Den tyske storklub, Frankfurt Universe, har skrevet kontrakt med den danske offensive center Joachim Navntoft Christensen fra de danske mestre Copenhagen Towers 

En klippe for Copenhagen Towers

Når 2019-sæsonen starter om nogle få uger bliver det uden Joachim Navntoft Christensen for Copenhagen Towers, der har været en fast klippe på den offensive linje. Dette skyldes at danskeren har sagt ja til et lovende kontrakttilbud hos den tyske storklub Frankfurt Universe. De lilla-hvide farver bliver dog skiftet ud med nogen lignende, da også det tyske hold spiller i selv samme farver. 

”Jokke” som han til dagligt bliver kaldt i Copenhagen Towers virker også som en oprustning for den tyske klub, der stolt præsenterede spilleren onsdag eftermiddag. Den 1,94m høje dansker bliver med sine 138kg også en fast klippe, som både bidrager til den offensive linje hos Frankfurt Universe, men også efterlader et stort hul hos de danske mestre. Joachim Christensen blev sågar MVP of Copenhagen Towers’ defense efter en sæson I 2018, hvor han sammen med Copenhagen Towers vandt både Nationalligaen, men også NEFL-titlen blev tilføjet til hans CV. En dansker, som også for nylig er blevet valgt som holdkaptajn på det danske landshold.

Talentet og det han har opnået i Copenhagen Towers værdsættes også af Head coach fra Copenhagen Towers, der udtalte til klubbens egen hjemmeside: ”Joachim kom til Towers for at vinde trofæer, og for at få en international platform, hvor han kunne fremvise sit talent til Europas topklubber. Det er på to år lykkedes Joachim at vinde to Danmarksmesterskaber, en NEFL-titel og få en kontrakt med en tysk storklub. Det må man tage hatten af for”. 

For stor en fristelse

Efter Joachim Christensen havde skrevet under med det tyske storhold, udtalte han til klubbens hjemmeside: Jeg er en lidenskabelig og altid motiveret spiller, der altid forsøger at handle på højeste niveau, altid forbedrer mig selv. Hvordan kunne jeg sige “nej” da tilbuddet kom fra et af de bedste hold i Europa?”, hvorefter han tilføjede: ”Jeg vil altid vinde, ligegyldigt hvordan! Min rolle i Mændene i Lilla overtrædelse vil blive opfyldt og opfyldt på den bedst mulige måde for fuldt ud at udnytte mine evner og samtidig sætte alt i balance for holdet. Og selvfølgelig holder vi GFL-trofæet den 12. oktober foran vores egne fans i vores by”.

Joachim Christensen træder lidt i en anden danskers fodspor, nemlig Frederik Myrup Nielsens. Danskeren som lige er blevet udvalgt af DAFF til at deltage i National CFL Combine i Toronto skiftede også det lilla-hvide storhold fra Copenhagen Towers ud med et tysk storhold, nemlig Postdam Royals.   

Den tyske mentalitet og opbakning

Den tyske liga er kendt for hårdhed og ikke mindst for en ufattelig opbakning. Flere tusinde tilskuere valfarter ofte til stadions for at se topklubberne spille. Topklubber, som alle også er en del af den højeste elite i Europa. Halvdelen af de ti bedste storklubber i Europa er besat af tyske klubber fra den tyske liga GFL. Den høje eksponering i den tyske liga gør også at store sponsorer kommer til og genererer penge til ligaen. Dette kan ses på ovenstående billede, hvor bl.a. Samsung har sponsoreret Joachim Christensens nye hold, Frankfurt Universe. 

Trods et stort tab for Nationalligaen vil vi følge vores danske landsholdkaptajn tæt og ønsker ham alt held og lykke i den tyske liga GFL!