Røgen fra første halvdel af 2015-sæsonen er så småt ved at være lettet, og vi tager et kig på de 27 spillede kampe. Det er klubbernes eksterne kræfter vi ser evaluerer, og hvad de har bidraget med for deres hold og for niveauet i den danske National Liga.

Læs det første bud på hvordan vi så dette års udenlandske profiler her.

 

Razorbacks har ramt guld

I det oprindelige kig på Razorbacks eksterne kræfter for 2015 var hverken US QB Steven Wilken eller franske WR Julien Senmartin og DL Robin Sebeille nævnt, ganske enkelt fordi ingen af dem var tilknyttet klubben. Det gik rygter om at klubben ville signe en QB, men rygtet sagde at de endnu ikke havde fundet deres mand. Få kampe inde i sæsonen lykkedes det endeligt holdet at signe Wilken. Det står klart at han er en opgradering over Linnemann, men ikke så stor som mange måske havde forventet, bl.a. fordi at Linnemann i virkeligheden havde gang i en rigtig god sæson. Razorbacks mente dog, at de var sårbare overfor skader med blot én QB, og Wilken blev derfor fløjet ind. Han giver holdet en hurtig atlet med en fin arm, som kun meget få danske QBs kan konkurrere med, og så bringer han selvfølgelig en erfaring ulig nogen anden i Danmark. Med 87 touchdowns (74 passing) og 8.270 yds (7.121 passing) fra Salve Regina i Division III, har han et fint resumé, og videoen, foruden de kampe han allerede har spillet, giver meget atletisk og hurtig QB der har ”zip” på sine kast, og det er også tydeligt at han har givet Razorbacks en ekstra dimension i deres angreb.

Du kan se hans highlight reel her

Det var Dylan Reda som i vores første artikel blev kaldt klubbens helt store profil, men det har været Robert Bleiler der siden sin ankomst har været blændende i stort set alle Razorbacks kampe. Hvorom Reda har været ankeret i forsvaret og har været god til at få lukket ned for løbene på indersiden, har Bleiler ikke alene gjort det svært for modstandernes defensive koodinatorer, men også på forsvaret har han gjort sig. Han tabte første halvleg af Tigers og Razorbacks sidste kamp til Daniel Masifilo da de to spillede overfor hinanden både på angrebet og på forsvaret, men da Masifilo udgik med et brækket kraveben, var Bleiler ikke til at tøjle.

Det har været meget lidt vi har set til Julien Senmartin der er kommet til klubben fra Centurion de Nîmes. Selvom der har været starter tid på angrebet har det primært været Bleiler bolden har været kastet efter, men umiddelbart ligner han en opgradering på receiver-pladsen. Robin Sebeille har til gode at være skrevet på holdkortet, så hvad han kan bidrage med står endnu hen i det uvisse.

Oprindelig konklusion: Upgrade

Nu: Upgrade. Det står helt klart at Reda, Wilken og Bleiler er en kæmpe opgradering over sidste års udenlandske profiler, og 7-0 resultatet der involverer sejre over sidste års nr. 2 fra Tigers og de forsvarende mestre, Copenhagen Towers, hvor både Reda og Bleiler spillede vigtige roller i kampene taler sit tydelige sprog. Men med 5 udenlandske profiler på rosteren vil det være en kæmpe fiasko for Razorbacks hvis ikke der hentes endnu en ring i år.

 

Svingende Towers sæson for B.J. Lee

B.J. Lee har ikke været den næste J.R. Artozqui på Towers nye angreb, og hans bidrag ser meget svingende ud fra kamp til kamp. Mod Tigers spillede han slet ikke, og i nederlaget til Razorbacks hjalp han ikke holdet med at finde endzonen. Dette er ellers kampe hvor man forventer og håber at klubbernes eksterne kræfter skinner igennem, men det har ikke været tilfældet. Lee blev tilmed ejected for to unsportsmanlike conducts på ét spil i den sidste af holdets to Champion’s League kampe, og han er rygtet til at have lidt af en mindre skade der ser ud til i noget omfang at have præget hans forårssæson.

Oprindelig konklusion: Lille downgrade

Nu: Downgrade. Hvorom det er svært at sige hvor meget skiftet på angrebet har haft at sige for holdets identitet som helhed, så kan Towers ikke være 100% tilfredse med det de har set ud af Lee. Her tænkes der mindre på kvaliteten, fordi hurtigheden og accelerationen har som forventet været der, men kvantiteten. Towers ligger dog stadig komfortabelt med en 5-1 score inden sommerferien, og de er nok stadig de mest åbenlyse bejlere til en plads i Mermaid Bowl ved siden af Triangle Razorbacks.

