Det er blot en uge siden, at Victor Andersen tiltrådte som HC for det danske U19 landshold og nu kan de første coaches så offentliggøres.

Daniel Lassen og Simon Rasmussen, som begge er kendte ansigter på landsholdet, vil varetage rollerne som henholdsvis offensiv og defensiv koordinator.

Daniel Lassen ny Offensiv Koordinator

”Søgningen efter vores offensive koordinator var en hurtig proces, selvom stillingen trak interesse fra flere coaches i landet” udtaler Head Coach Victor Andersen. ”Det var essentielt for mig at det blev en grundig, men effektiv proces. Både for at få den bedste træner til U19 landsholdet, men også at finde en der deler den samme passion og vision for U19 landsholdet som både jeg selv og Sportschef Lars Carlsen. Derfor var der også ét navn der stod over alle de andre navne”.

Valget som Offensiv Coordinator er faldet på Daniel Lassen, som kan fortsætte efter at have besiddet stillingen i to år. Valget er faldet på grund af erfaring, samarbejdsevner og kreativitet.

”Daniel og jeg har coachet sammen på ungdomslandshold siden det første U17 landshold startede i 2010, og jeg har længe beundret hans kreative og pragmatiske tilgang til offense. Han er en dygtig underviser, har altid arbejdet hårdt og har en rigtig god sans for detaljer. Han har allerede to års erfaring som OC på U19 landsholdet, som vi alle kan få gavn af. Derudover er han nem at omgås og jeg glæder mig til at arbejde sammen med ham”

Daniel har været en del af Aab 89ers i 15 år, hvor han både har været spiller og træner. Han har varetaget opgaver fra positionstræner til head coach og sportschef, og har også 2 års erfaring som Head Coach for Herlev Rebels med sig.

Simon Rasmussen ny Defensiv Coordinator

På den defensive side af bolden er valget faldet på Simon Rasmussen. Simon har været en del af U19 landsholdet siden 2016 og har i samme periode været omkring både U17 og A landsholdet.

Simon har primært gjort sin gang på den defensive side af bolden som LB træner på U19 landsholdet og DB træner på A landsholdet, men har det seneste år også været offensiv koordinator for U17 landsholdet.

”Simon er en utrolig alsidig coach, med en stor viden og en fantastisk evne til at udvikle spillere. Han har erfaring som vikarierende defensiv koordinator under Lars Carlsen sygdomsforløb, og har en masse erfaring fra landsholdsprogrammet fra de seneste år. Han har en meget klar idé om hvad han gerne vil på defense og er tydelig i sine krav til spillerne”

Simon har været den primære drivkraft bag den amerikanske fodboldlinje på Svendborg Medie & Sportsefterskole fra 2016 til 2018, og har de seneste år været en del af Copenhagen Towers hvor han blandt andet har været med til at vinde NEFL og Mermaid Bowl.

”For mig var Simon det åbenlyse valg på defense. Jeg har arbejdet med Simon på U19 og A landsholdet, og ligeledes i Copenhagen Towers. Simon og jeg har derfor et indgående kendskab til hinanden. Han er en holdspiller der altid vil holdet det bedste, samtidig med at han er fyldt med gode input. På banen er han en meget energisk træner som spillerne respekterer”.

Trænernes første opgaver

De to træneres første opgave bliver, i fællesskab med HC Victor Andersen, at samle et coaching staff.

Hvis du vil være en del af U19 landsholdets coaching staff så send en ansøgning til Head Coach Victor Andersen på U19@daff.dk, hvor du kort skitserer din coaching erfaring og hvilke positioner du kunne tænke dig at arbejde med.