Foto: Tina Carstensen

Det er en ny trænerduo, i form af Troels Vestergaard og John Hansen, som har taget over fra Kim Ewé i Søllerød Gold Diggers. Vi har taget en snak med Troels Vestergaard om forventningerne til sæsonen 2015 og sin nye rolle på holdet.

Troels Vestergaard har i mange år har været Defensive Coordinator for Søllerød Gold Diggers, og ved siden af dette coachet Linebackers for Seniorlandsholdet. I år har han taget det næste skridt i Søllerød, og står som HC, en rolle han deler sammen med John Hansen, som før var Offensiv Coordinator for både Søllerød og Seniorlandsholdet.

Deling af Head Coach-rollen

Det lidt atypiske samarbejde og sammensætning af Head Coach-rollen, der som regel besættes af en person, har givet anledning til en jævn fordeling af det arbejde andre coaches af og til sidder alene med. ”Det er primært mig der fungerer som Head Coach i og omkring holdet. Og det er også mig der kommer til at tage beslutninger på gameday, hvor John er mere inde over noget af det administrative, og mange af de ting vi laver, samt de sportslige udvalg vi har oprettet”.

Med dette samarbejde mellem de to trænere, er der også blevet stillet nogle krav fra Troels og John, så de mener at samarbejdet kan føres optimalt:

”En del af de krav John og jeg satte for at sige ja til at stå i spidsen for klubben, var, at vi ville have en stemme, i det der skulle foregå ungdomsafdelingsmæssigt, så vi rent faktisk kunne få noget bæredygtigt op at stå. Og lige på det område arbejder vi rimelig tæt sammen. Så vi har sådan en god fordeling af det hvor John tager sig mere af det administrative, som måske ikke er min stærke side”.

Større brug af playbooken i år

Grunden det større personel klubben har på holdkortet i år, forklarer Troels at det åbner op for en større del af playbooken i forhold til 2014:

”Vi har lavet nogle justeringer på offense, vi har ret mange playmakers, som vi vil forsøge så meget som muligt at få bolden i hænderne på og så bygger vi videre på det. Sidste år var vi presset spiller-mæssigt. De fleste ved jo hvordan det er, når man ikke kan spille 11 mod 11 (til træning, red.). Det problem har vi ikke i år, så man kan sige, at vi har udvidet lidt mere af den tilgang vi egentlig gerne vil have rent playbookmæssigt. Vi har åbnet lidt mere op, lidt flere forskellige ting, flere pakker, så man kan sige at det i hvert fald ikke kommer til at se ud som det gjorde sidste år”.

Status på Rosteren 2015

Som vi fortalte i her på nationalligaen.dk har Søllerød fået nye spillere til i 2015. Det har haft en indflydelse på hvordan angrebet vil spille i år, forklarer Troels:

”På offense, sådan noget som at få Morten Forsbøl ind (QB), kommer til at hjælpe os rigtig meget. Og så har vi med så mange playmakers rundt omkring, både på Runningback og på Receiver pladsen. Vi er meget bedre stillet end vi var sidste år. På defense, der har vi også fået lidt tilgang, og jeg vil også sige at vi, overordnet set, kommer til at stille med den bedste D-line vi har haft uden amerikanere, længe. Samtidig med det, så er tilgangen af Lars Ringgaard (LB) bestemt en fordel. Jeg vil sige, at jeg ikke kan nævne en position hvor jeg synes vi er svagere end sidste år.”

Det er dog andre steder på holdet hvor der stadig er plads til forbedringer i 2015. Flere af de bærende kræfter på O-line sagde stop i 2014, og derfor er klubben stadig i gang med at den vigtige den af angrebet sat sammen: ”Et issue er den offensive linje, det er mest dybden der ikke er der. Vi har de folk der skal til, og vi er også bedre stillet der, vil jeg mene, måske ikke lige nu, men som sæsonen kommer til at skride frem, så står vi helt sikkert også bedre der”.

Han forklarer ligeledes at der har været kamp om et par af starterpladserne, fordi der har været der luksusproblem af der var flere dygtige om buddet: ”Specielt receiverpositionen har vi utrolig mange playmakers – og også på D-line, det bliver en god rotation”.

Holdet er vigtigst

”Det eneste det handler om, det er de folk som er på vej til træning nu og trænerne i klubben. Det er dem der skal gøre noget hvis vi vil noget med det her. Og der er ikke en der er over andre, vi skal være sammen om det”.

Næste kamp for Søllerød Gold Diggers er ude mod Herlev Rebels d. 2. maj.