Foto: Michael Quist

Søndag tog Søllerød Gold Diggers imod rivalerne fra Copenhagen Towers, hvor der var lagt op til årets første topopgør, hvor Towers på forhånd var anset som favoritter.

Det var særligt spændende at se hvordan Towers’ nye defensive import, William Sewell Jr, ville gøre en forskel på Danmarks bedste forsvar. Der er ingen tvivl om, at han kommer til at volde enorme problemer på de offensive linjer i National Ligaen. Hans enorme fysik og fart gjorde også, at han var at finde i backfield flere gange i løbet af kampen, inden han desværre udgik, hvor det så ud til, at det var på grund af en skade.

Ligeledes blev det også spændende hvordan man kunne se forskel på, at Towers har spillet internationalt, overfor SGD’s kampe mod Odense Badgers og to gange AaB 89ers. SGD har inden denne kamp scoret 60 point i gennemsnit pr. kamp, men der var lagt op til en helt anden opgave mod Towers’ defense.

Offense blev hurtigt klar

Første quarter forløber uden de helt store højdepunkter, hvor SGD ikke får fundet rytmen på offense. På den anden side får Towers drevet bolden med en god kombination af løb og kast, som afsluttes med et 22 yards lang løb af RB Ashton Heard, som ikke var færdig med at gøre sig bemærket i denne kamp. Heard løb også i endzone for yderligere 2 point på det efterfølgende forsøg.

Straks efter vågnede SGD’s offense også op, og efter et par korte kast, finder QB Nick Rooney WR Nicholas Kaplan på et langt kast, som resulterer i et 48 yards TD. 2 point conversion bliver misset og Towers fører 8-6.

Towers’ offense var kommet i gang og relativt ubesværet for de etableret et balanceret drive, som afsluttes med et 7 yards run af RB Anton Witmeur. Endnu engang løber amerikanske Ashton Heard for en 2 point conversion til 16-6. Inden pausen scorer Anton Witmeur endnu et TD og QB Danny Higgins tilføjer 2 point på et løb. SGD får også sat point på tavlen, da Nick Rooney løber rundt for, at undgå presset fra Towers’ defensive linje, og finder WR Frederik Oldenburg i endzone på for 6 yards. 2 point conversion misses endnu engang, og stillingen i pausen er 24-12.

Towers mosede derudad

I anden halvleg fortsatte Towers det, som de var påbegyndt i første. Første drive afsluttes med et 1 yard run af Ashton Heard. Denne gang blev 2 point conversion ikke konverteret.

SGD svarer hurtigt igen, da Nick Rooney finder RB Christian Vahl på et kort kast, som selv løber de resterende 16 yards i endzone.

I fjerde quarter finde Danny Higgins, to-meter-manden, Philip Thue Nielsen i endzone for 24 yards og 6 point. Mikkel Stilling griber den efterfølgende 2 point conversion til 38-18.

Kampen virker mere eller mindre afgjort, og Towers giver også plads til at skifte backup QB, Lukas Ravn ind, som i offseason er skiftet tilbage til Towers, hvor han tilbragte sine ungdomsår, fra Kronborg Knights. Han har igennem sæsonen gjort en rigtig god figur, når han har været på banen, hvor han har kastet 3 TD. Desværre for ham og Towers blev han interceptet af SGD LB David Tawaki, som puster lidt liv i SGD håb om et comeback. På det allerførste spil efter, finder Nick Rooney WR Frederik Oldenburg til hans anden TD i kampen. Oldenburg tilføjer også 2 point efterfølgende til stillingen 38-26.

Towers sætter sidste scoring på tavlen, ved førsteårs seniorspilleren, RB Frederik Mølbæk.

Towers hiver sig sejrsrigt ud af opgøret med en sejr på 44-26, og tager dermed et stort skridt i mod en semifinale på hjemmebane.

Towers virkede mere klar, spillede i et højere tempo og udviste stor energi på sidelinjen, som uden tvivl hjalp dem med at hive denne sejr hjem. Selvom det blot var otte dage efter deres internationale kamp mod Helsinki Roosters, virkede det som en større fordel for at have spillet kampe på højt plan, end det virkede som en ulempe, at have et tæt program.

På søndag tager Towers imod Aarhus Tigers i Gentofte. De to har allerede stødt på hinanden, hvor Towers vandt 40-8 i Aarhus.