Triangle Razorbacks (5-2) skal på lørdag på hjemmebane op imod AaB 89ers (4-3), hvor en sejr kan fastholde dem i top tre i Nationalligaen.

Sommerpausen i Nationalligaen er (heldigvis) slut, og dermed er der igen amerikansk fodbold på programmet i det danske land. Triangle Razorbacks sparker efteråret i gang mod AaB 89ers hjemme i Vejle.  Det er holdenes andet opgør mod hinanden i denne sæson, hvor vildsvinene vandt det første opgør i Aalborg med 48-23. De må også siges at være favoritter til dette opgør, men hvad kan vi forvente af de to mandskaber og af kampen. Det giver denne optaktsartikel dig svar på.

Hvad er der sket i sommerpausen?

I Vejle er de startet godt op efter sommerpausen. Der er fokus på at få timingen tilbage, og så skal der lægges på i forhold til det strategiske fundament, som OC Reed Gottula og DC Michael Christensen har skabt i løbet af foråret. Så der er også en positiv udvikling i det nye trænerteam i Vejle, som gerne skulle give pote mod slutningen af sæsonen.

I Aalborg har de brugt sommerpausen på at blive friske igen – både fysisk og mentalt. Inden sommerpausen havde de et kampprogram med tre kampe tre weekender i træk, hvilket de har kunne mærke på spillerne. Derefter har spillerne haft mulighed for at holde sig i gang med selvtræning, så de forhåbentlig er mødt ind klar til kamp og træning igen.

Fokuspunkter i kampen

Hos Triangle Razorbacks vil man gerne se en anderledes tænding og koncentration i forhold til det første opgør i sæsonen. Head coach Kristian Worm mener, at det var deres dårligste kamp i sæsonen, selvom de vandt kampen.

89ers har kun mulighed for at træne to gange inden kampen mod Razorbacks på lørdag, så deres fokus bliver på at være fysisk klar til at spille kamp. Der vil blive trænet med høj intensitet, så sommerpausen bliver rystet ud af kroppen. Der vil også blive fokuseret på de ting Razorbacks gør i deres spil, og de spillere de har, så 89ers kan execute deres offense og defense på bedst mulige måde.

Skader

Razorbacks har Reed Gottula ude for resten af sæson og et par tvivlsomme skadesramte spillere. Derudover har de afbud fra fire spillere, som er ude at rejse.

Head coach i AaB 89ers, Jakob Zinck Thellufsen, vil til Nationalligaen.dk ikke udtale sig om, hvem de mangler.

Kampinfo

Kampen finder sted lørdag den 11. august på Vejle Gl. Stadion, Helligkildevej 2, klokken 15:45

Læs mere om Facebook-begivenheden for kampen her

Tidligere indbyrdes opgør

10/6-2018 AaB 89ers – Triangle Razorbacks 23 – 48

20/8-2017 AaB 89ers – Triangle Razorbacks 0-27