Victor Andersen er assisterende Head Coach og Defense Coordinator hos Copenhagen Towers. Jeg følger meget med i hvad der foregår i NL, og jeg har i den forbindelse dannet mig en masse holdninger og synspunkter. Disse holdninger og synspunkter er jeg blevet spurgt om jeg vil dele med nationalligaen.dk. Det har jeg takket ja til. Hver uge vil jeg beskrive de match-ups, som jeg ser mest frem til i de kommende kampe. Alle holdninger og synspunkter står for min egen regning, og jeg glæder mig til at dele dem med jer. 

WOW! Hvad skete der lige i Nærum i lørdags? Stort tillykke til 89ers med en fantastisk flot præstation. Sådan en kamp skaber flere spørgsmål end svar, og nu er jeg spændt på at se hvordan SGD kan præstere blot 6 dage efter en chokerende nederlag. Tomahawks viste også fine takter i deres første hjemmekamp, så for første gang i mange år, er vi i en situation hvor det virkelig er svært at spå om hvor holdene ender.

Allerede søndag får vi svar på hvordan styrkeforholdet ser ud i toppen af NL, når Razorbacks skal en tur til Aarhus. Men først skal SGD en tur til ny-oprykkerne fra Frederikssund.

Frederikssund Oaks – Søllerød Gold Diggers

Oaks WRs vs. Gold Diggers DBs

Oaks har endnu til gode at complete et kast i denne sæson. Sidst de var i aktion blev det til 0 completions på 15 forsøg fra QB Jonas Jørgensen, og den statistik er jeg sikker på at HC/OC Mark White ikke er tilfreds med. Jeg tror at vi Oaks vil forsøge at få gang i deres dygtige WRs Joakim Falk og Hasan Youssef, som begge har en fart og evnerne til at lave store spil. Generelt set bør man som tilskuer holde godt øje med Joakim Falk i #10. Knægten er stadig U19-spiller, men ligner en spiller der virkelig kunne blive en stor profil i NL.

SGDs defense havde problemer med at stoppe kastene i sidste uge. Deres defensive backfield består af en masse unge spillere, der stadig er ved at finde sig til rette i NL. Sidste uges opgør mod 89ers, viste, at der stadig er noget vej endnu, men allerede fredag har de en gylden chance for at vaske pletten fra sidste weekend ren.

Oaks DL vs. Gold Diggers OL

Jeg synes at Oaks DL viste gode takter mod Towers i deres første kamp. Den store forskel mellem top og bund plejer at være spillet på de to linjer, men det ligner at Frederikssund-holdet virkelig har tænkt over at forstærke sig på linjerne.

Gold Diggers’ OL så forvirret ud i lørdags. Jeg forsøgte at studere deres blocking schemes fra sidelinjen, og det virkede til at der var rigtig mange fejl der skal rettes op på. Det er ikke unaturligt, når man skifter alle 5 startede offensive linjemænd ud, og man kan håbe at nogle af de skadede spillere finder vej tilbage til startopstillingen til denne uges opgør. I sidste uge måtte Morten Forsbøl udgå, og det har SGD ikke råd til sker igen. Fredag får de muligheden for at få fixet deres fejl, og bevise at de hører til i toppen af NL.

Aarhus Tigers vs. Triangle Razorbacks

Årets første topopgør. Det bliver godt at se hvor gode de to hold egentlig er. Jeg glæder mig.

Tigers RBs vs. Razorbacks LBs

Både Lasse Lykke og Rickey Stevens fik en rigtig god start på sæsonen, for to uger siden mod 89ers. En rigtig god kombination af fart og styrke, gjorde det svært for 89ers. Begge spillere har evnen til at tage bolden til endzone, hver gang de har den i hånden. Jeg er spændt på at se hvordan de klarer den mod er historisk set stærk defensiv front fra Vejle.

Når de andre hold henter en amerikansk RB, kan det være smart at hente en til at matche. Og det har Razorbacks gjort ved at hente LB Gervell Morgan. Razorbacks LB kæde, med Gervel Morgan i midten, er endnu ikke rigtig blevet testet. Det kommer de til at blive på søndag, når Lasse Lykke og Rickey Stevens skal løbe bolden bag en stærk Tigers OL.

Razorbacks WRs vs. Tigers DBs

Jeg synes at Peter Linnemann og Razorbacks WRs kom fint fra start i deres første kamp mod Tomahawks. De to primære mål er Oliver Holmlund og amerikanske Jarius Moll. Moll fik en rigtig god start i hans første kamp på dansk jord, og jeg er sikker på at Peter Linnemann har tænkt sig at kaste endnu flere bolde hans vej. Jeg er glæder mig til at se hvordan Razorbacks har tænkt sig at få deres to store profiler i spil.

Tigers DBs er lidt en blandet skare. På den ene CB har man Marko Illic og på den anden safety har man Jacob Galsgaard. Begge to rigtig dygtige spillere. I forrige weekend spillede lynhurtigte Mads Sjørslev safety, og det bliver spændende at se hvordan hans skifte fra WR til DB er gået, når han skal møde et stærkt Razorbacks mandskab. Jeg er også rigtig spændt på at se hvordan Tigers har tænkt sig at angribe Peter Linnemann. Vil man forsøge at sende en masse pres for at få ham til at lave fejl eller er man tryg ved at lade ham stå i lommen. Alt det kommer selvfølgelig an på hvordan Tigers DBs klarer sig i opdækningen. Det ser jeg frem til at holde øje med.