2. pinsedag tog Triangle Razorbacks imod Amager Demons. Det blev til en forventet sejr til hjemmeholdet – dog uden at imponere spillemæssigt.

Fotograf: Sofie Bruun / SBC Photo

Udeholdet kom bedst fra start

Udeholdet Amager Demons kom til kampen med halvt så mange spillere som hjemmeholdet. Holdet fra Vejle kom også ind til kampen med tre nederlag i træk i bagagen, så man trængte til en sejr i dag, og den fik man da også.

Det var udeholdet fra Amager, der startede kampen på bolden. Og som man kender dem, løb en af deres profiler Lars Hyrsting bolden og skabte yards på deres første spil. De startede generelt kampen fornuftigt med simpelt spil, men fik dog ingen point på kontoen i første omgang. Første gang hjemmeholdet kom i angreb valgte man at starte med, at deres nye quarterback Shazzon Mumphrey skulle kaste en simpel aflevering, så han kunne komme ind og få en god start på kampen. Det fik han, men en anden spiller fra hjemmeholdet fik ikke så god en start. Det var Mathias Kragh, der efter et flot løb med bolden, hvor han undgik to tacklinger, bagefter måtte forlade banen med en skade i skulderen. Det vides i skrivende stund ikke, hvor slemt det står til.

Receiveren fra Razorbacks, Oliver Holmlund, startede kampen med ikke at gribe bolden, og dermed missede han en first down, så de var tvunget til at punte. Det punt får Demons blokeret og starter dermed deres angreb på 20 yard-linjen. Efter at have sat Lars Hyrsting i spil, hvor det ikke rigtig førte til positive yards, valgte man at sætte field goal-enheden på banen. Det viste sig at være en klog beslutning, da sparket sad som det skulle fra Lars Hyrsting, der nok lidt overraskende bragte sit hold foran med 0-3.

Razorbacks havde til kampen et par spillere skadet, og man havde også valgt at spare lidt spillere, hvilket betød, at den nye spiller Hunter Kelly spillede fullback i denne kamp. Han er normalt linebacker.

Shazzon kastede igen et fornuftigt kast, der gav ham og holdet en first down. Herefter sendte man Geoffrey Lewis af sted i et run play, som han løb hele vejen til endzone til et flot touchdown. Det efterfølgende ekstra point sparkede Torben Jørgensen sikkert mellem de to stolper.

Starten på anden quarter var fornuftigt for de forsvarende mestre, da Mark Nielsen greb en fin aflevering fra den amerikanske quarterback – plus Demons blev tildelt en face mask-straf på Razorbacks angriber fra 13 yard-linjen. Der skulle kun et kast derfra til at producere et touchdown, da Shazzon Mumphrey fandt Oliver Holmlund helt nede i hjørnet af endzone, og bragte sit hold yderligere foran. Torben Jørgensen sparkede igen sikkert det ekstra point ind på kontoen.

Demons overtog herefter bolden, hvor man skiftevis fandt Hyrsting brødrene. Især Lars Hyrsting skabte ravage og yards for holdet fra Amager. De endte med at forsøge sig med et field goal forsøg, som Lars Hyrsting dog ikke omsatte til point. Razorbacks’ forsvar var ikke oppe i det gear, som vi kender dem. De lignede mod slutningen af første halvleg nogen som gerne ville til pause. Det kom de så med en føring på 14-3.

Samme kampbillede efter pausen

Triangle Razorbacks startede på 30 yard-linjen efter pausen. Igen sendte man Lewis af sted, og igen skabte han yards. Det var samme spillestil som i de første to quarters. Det virkede også som om, at det var angrebet der fungerede bedst for dem. Fire spilforsøg senere var Razorbacks helt nede på at være 13 yards fra endzone. Her fandt Oliver Holmlund hullet i Demons’ forsvar og scorede dermed sit andet touchdown i kampen. Igen sparkede hjemmeholdets kicker Torben Jørgensen et ekstra point sikkert ind. Dermed førte hjemmeholdet med 21-3.

Dæmonernes Micki Nielsen returnerede et dybt kick helt op på Razorbacks’ 42 yard linje. De næste spil gik igen gennem Lars Hyrsting, men det endte ud i et punt fra deres side. Tredje quarter sluttede af med dårligt spil fra hjemmeholdets forsvar. De holdte ikke deres vinkler, som gjorde, at Mads Hyrsting kunne løbe bolden op på modstanderens banehalvdel.

Razorbacks var generelt ikke som den velsmurte maskine, man kender, i denne kamp. Det gjorde, at Demons igen var tæt på at kunne score et touchdown, der dog ikke lykkedes for dem. Dette ledte dem til endnu engang at forsøge sig med et field goal. For anden gang sparkede Lars Hyrsting ved siden af.

Da Razorbacks kom på bolden for første gang i fjerde quarter var det med Peter Linnemann som quarterback. Dermed kunne Shazzon Mumphrey holde fyraften. Hjemmeholdet brugte det sidste quarter til at spare folk.

Amager Demons reducerede stillingen til 21-10 efter en flot touchdown-scoring af Frederik Normann Larsen, der greb bolden på et dybt kast af deres quarterback, Mads Edvardsen og ekstra point af Lars Hyrsting, som var udeholdets mand i denne kamp.

Den erfarne Peter Linnemann scorede hurtigt efter for Razorbacks, da han med et flot roll out-spil løb bolden helt til endzone og touchdown. Torben Jørgensen var atter engang mand for at sætte et ekstra point på tavlen. Nu var Vejle-holdet foran 28-10 og sejren var hjemme for dem. Torben Jørgensen sluttede dog kampen af med en field goal-scoring, og sikrede dermed slutresultatet på 31-10 til Triangle Razorbacks over Amager Demons.

De to holds præstation

Triangle Razorbacks vandt kampen, men de imponerede ikke spillemæssigt som de plejer. De skal især have styr på deres forsvar forud for deres næste to kampe mod Copenhagen Towers og Søllerød Gold Diggers, der, sammen med Razorbacks, er favoritter til at nå dette års Mermaid Bowl. Udeholdet Amager Demons spillede generelt en flot og fornuftig kamp selv om det blev til nederlag. De var også bedst på special teams.

Scoringer

  1. Quarter

0-3 Lars Hyrsting (FG)

6-3 Geoffrey Lewis (Run Play)

7-3 Torben Jørgensen (PAT)

  1. Quarter

13-3 Oliver Holmlund

14-3 Torben Jørgensen (PAT)

14-3 Lars Hyrsting (FG not good)

  1. Quarter

20-3 Oliver Holmlund

21-3 Torben Jørgensen (PAT)

  1. Quarter

21-3 Lars Hyrsting (FG not good)

21-9 Frederik Normann Larsen

21-10 Lars Hyrsting (PAT)

27-10 Peter Linnemann (Roll Out)

28-10 Torben Jørgensen (PAT)

31-10 Torben Jørgensen (FG)