Endnu en weekend med to favoritsejre, og dermed er der ikke nogen ændringer i tabellen. Gold Diggers ser dog ud til at have fundet formen frem, og ligner et hold der bliver svært at spille mod i slutspillet. Aalborg vandt stort over Tomahawks og er nu sikret 4. pladsen. Tomahawks er eneste hold uden sejre i år, men har nu en weekend fri og dermed ekstra tid til at forberede sig til revanche opgør mod Oaks.

I denne uge er der dog topkamp i NL! #1 mod #2. Tigers har kun tabt én enkelt kamp i denne sæson, og det er mod netop Copenhagen Towers. Towers er ubesejrede i NL og har vundet 3 ud af 4 kampe i internationale kampe i år, og ligner favoritten til at vinde mesterskabet i år. Kampen i weekenden er dog afgørende for hvilken vej man får gennem slutspillet.

Men billedet er stadig meget uklart. Det eneste der lige nu er sikkert, er at AaB ender som #4. Towers og Tigers er stadig i spil til 1. pladsen, og Razor er stadig i spil til 2. pladsen. Oaks og SGD kæmper om 5. pladsen.

Jeg vil her beskrive nogle af de scenarier der kunne ske. Jeg er med på at jeg ikke nævner alle scenarier, og jeg har valgt at antage at hvis man har tabt med en meget stor margin til ét hold i denne sæson, så taber men igen.

Towers sikrer sig 1.pladsen hvis de vinder mod Tigers (og skal derefter ”blot” vinde en kamp mod 89ers der er uden betydning for Aab)
Tigers sikrer sig 1. pladsen ved at vinde med mere end 15 point mod Towers og derefter slå SGD.

Razorbacks kan spille sig op på 2. pladsen ved flere scenarier. De kan stadig nå at blive bedre indbyrdes en Towers hvis de vinder med mere end 8 point. I det tilfælde skal Towers så tabe til Tigers eller 89ers oveni. Razorbacks kan smutte forbi Tigers hvis Tigers taber deres sidste to opgør og Razor vinder deres sidste to.

Oaks sikrer sig 5. pladsen med en sejr mod Tomahawks
SGD sikrer sig 5. pladsen hvis de slår Tigers, og Oaks taber til Tomahawks.

At sikre sig #1 seed er yderst interessant, for det er ikke nødvendigvis den nemmeste semifinale. Sådan som tabellen ser ud nu, som nok ikke er et urealistisk bud på hvordan det kunne se ud, vil Razorbacks mod Gold Diggers i en wildcard-kamp. Hvis SGD vinder den så skal de møde #1 seed. Men hvis Razorbacks vinder den, skal #1 møde vinderen af kampen mellem Oaks og 89ers.

Ligeledes kan man som #2 seed potentielt ende med at møde enten Oaks eller 89ers hvis SGD vinder deres wildcard kamp.
Jeg håber det danner et nogenlunde overblik!

Men lad os se på nogle matchups!

Aarhus Tigers – Copenhagen Towers

Sidst disse mandskaber løb sammen, havde Towers netop spillet NEFL finale mod Carlstad Crusaders. Med en flok hårdt ramte spillere snuppede Towers dog alligevel sejren. Denne gang er benene mere friske, og der har været tid til at forberede sig en smule på Tigers. Tigers har haft en ekstra uge til at forberede sig i, og vil gøre alt for at forsvare hjemmebanen mod førerholdet. Der er lagt op til en spændende kamp!

Tigers RBs – Towers LBs

Tigers har ligaens stærkeste RB kæde. Med Lasse Lykke og Rickey Stevens, er der ikke mange hold der kan konkurrere. Det eneste hold at nævne var Towers, som efter at have rykket Dayton Winn til at spille WR, efterlader Tigers siddende på tronen. Både Lykke og Stevens har mange styrker og meget få svagheder, og de er en trussel uanset hvor på banen de er. De har begge farten og styrken til at løbe udenom og igennem et forsvar, og så har de begge rigtig gode evner som receivers også. En utrolig stærk duo.

