Det var ”lige ved og næsten” for Tomahawks, der fik en kanon start i Aalborg. Det ser mere og mere ud til, at vi får tætte kampe i både toppen og bunden af National Ligaen i år, hvilket man kun kan glæde sig over. Vi har et Aalborg hold der har placeret sig komfortabelt på 4. pladsen, dog stadig med langt op til #3. Tigers cruisede videre i en nem kamp i Frederikssund, der aldrig rigtig var tæt. Det ser ud til, at der er gået en smule luft af ballonen hos Oaks, men jeg håber nu stadig, at der er lidt tilbage, når de skal til Valby på lørdag i en vigtig kamp om slutspilspladser.

Copenhagen Tomahawks – Frederikssund Oaks

Den her kamp kunne godt gå hen og blive rigtig spændende. Tomahawks har set bedre og bedre ud for hver kamp de har spillet, på trods af at de har mødt ligaens 4 stærkeste mandskaber i deres første 4 kampe. Oaks har siden den overraskende sejr imod Gold Diggers haft svært ved at finde ind i en ordentlig rytme og det er blevet til to store nederlag siden. I denne uge får vi en kamp, der kan komme til at afgøre hvilket hold, der spiller med om slutspilspladser og hvem der spiller om nedrykning, og det ser ud til at det kunne blive en virkelig fed én af slagsen. Oaks kommer på besøg med en meget fysisk spillestil krydret med en fantastisk atletisk QB. Tomahawks byder velkommen med et offense der kan producere store spil på flere forskellige måder. Den her kamp bliver rigtig spændende!

Tomahawks RBs – Oaks LBs

Jeg er faktisk virkelig imponeret over Tomahawks RB-kæde. Rasmus Carøe har været god i mange år, og han bliver da også ved med at levere. Men med tilføjelsen af Benjamin Løvschall, har holdet nu to virkelig dynamiske og hurtige RBs, der kan score fra alle steder på banen. De har begge en fortid som WRs og kan bruges ud af backfielden, hvilket gør dem til et endnu større matchup-problem for de fleste LB-kæder.

Oaks LB-kæde er faktisk rigtig god. Det på trods af, at alle de 3 spillere der bliver brugt som LBs, også spiller fuld tid på angrebet. Patrick Tambour behøver ingen introduktion. Han er hjertet der får hele Oaksmaskinen til at køre rundt – han er fantastisk dygtig. I flere tilfælde har vi set ham stille op som dyb safety, for at give plads til to andre dygtige LBs. Uraia Tabua og Mikael Mortensen spiller begge virkelig aggressivt og ”ned af bakke”. Mikael Mortensen er en runstopper med stort R og det er på trods af, at han er 12 år ældre end hans to LB kollegaer!

Tomahawks DL – QB Jonas Jørgensen

Tomahawks akilleshæl er deres forsvar. De har i sæsonens første 4 kampe lukket 163 point ind. I 2017 lukkede de 406 point ind i 10 kampe. Vi taler altså om at modstanderne i snit scorer 40 point imod dem per kamp. I min verden starter et godt defense med en god defensiv linje, og det er da også kendetegnet for de bedste defenses i National Ligaen i år. Tomahawks linje har haft en svær start på sæsonen, og jeg tror ikke at den bliver nemmere på lørdag.

QB Jonas Jørgensen gav Tigers defensive linje store problemer i sidste weekend. Med hans fart og evne til at finde frie spillere mens han er jaget vildt, er han suverænt Oaks-angrebets farligste våben. Det er altid underholdende at se ham spille, og jeg er spændt på at se hvordan Tomahawks har tænkt sig at begrænse hans yards via jorden. I løbet af de seneste par kampe er han også blevet en væsentlig større trussel fra lommen, hvilket gør ham til et rigtig farligt våben.

Søllerød Gold Diggers – Copenhagen Towers

Revanche fra sidste års Mermaid Bowl, rivalopgør eller en kamp mellem top og bund. Jeg er ikke helt sikker på hvilket SGD mandskab der dukker op, men man skal aldrig undervurdere et mandskab med Troels Vestergaard i spidsen. Begge hold har haft rigtig lang tid til at forberede sig mod hinanden, men kommer også fra to helt forskellige kampe. Sidste gang SGD var i aktion, var da de for 3 uger siden fik noget af en overhaling i Vejle og måtte tage hjem med et nederlag på 49-0. Towers seneste kamp var Champions League opgøret mod de engelske mestre Tamworth Phoenix, der blevet slået med 50-7. Umiddelbart ligner Towers store forhåndsfavoritter, men det er set før, at alt kan ske, når disse to hold løber sammen.

