En spændende fodbold weekend bød ikke på de store overraskelser i forhold til hvem der løb med sejrene. Towers vandt sikkert over Tigers, 89ers vandt knebent over Oaks og Gold Diggers tog sæsonens første W med en storsejr over Tomahawks.

Dermed har stort set alle hold mødt hinanden, og styrkeforholdene er nogenlunde sat.

Copenhagen Towers vs. AaB 89ers

En af de kampe vi endnu ikke har set, er opgøret mellem Towers og 89ers. De har første møde på lørdag, når Aalborgenserne tager den lange tur til Gentofte. Towers har vundet alle deres kampe indtil videre, selvom National Ligaen er blevet vundet med knapt så prangende spil som NEFL kampene. Aalborg har haft en rigtig fin start på sæsonen, men har måtte kæmpe utrolig hårdt for 3 af deres 4 sejre. Lørdagens kamp bliver nok heller ikke en af de nemme for Aab, som løbende er blevet færre og færre spillere til kamp. I sidste weekend var det blot 26 spillere der drog med til Frederikssund, og det kan gå hen at blive en rigtig hård omgang når de skal møde de forsvarende danske og nordeuropæiske mestre!

Towers RBs – 89ers DL/LB

Towers RBs er selvfølgelig anført af en fantastisk spillende Dayton Winn. Men med en international Super Finale lige om hjørnet, vil der formentlig være begrænset spilletid til Towers guldkort. Derfor er det højst sandsynligt Anton Witmeur og Michel Junior Konate der må bære det tunge læs mod 89ers. Begge spillere har vist rigtig gode takter, men mangler stadig for alvor at have en stor kamp. Sammen med Philip Andreasen får de muligheden for at vise hvad de kan på lørdag.

89ers aggressive spillestil, gør at der bliver lavet rigtig mange spil i modstanderens backfield. Det er især på baggrund af an velspillende defensiv linje. De vil forsøge at skabe negative spil ved at sætte Towers angrebet under pres, men det kræver også at spillerne leverer. Det får de chancen for at bevise mod nogle rigtig dygtige backs på lørdag.

Towers DL – 89ers OL

Towers DL har været forsvarets helt store styrke i år. Og med det talent der er samlet i den positionsgruppe, er forventningerne da også skyhøje. Jeg glæder mig altid til at se dem spille, og lørdag er ingen undtagelse.

89ers OL er større end man lige regner med. Og så har de, på trods af deres unge alder, rent meget landsholdserfaring. Hvis Alexander Kronborg skal have nogen chance for at levere bolde, til et velspillende WR-korps, skal 89ers offensive linje var skarpe. I øvrigt er det velspillende WR-korps blevet yderligere forstærket af Jens Ole Kaae der er kommet hjem fra en ophold hos tyrkiske Koc Rams.

Frederikssund Oaks vs. Triangle Razorbacks

Hjemmeholdet kommer på noget af en opgave, når Razorbacks kommer på besøg. Oaks startede sæsonen med en flot sejr over SGD, tabte derefter tre i træk, men har i de seneste to kampe spillet rigtig fornuftigt fodbold. Nu venter så et af de helt store opgør, når Vejle-mandskabet kommer på besøg.
Razorbacks’ niveau har bølget lidt fra kamp til kamp i løbet af sæsonen, men de kunne lige så godt have været 5-0 som 3-2. Razorbacksholdet har scoret rigtig mange point i år, og det bliver interessant at se hvordan de klarer det mod et Oaks forsvar der har spillet en hæderlig sæson.

Oaks WRs – Razorbacks DBs

Oaks bedste chance for at rykke bolden, er ved at angribe Razorbacks forsvaret hvor de kan få nogle fordelagtige en-mod-en situationer. Den nemmeste måde at gøre det på, er ved at kaste bolden på ydersiden. Hvis Oaks i stedet for at løbe bolden kan angribe med nogle korte kastespil, vil det skabe lidt mere plads og tid QB Jonas Jørgensen. For at det kan lade sig gøre, skal Oaks WRerne sørge for at de korte kast konstant sikrer holde minimum 4 yards. Det er noget af en opgave mod en stærkt Razorbacks defense, men måske også Oaks holdets bedste chance.

Razorbacks DBs er en blandet flok. På safety har man 4 rigtig dygtige spillere i Niko Lester, Jairus Moll og Henrik Dinesen. Men på CB er det, udover Simon Knudsen, en lidt mere uerfaren gruppe med spillere som tidligere QB, Jesper Johnsen, og U19 spiller Rasmus Dinesen. De har alle spillet en rigtig god sæson og vil have muligheden for at levere endnu en gang på søndag.

Oaks LB/DB – Razorbacks RB/WR

Patrick Tambours knæ er en smule medtaget efter kampen i sidste weekend. Og det kan gå hen og blive rigtig problematisk, på et i forvejen smalt Oaks-mandskab. Selv med Mikael Mortensen og Uraia Tabua på LB, vil holdet stadig få problemer uden deres største stjerne.

Razorbacks har utrolig meget talent på deres skill potions. Geoffrey Lewis og Mathias Kragh på RBs, kombineret med Oliver Holmlund, Jairus Moll og Niko Lester på WR, er en kæmpestor mundfuld for selv de bedste danske forsvar. Man må antage at det er Peter Linnemann der skal fordele bolden rundt, men det er ikke utænkeligt at Razorbacks har fundet en nye amerikansk QB der skal agere spilfordeler bag en stærk offensiv linje og med nogle stærke våben.