Denne uge bliver nok ikke den nemmeste for Tigers RBs. Her møder de en af ligaens stærkeste LB-kæder.
Philip Hargett har været styrmand på LB-kæden for Towers i mange år, og han er i gang med en af hans bedste sæsoner i Towers-uniformen. Ved siden af ham finder man hjemvendte Frederic Grønhøj, som efter 4 år i Demons er tilbage i lilla. Udover det består gruppen af Alexander Mylsted som var startende MLB på A-landsholdet denne sommer, samt Sebastian Ledgaard og Sverri Finsson der begge har misset kampe i foråret da de har været i USA. En rigtig stærk gruppe, som glæder sig til at spille mod Tigers RBs.

Towers OL – Tigers DL

Towers OL har været en af hovedårsagerne til holdets succes både nationalt og internationalt i denne sæson. Anført af Joachim Christensen var Towers OL med til at producere 563 offensive yards i sidste weekend mod Gold Diggers. Det er et imponerende tal, og det bliver endnu mere imponerende når man ser gruppen træne. De er ikke selv tilfredse med deres præstation i fredags, og der er blevet arbejdet stenhårdt for at præstere på højere niveau på lørdag.

Tigers DL har været en stor årsdag til at Tigers er det forsvar der har lukket færrest point ind i denne sæson. 96 point har holdet lukket ind i 8 kampe, hvilket er ligaens suverænt laveste. Med Kori Hurd på linjen har man fået en mand i midten der kan lave spil over hele banen, og der har holdet manglet. Ydersiderne er stadig besat af Simon Yde, Peder Kjær og Christopher Muurholm, selvom de to sidstnævnte har døjet lidt med skader på det seneste. Hvis ikke Tigers kan vinde på linjen, kan det blive en lang dag i Aarhus.

Triangle Razorbacks – Frederikssund Oaks

Selvom det er en kamp mellem #3 og #5, vil det stadigvæk være årtiets overraskelse hvis Oaks løber med en sejr i Vejle. Vejle har altid været stærke på deres egen bane, og har blot tabt 3 kampe på deres egen bane over de sidste 3 sæsoner. Jeg forventer også at det er en kamp med en stor sejrsmargin til hjemmeholdet

Razorbacks WR – Oaks DBs

Razorbacks er utrolig stærke på WR. Med både Moll, Lester, Sjørslev og Holmlund på banen, har Razorbacks utrolig meget fart. Både Moll, Lester og Holmlund har haft perioder i år eller tidligere år, hvor de har været stærke kandidater til at være ligaens MVP, og med dem alle på banen på en gang, vil det være en stor udfordring for et hvilket som helst defense. Moll spillede dog ikke i holdet seneste kamp, og det er stadig uklart hvordan Razorbacks har tænkt sig at løse deres QB-situation.

Oaks DBs består af en masse spillere der også agerer WRs eller andre positioner. Kombineret med deres aggressive man-coverage tilgang, kunne jeg være nervøs for at de ville ende i utrolig mange 1mod1 situationer mod nogle rigtig gode WRs. Dog kan deres tilgang være et smart touch, hvis ikke Razorbacks QB rammer dagen.

Razorbacks LBs – Oaks RB/QB

Razorbacks LB-kæde er anført af amerikanske Tyler Condit, som har fået lov at sætte sit præg på defense. Ved siden af ham finder man tjekkiske Ondrej Mastalir, som ligesom Condit er en meget atletisk og hurtig LB. Det har skiftet igennem sæsonen om hvem der ellers har været ved deres side, men fælles for alle på Razorbacks defense, er at de løber solen sort og misser meget sjældent tacklinger. I denne kamp får Razorbacks LB kæde en lidt anden opgave, da Oaks kommer med et mere option baseret angreb.

Jonas Jørgensen og Patrick Tambour i backfield kan være utrolig giftigt. Hvis bare de finder en smule plads, kan de tage bolden hele vejen til huset. Når man krydrer det med hjælp fra Simon Hoeg eller Lasse Rydell samt en masse option baserede løb, kan det give modstanderholdet nogle vanskelige situationer. Option delen gør at alle spillere kan bære bolden, og det vil skabe flere 1mod1 situationer til boldholderen. Det helt store spørgsmål er om Oaks offensive linje kan skabe nok plads til Oaks backfield.