op – det synes jeg, at Esben (Mortensen, red.) har klaret rigtig flot.”

Samtidigt påpegede Lassen, at Rebels trods alt er endt samme sted som sidste sæson, hvilket må ses som en lille sejr, når man tænker på, at holdet selverklæret befinder sig i en genopbygningsfase: ”Jeg synes helt sikkert, at den vilje der har været til at få tingene til at fungere, har været rigtig imponerende, og jeg synes også, at vi i stor udstrækning har fået det til at fungere: vi er kommet i playoffs og røg ud i wild card-runden, hvilket er det samme, som vi gjorde sidste år, så det er egentlig meget godt gået taget i betragtning af, at vi har mistet så mange spillere og har så nyt et hold i forhold til sidste år. Så det skal vi bare bygge videre på.”

Rebels går altså offseason i møde med en klar idé om, hvordan holdet ser ud med Lassen som head coach, og hvis der kan bygges videre på de gode takter og skaffes nogle flere spillere, så ser det med stor sandsynlighed lysere ud for Herlev-holdet i 2016.

Velkendt modstander venter Towers i semifinalen
Selvom Towers var storfavoritter i wild card-kampen, så skal det ikke glemmes, at holdet havde tabt tre kampe i træk forud for opgøret med Rebels. Derfor var HC, Peter Herbild, lettet over endelig at vinde en kampe igen, da dommerne fløjtede af efter fjerde quarter: ”Vi får endelig en sejr, så det føles godt, og jeg glad for at være i semifinalen. Vi er videre, så nu skal vi op og spille imod et rigtig godt Søllerød-hold og så tror vi selvfølgelig på, at vi kan vinde den kamp også.”

Netop Gold Diggers vil Towers formentlig sige, at de kender utrolig godt. De to hold har mødt hinanden i flere tidligere semifinaler, og det var da også Gold Diggers, som slog Towers, på sidstnævntes 25-års jubilæum, og således startede den stime af nederlag, som Towers endelig fik brudt mod Rebels. Frem mod semifinalen understreger Herbild, at der skal skæres ned på fejlene, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at vinde over Søllerød på lørdag: ”Vi bliver nødt til at arbejde lidt på disciplinen. Vi får virkelig mange penalties på defense og har nogle folk, der ikke er fuldstændigt fokuserede. Så det skal vi have ændret, for hvis man går ind og laver sådan nogle fejl imod Søllerød, så kommer man ikke i finalen.”

Der er lagt op til en tæt og hård semifinale, når Copenhagen Towers og Søllerød Gold Diggers skal finde ud af, hvem af de to, der skal repræsentere Sjælland i dette års Mermaid Bowl.

Billeder fra wild card-kampen kan ses på følgende link: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.912167532184160.1073741846.855172827883631

Scoringer

1. quarter

7-0: 1 yard TD run – Marcus Bennett (PAT good)

14-0: 15 yard int return TD – Frederik Myrup (PAT good)

2. quarter

20-0: 2 yard TD run – Jannik Lindén (PAT no good)

23-0: 23 yard FG – Aske Troen

3. quarter

– no score –

4. quarter

30-0: 35 yard TD run – Marcus Bennett (PAT good)