De danske mestre fra Razorbacks skal op imod et af Europas bedste hold i europæisk turnering.

Den fortsat uafklarede strid mellem de to fraktioner får nu også konsekvenser for de internationale turneringer. IFAF Europas Champions League-turnering er, på grund af pengemangel, nu blevet aflyst. Triangle Razorbacks har i stedet tilmeldt sig Central European Football League (CEFL) som ellers har været en turnering forbeholdt hold fra Mellemeuropa og Balkan.

I 2017-udgaven af turneringen er de danske mestre nemlig røget i pulje med et af Europas allerstærkeste hold år, østrigske Swarco Raiders Tirol fra Innsbruck, og de polske mestre fra Wroclaw Panthers, som Razorbacks også mødte i sidste års udgave af Champions League.

Det bliver en stor sportslig udfordring for danskerne, som dog føler sig rustede til opgaven.

”Det bliver et kæmpe udstillingsvindue. Kampene transmitteres live i mindst otte lande, og via livestream på diverse webkanaler, så der bliver massiv eksponering af klubben, Vejle by og vores sponsorer. På den seneste generalforsamling har vi netop præsenteret det bedste økonomiske resultat i klubbens historie, så jeg føler, vi er godt rustede til udfordringen,” siger Razorbacks formand, Kris Riis-Nielsen til klubbens hjemmeside.

Razorbacks forventer at kunne stille i stærkeste opstilling og med tre amerikanske imports i truppen.

”Vi har fået et økonomisk råderum, så vi kan investere i endnu stærkere spillertrup og en fuldtids cheftræner. Senest har vi signet den erfarne quarterback – amerikanske Reed Gottula. Han suppleres med yderligere 2 spillere, hvoraf den ene allerede er på plads: Linebacker Gerald Gooden, der bl.a. har været inde omkring NFL-holdet Arizona Cardinals. Den sidste forventer vi at kunne afsløre inden for et par dage. Dertil kommer, at vi nok står med den mest talentfulde trup af danske spillere i lang tid, som suppleres med et par spændende unge talenter.”

Swarco Raiders, der sidste år vandt både det østrigske mesterskab, AFL, Big6-turneringen og deres egen Battle4Tirol-turnering, er storfavoritter til at vinde både puljen og turneringen.

I den anden gruppe vil der være deltagelse fra de to serbiske hold, Kragujevec Wild Boars, der er regerende serbiske mestre, og Beograd Vukovi, samt ungarske Budapest Cowbells.

Beograd Vukovi (som betyder ulv på serbisk) har været deltager i samtlige 11 finaler i CEFL indtil nu.

Stor udekamp i vente
Programmet bliver således, at Razorbacks spiller mod Raiders i Innsbruck den 6. maj, og allerede den 20. maj 2017 skal op mod Panthers på hjemmebane i Vejle. Razorbacks-spillerne kan forvente sig lidt af en oplevelse, når de går på banen på Tivoli Stadion i Innsbruck, hvor der forventes mere end 5.000 tilskuere på lægterne.

Finalen mellem vinderne af de to grupper spilles den 8. juli 2017.

Det bliver en noget reduceret udgave af CEFL som Razorbacks stiller op i. Sidste sæson havde turneringen deltagelse af 12 hold fra Østrig, Serbien, Slovenien, Ungarn, Bosnien og Kroatien. Sidste års vinder, østrigske Graz Giants, har ikke valgt at stille op for at forsvare deres titel.