 

Skade til Masifilo kan koste Tigers dyrt

Det var på forhånd forventet at Masifilo ikke, spiller for spiller, skulle ind og erstattet Jonn Mathews i Aarhus, og det har han heller ikke gjort. Det betyder dog ikke, at han ikke har været en positiv oplevelse på banen. Det er dog tydeligt, at det er som CB han har det bedst, og hvorom han har trukket forsvarets opmærksomhed når han har været på angrebet er det på forsvaret han har været vigtigst. Det var meningen at han skulle være med til at lukke modstandernes kasteangreb ned, men desværre for Tigers bar holdets første kampe præg af at have problemer med at lukke løbeangrebet, hvorfor hans primære opgave blev en anelse negligeret.

I en sæson hvor Tigers i en nærmest urimelig grad har været ramt af skader, blev ondt gjort til værre da Masifilo i holdets sidste opgør med Triangle Razorbacks udgik med et brækket kraveben. Hvor hurtigt og ikke mindst hvor godt det heler bliver altafgørende for Tigers muligheder for igen at finde vej til Mermaid Bowl, og de kommer på en stor opgave mod Søllerød Gold Diggers, hvor de uden tvivl har brug for Masifilos hjælp på begge sider af bolden. Heldigvis for ham og holdet havde han 6 ugers restitution fra Razorbacks frem mod sæsonstart mod Rebels i midten af august.

Oprindelig konklusion: Downgrade

Nu: Lille downgrade. Dette afhænger meget af Masifilos evne til at komme tilbage på banen, særligt mod Søllerød Gold Diggers efter ferien, men han har gjort præcist det han har været god til: at lukke modstandernes #1 receiver ned.

 

Stevenson genopbygger Amager

Det er bestemt ikke Stevensons skyld at de Amager Demons har måttet nøjes med 3 sejre i 7 kampe, men nærmere rosteren eller mangel på samme, der har givet ham for lidt at arbejde med. Stevenson har holdt det så ukompliceret som muligt, og har løbet bolden meget med hans to præmie-RBs i Hyrsting brødrene. Ingen kan bebrejde en træner for at forsøge at vinde der hvor holdet er stærkest. Forhåbentligt holder Demons fast i Stevenson lidt endnu og hjælper ham med at bygge holdet op, for det er et spændende projekt de har gang i på Amager.

Oprindelig konklusion: Upgrade

Nu: Upgrade. Ledelsen i Amager skal bygge holdet op omkring Stevenson, og give ham flere spillere at arbejde med. Det er naturligvis nemmere sagt end gjort, men med U19 EM afsluttet har holdet fået yderligere to profiler tilbage hvilket kun kan hjælpe. Lige nu ligger de lunt i svinget til en playoff plads, men der skal arbejdes meget hvis holdet skal gøre sig forhåbninger om en semifinale.

 

Imponerende signing af oprykkerne

”Med Lester har holdet fundet en spiller der kan hjælpe dem på begge sider af bolden, såvel som på special teams. Kunne økonomi til kvalitet blive årets mest fornuftige signing i National Ligaen?”. Det var ordene der afsluttede afsnittet om tyske Niko Lester i vores første artikel, og havde der været 7 tal på en lottokupon kunne vi have været rige nu. Lester har gjort alt han har været bedt om for oprykkerne. Returner? Tjek! Cornerback? Tjek! Wide Receiver? Tjek! Runningback? Tjek! … Vent hvad? Jo, den er god nok, efter et par kampe på fløjene af både angrebet og forsvaret tilbød Lester at hjælpe til der hvor holdet kunne bruge ham bedst nemlig på RB positionen. Her har han i flere omgang været blændende, og har for en europæisk import gjort en kæmpe forskel for oprykkerne fra Horsens Stallions. Han havde en stor andel i Stallions ene sejr over Herlev Rebels og har generelt været ligaens helt store positive oplevelse.

Oprindelig konklusion: Upgrade

Nu: Upgrade. Stallions kommer forsat til at kæmpe for overlevelse i den bedste række, men Lester er i høj grad medvirkende til at Stallions slog Rebels og at National Ligaen for andet år i træk ikke kommer til at have hold liggende uden sejre.