Foto: Tofterager Foto

Det var et tændt dansk U19-landshold der lørdag kl. 14:00 indtog Heinz Steyer stadion i Dresden, for at spille bronzekamp ved EJC (U19EM) mod Frankrig. Efter 4 quarters indtog stod Danmark en plads på skamlen efter en overbevisende sejr på 14-0.

Danmark og Frankrig har mødtes før, dog aldrig med Danmark som vinder. Danmark vandt coin toss og valgte at modtage bolden, og fik deres offense på banen først. Allerede på andet drive viste Danmark karakter, og at de var klar til at spille med Frankrig til trods for underdog rollen.

Det skulle vise sig, at Danmark havde masser af overskud, og med 2:06 tilbage af 1. quarter havde Danmark en 4 down og 7 på Frankrigs 12 yard linje. Danmark skiftede nogle spillere ud og gjorde klar til et field goal forsøg. Frankrig skiftede en del spillere ud for at få deres field goal block hold på banen. Hvad Frankrig ikke var klar over var, at det ikke var Danmarks rigtige field goal spillere der var på banen, så da Frankrigs spillere havde stillet sig klar til at blokere et field goal forsøg, skiftede Danmarks spillere position og stillede op i normalt offense, dog med RB Mads Hyrsting Larsen som QB. Inden Frankrig helt var klar hvad der er ved at ske, startede Danmark spillet og Mads Hyrsting Larsen modtog bolden og løb til venstre, og ved hjælp af nogle fine blokeringer løb han bolden ind i Frankrigs endzone, til dansk føring 6 – 0. På det efterfølgende ekstra point, scorede Daniel Juul Kyei-Ofori sikkert til stillingen 7 – 0.

Resten af 1. halvleg bølgede spillet frem og tilbage, med Danmark som de toneangivende. Det danske defense har godt fat i Frankrigs offense, som aldrig blev rigtig farlige. Holdene gik til pause ved stillingen 7-0.

Efter pausen fortsatte de to hold med at presse hinanden, dog uden nogen af dem er i stand til at score.

I 4. quarter blev Daniel Juul Kyei-Ofori sat ind som RB, og viste sig at være afgørende, idet Daniel Juul Kyei-Ofori løb noget tungere og mere direkte end Mads Hyrsting Larsen, og de trætte Franskmænd havde svært ved at tackle ham. Det blev også Daniel Juul Kyei-Ofori som løb bolden ind i endzone, og han satte selv punktum for kampen, da han sparkede ekstra pointet ind, og Danmark var foran 14 – 0.

Frankrig forsøgte at komme tilbage i kampen, men det danske defense gav ikke mange yards væk og formåede at holde Franskmændene fra at score. Med sekunder tilbage på uret, tog Danmark knæ og hentede for første gang nogensinde medaljer ved et EM.

Danmark er nu i top 3 i Europa på U19 landsholds niveau, kun overgået af de 2 helt store europæiske Football nationer Tyskland og Østrig, der spillede finale efter bronzekampen. Finalen ble en spændende affære, som Østrig endte med at vinde. Østrig har vundet de sidste 3 U19EM i træk.

Det var meget tydeligt, at Danmarks spillere havde besluttet sig for at vise, at de var bedre end resultatet af torsdagens kamp mod Østrig gav udtryk for.

Daniel Juul Kyei-Ofori blev Danmarks MVP for kampen, med 50 yards og et TD som RB, samtidig med at han også tog nogle spil som WR, og scorede på 2 ekstra point, sparkede kick off, hvor han endda lavede en tackling og spillede nogle spil som Nose-tackle på defense.

11694091_10206450141546856_969882398874401333_n

Der var meget mere gejst og energi hele kampen igennem, de ting der ikke lykkedes mod Østrig virkede mod Frankrig. Det var også tydeligt, at vores coaches, vanen tro, havde scoutet modstanderen og var klar til dem – denne gang krydret med lidt ekstra, som det at stille op til field goal og ændre det til offense” udtalte en stolt Head Coach Lars Carlsen efter kampen.

Jeg er utrolig stolt af drengene og hele vores staff. Vi viste i dag, at Danmark har en masse at byde på, og at vi er i stand til at rejse os efter et nederlag. Sikke en indsats hele vejen igennem” afslutter han.

Stort tillykke til de danske drenge!

Se eller gense kampen her.