Victor Andersen er assisterende Head Coach og Defense Coordinator hos Copenhagen Towers. Jeg følger meget med i hvad der foregår i NL, og jeg har i den forbindelse dannet mig en masse holdninger og synspunkter. Disse holdninger og synspunkter er jeg blevet spurgt om jeg vil dele med nationalligaen.dk. Det har jeg takket ja til. Hver uge vil jeg beskrive de match-ups, som jeg ser mest frem til i de kommende kampe. Alle holdninger og synspunkter står for min egen regning, og jeg glæder mig til at dele dem med jer. 

Sæsonen er endelig skudt i gang. Det var rart. Selvom mine matchups i sidste uge kan have været spændende at følge for nogle, så var der ikke meget spænding når det kom til udfaldet af sidste weekends to kampe. Det ændrer sig dog i denne uge, hvor en spændende kamp er på trapperne; er det endelig året hvor AaB sniger sig ind i top 4? Og skal Tigers i Mermaid Bowl? Jeg glæder mig!

Der er rigtig meget at holde øje med på søndag i Aalborg, og jeg tror at kampen kan gå hen og blive rigtig spændende. Jeg har alligevel forsøgt at snævre det ned til hvad jeg tror kan blive vigtigt for begge hold, i både denne kampe og i resten af sæsonen.

Her er de ting jeg er mest spændt på at se i denne uge:

AaB 89ers vs. Aarhus Tigers

Her er de ting jeg er mest spændt på at se i denne uge:

89ers offensive playmakers – Tigers defensive struktur

Den her lyder måske kringlet – men lad mig forklare. Sidste år havde Aalborg, på papiret, nogle af de bedste unge danske spillere på deres angreb. Men et hav af uheldige bump på vejen, forhindrede dem i at deltage i flere kampe. QB Alexander Kronborg, RB Magnus Krogh, WR Markus Stinger og RB/WR Andreas Brandsen. Jeg er helt tosset med den her gruppe spillere. De er alle virkelig gode atleter, med en masse playmaking-abilty – men… alle de her drenge missede kampe sidste år. Skader og alverdens andre årsager gjorde, at 89ers konstant måtte være kreative, når det kom til at skabe offensive yards. Jeg er spændt på at se om de her drenge har fundet vej tilbage til banen, og hvordan 89ers har tænkt sig at bruge dem. Det bliver vi klogere på, på søndag.

Tigers defensive struktur interesserer mig af flere forskellige årsager. For det første, så er jeg interesseret i at finde ud af hvad Tigers gerne vil på defense. Jeg er ret overbevist om at Tigers formentlig nok skal komme til at score point, da de har en masse farlige offensive våben. Men hvad er så strategien på defense? Spiller man konservativt for at sikre sig, at der ikke bliver scoret point, eller spiller man aggressivt for at få bolden tilbage til ens angreb? For det andet har Tigers en DC, i Islam Abzorov, der virkelig tager sit job seriøst. Jeg har haft mange møder og samtaler med ham, og jeg synes han har mange spændende ideer. Jeg glæder mig til at se dem i aktion. For det tredje, så er jeg spændt på at se hvordan Tigers defense klarer tilværelsen uden Timmi Rysgaard, der er en af de absolut bedste defensive spillere i hele Europa. Timmi kan gøre et ringe defense til et rigtig godt defense, bare ved hans tilstedeværelse. Og til sidst er jeg spændt på at se, hvordan de har tænkt sig at bringe deres ny-importerede hjælp, DL Kori Hurd, i spil. Alt i alt er der rigtig mange spørgsmål, som jeg glæder mig til at få svar på.

Tigers RBs – 89ers LBs

Allerede i december måned meldte Tigers sig ind i titelkampen, med signingen af RB Rickey Stevens. Min umiddelbare tanke var, at det var et spøjst sted at hente en import, da Tigers sidste år havde den bedste danske RB i Lasse Lykke. Jeg tror måske Tigers har fat i noget her. Sidste år var de to Mermaid Bowl deltagere de to hold der havde det bedste run-game og begge hold havde også amerikanske RBs. Og hos Razorbacks har man i mange år også haft en to rigtig gode RBs. Så måske er det vejen frem.
Jeg glæder mig til at se hvordan det påvirker Tigers offense at have en amerikaner stående i backfielden. Og når man så i øvrigt har en af de absolut bedste danske RBs til at afløse ham når han skal bruge en puster, kunne Tigers løbeangreb pludselig være meget farligt.

På den anden side af bolden er jeg lidt mere et spørgsmålstegn. Sidste år havde 89ers to dygtige LBs, der stod for en stor del af holdets tacklinger. Nu mener jeg ikke, at man nødvendigvis kan kigge på antallet af tacklinger, og på den måde vurdere hvor god en spiller er, men så kan man i hvert fald bruge stats til at se hvor vigtige nogle spillere er for deres hold. Og det var Thomas Ringgaard og Jens Eg Nørgaard for 89ers. Så vidt jeg har forstået, er den ene på en mindre football-pause for at færdiggøre studiet, og den anden har været igennem et positionsskift henover vinteren. Hvem skal nu tage sig af at lave alle holdets tacklinger? Det glæder jeg mig til at få svar på, på søndag.