Gold Diggers DL – Towers OL

Gold Diggers DL har i mange år været rigtig stærk, og er da også igen i år forsvarets helt store styrke. Victor Greve og Toke Eriksen i midten af forsvaret er på trods af holdets placering i tabellen, en af National Ligaens stærkeste duoer. På ydersiden har holdet August Hyldrup og Kent Bo Pedersen, som begge har vist højt niveau i National Ligaen. Hvis Gold Diggers skal stoppe Towers løbeangreb, skal disse 4 gutter spille en tæt på fejlfri kamp, men denne gruppe spillere ligner også et godt bud på en gruppe i NL, der kan klare den opgave.

Towers OL er stærk. Det ser jeg hver uge. Tilmed har de også lige fået en smule forstærkning af Kristoffer Green, der kommer tilbage fra skade. På den offensive linje har man utrolig meget fart og styrke, og så består linjen af en gruppe mennesker der ikke bare prøver at blokere dig – de vil enormt gerne ramme!
Jeg er i hvert fald glad for, at jeg ikke skal stå derinde. OL skal blokere foran sidste års MVP, Dayton Winn, og lynhurtige Anton Witmeur. Begge RBs har haft en rigtig god sæson, og det er især takket være den offensive linje.

Gold Diggers WRs – Towers DBs

Sådan som Gold Diggers’ angreb har spillet i denne sæson, ser det ud til at deres bedste bud på at score point er igennem kasteangrebet. Det er da også en gruppe af WRs, der har utrolig meget at byde på. Frederik Oldenburg og Søren Bakbøl har begge evnerne til at tage bolden til end zone hver gang de har den i hænderne. Derudover har de to unge gutter i Thomas Ashworth og Nicholas Kaplan, som begge var store profiler hos både Gold Diggers juniorhold og på U19 landsholdet. Ashworth har måtte se en del kampe fra sidelinjen på grund af et brud på armen og Kaplan har kun spillet en enkelt kamp efter hans hjemkomst fra USA. Hvis alle 4 spillere er kampklar, er det en dygtig gruppe. Ligeledes skal man ikke glemme, at SGD har hentet en import WR i Anthony DiMarsico, selvom forventningen er, at han formentlig skal spille QB.

Towers DBs har indtil videre haft en rigtig god sæson. Der er blevet lukket godt ned for kasteangrebet både nationalt og internationalt. En rigtig stærk starterkæde bliver dagligt presset af en rigtig god dybde, der giver Towers DC (ja, det er mig) rigtig mange strenge at spille på. Jeg ved at de glæder sig til at komme i gang efter en månedspause

 (Anthony DiMarsico – Randall Schroeder)

Efter alt at dømme har begge hold skiftet QB siden deres seneste kamp. DiMarsico blev hentet som WR, men efter Forsbøl har måtte udgå i alle kampe indtil videre, har jeg en klar forventning om, at DiMarsico er at finde på QB på søndag. Towers har hentet Randy Schroeder ind for at hjælpe angrebet særligt i de internationale kampe. Det bliver spændende at se begge i aktion.

Potsdam Royals – Calanda Broncos

En lille ekstra feature i weekenden, når der er danskeropgør i EFL.

WR Frederik Myrup – DB Timmi Rysgaard

To af de allerbedste danske spillere, er begge på kontrakt i udlandet. Disse to gutter er tidligere holdkammerater fra Aab, men har også spillet mod hinanden i deres tid som henholdsvis Towers og Tigers spiller.

Frederik Myrup var sidste sæsons mest produktive WR i GFL2 og har fulgt sit mandskab med op i GFL1. GFL1 er det højeste niveau af fodbold i Europa, men Potsdam har klaret sig utrolig godt for et oprykkerhold. Det har Myrup haft en stor andel i, hvilket er en fantastisk præstation. Den lynhurtige WR er farlig uanset hvornår han får bolden i hænderne.

Timmi Rysgaard er en af de absolut bedste defensive spillere vi har haft i Danmark. Han er utroligt hurtig og stærk, og har en vanvittig motor. Timmi kan bruges over alt på banen, men vil nok være at finde som enten safety eller LB, når han drager med sit Schweiziske mandskab til Berlin-forstaden.

Kampen spilles søndag d. 27. maj kl. 14.