Så blev det endelig tid til slutspil. Og som de fleste havde forudset for et par uger siden bliver det Razorbacks der tager imod Gold Diggers, og 89ers der tager imod Oaks.

#4 89ers – #5 Oaks                                                      lørdag d. 22/9 kl 14.00 i Aalborg
#3 Razorbacks – #6 Gold Diggers                           lørdag d. 22/9 kl 17.00 i Vejle

De sidste to kampe der blev spillet, gjorde hverken fra eller til. Dog bød det på en sejr til Gold Diggers som indtil da ikke havde slået andre end Tomahawks.

Towers vandt overbevisende i Aalborg. En kamp som var fuldstændig uden betydning for 89ers og med muligheden for at gå 10-0 for Towers, var er lagt op til at det skulle blev en ensidig affære. Det lignede bare en kamp der skulle overstås. Tigers tog en tur til Søllerød, og var i første halvleg ret dominerende, og burde have været foran med flere point. Tigers valgte at spare en masse profiler i 2. havleg og dermed fik SGD chancen for at gå sejrrig fra en kamp.

Tigers har været stort set sikre på deres 2. plads i flere uger, og har derfor reelt ikke haft meget at spille for. Dog undrer det mig at man vælger en så konservativ løsning, hvor det altså er blevet til to forholdsvis store nederlag i holdets to seneste kampe. Min kritik kan dog hurtigt blive gjort til skamme i næste weekend hvor Tigers har chancen for at spille sig i Mermaid Bowl. Men først skal vi kigge på wildcardrunden!

 

AaB 89ers vs. Frederikssund Oaks

Det er efterhånden længe siden af disse to hold fandt ud af at de skulle møde hinanden i slutspillet. Derfor har der været rigeligt med tid til at forberede sig på sin kommende modstander. 89ers har arbejdet på at forbedre de ting der fik placeret dem på en 4. plads, mens Oaks har brugt tiden på at prøve en masse nye ting af. To forskellige taktikker der begge virker logiske. 89ers skal for første gang i mange år, spille en slutspilskamp hvor de er favoritter. Det bliver spændende at se hvordan 89ers har tænkt sig at tackle den rolle.

89ers RBs – Oaks LBs

Med en småskadet (eller helskadet?) Alexander Kronborg, kan det blive rigtig vigtigt for AaB at få gang i løbeangrebet. Heldigvis for 89ers er både Magnus Krogh og Andreas Rahbæk tilbage, og forstærker med det samme 89ers backfield. Alle hold i Danmark ved at 89ers har et stærkt kasteangreb, og derfor vil der sandsynligvis være lidt mindre opmærksomhed på 89ers RBs. Det kan åbne op for en stor kamp langs jorden.

Men det kræver selvfølgelig først og fremmest at 89ers RBs kan slippe forbi en rigtig stærk LB-kæde fra Frederikssund. Patrick Tambour er en af ligaens klart bedste, og med Mikael Mortensen og Uraia Tabua ved hans side, har Oaks nogle rigtig solide runstoppers. Hvis Oaks kan tvinge 89ers til at løbe bolden, vil det her matchup bliver afgørende.

89ers DBs – Jonas Jørgensen og Oaks WRs

Umiddelbart et underligt matchup, men jeg vil prøve at forklare hvorfor. Alle ved at Jonas Jørgensen kommer til at skabe en masse tid for sig selv. Det har han bevidst gang på gang. Når han køber sig selv tid i lommen og at Oaks WRs begynder at improvisere, sætter det utrolig meget pres på de defensive backs fra AaB. Hvis ikke 89ers DBs kan følge deres mand i 6-10 sekunder, vil Jonas Jørgensen finde dem. Og det vil gøre ondt på 89ers forsvaret. Heldigvis har 89ers en dygtig DL, der gerne skulle være med til at begrænse Jonas Jørgensens tid med bolden i hænderne.

Jonas Jørgensen vinder snildt prisen for årets mest underholdende spiller i NL. Det er dog ikke en titel der er særlig meget værd, og han har da også chancen for at levere endnu en overraskelse. Jeg tror vi kommer til at se den hurtige QB give alt hvad han har for at få Oaks til at hive denne sejr hjem, og det tror jeg endnu en gang vil blive rigtig underholdende at se på.

Triangle Razorbacks vs. Søllerød Gold Diggers

Endnu en gang skal disse to traditionsrige klubber møde hinanden i en slutspilskamp. Sidste år tørnede de sammen i en semifinale, hvor Gold Diggers var store favoritter, men kun knebent hev en 17-15 sejr hjem.
I år er det Razorbacks der er vært, og da også det hold der må ses som favoritter. Dog har Vejle-mandskabet ikke haft det bedste efterår, og måtte da også se en stor portion profiler udgå fra deres seneste opgør. Gold Diggers har langsomt spillet sig varmere i løbet af sæsonen, og ligner et hold der kan overraske i slutspillet. Razorbacks sad over i den sidste spillerunde, og har dermed haft en uge ekstra til at blive friske, og til at forberede sig på Gold Diggers. Det kan give dem en lille fordel, når de åbner dørene for hvad der ligner et spændende opgør.

Razorbacks WRs – Gold Diggers DBs

Razorbacks WRs er gode. Rigtig gode! Niko Lester, Jairus Moll og Oliver Holmlund kan alle fuldstændig overtage en kamp. Med Reed Gottula som spilkalder, forventer jeg at Razorbacks kasteangreb kommer til at have en stor dag. Spørgsmålet er dog hvem der kommer til at kaste bolden. Peter Linnemann måtte udgå fra Razorbacks seneste opgør og backup Jonas Beckmann har mildest talt været uimponerende i hans få indhop. Både Moll og Lester har taget snaps som QBs, men det er endnu uvist om de rent faktisk kan kaste bolden.

Gold Diggers DBs har været noget udsatte i år. Det sker efter en naturlig transition væk fra spillere som Mikkel Lindsø og Desmond Cooper. Gold Diggers har en masse unge talentfulde spillere i deres DB-kæde, men de har måtte se sig slået flere gange i denne sæson. Holdet har da også tidligere på sæsonen haft problemer med at stoppe Jairus Moll. Det kommer til at kræve en storkamp fra SGDs DBs hvis holdet skal avancere til semifinalen.

Razorbacks DL – Gold Diggers OL

Det match der på papiret ser mest ulige ud, er matchet mellem Razorbacks DL og Gold Diggers OL. Og det er heller ikke utænkeligt at lige præcis dette matchup kan blive meget afgørende. Razorbacks DL har på trods af tabet af Mads Marquard, set ganske fornuftige ud. Det er en stærk kombination af gamle erfarne og unge talentfulde spillere. Det er også på Razorbacks DL at man finder ligaens ældste spiller, og storebror til holdets egen HC, Peter Worm på 44 år!!

Gold Diggers offensive linje har slet ikke ramt det niveau holdet havde i 2017 sæsonen. Og det er nok heller ikke så underligt, da man har sagt farvel til to af ligaens stærkeste tackles. Efter hårdt arbejde over en hel sæson, har de efterhånden fået spillet sig varme. Det kommer til at blive afgørende for holdets chancer for en plads i semifinalen, at den offensive linjer kan skabe plads til Emil Neumann og tid til enten Forsbøl eller DiMarsico.