Victor Andersen er assisterende Head Coach og Defense Coordinator hos Copenhagen Towers. Jeg følger meget med i hvad der foregår i NL, og jeg har i den forbindelse dannet mig en masse holdninger og synspunkter. Disse holdninger og synspunkter er jeg blevet spurgt om jeg vil dele med nationalligaen.dk. Det har jeg takket ja til. Hver uge vil jeg beskrive de match-ups, som jeg ser mest frem til i de kommende kampe. Alle holdninger og synspunkter står for min egen regning, og jeg glæder mig til at dele dem med jer. 

Jeg er ved at løbe tør for ord til at beskrive hvor overrasket jeg er over NL i år.
Oprykkerne slår simpelthen sidste års Mermaid Bowl deltagere. Det tror jeg aldrig at jeg har oplevet. Da jeg har ikke har data til at gå helt tilbage i tiden, vælger jeg at sige; det er første gang det er sket!
SGD er i en yderst svær situation, og jeg tror, de er overhængende fare for at gå til sommerpause med en 1-6 record. Det er der ikke mange, der havde gættet på inden sæsonen. Jeg havde ikke set det komme.
Og hvor vi placerer Oaks? I weekenden har de mulighed for at placere sig som et top 4 hold, når de drager en tur til Aalborg. Endnu en overraskelse må man sige.

Der er dog stadig lang vej fra #4 og op til #3. Razorbacks og Tigers spillede en flot og underholdende kamp i weekenden. For mig virker det til, at der er et stort hop fra de 3 øverste hold og ned til resten af ligaen. Aarhus fik endelig sat sig på den jyske trone, og ser lige nu ud til at være det stærkeste hold i vest. Jeg kan ikke huske, at Tigers har slået Razorbacks i en kamp i den regulær sæson. Det er helt sikkert en sejr, der varmer i Aarhus.

I den kommende weekend glæder jeg mig først og fremmest til at finde ud af, hvor gode 89ers og Oaks egentlig er, og om Oaks’ smalle roster kan hive endnu et mirakel op af hatten. Aarhus har noget, der ligner en overkommelig opgave, når de får besøg af holdet fra Valby. Tomahawks ser dog stærkere ud end sidste år, og det vil være dumt af Tigers at undervurderer dem. Tomahawks har fordel af at have haft kampfri, mens Tigers-mandskabet kommer fra en hård kamp. Måske kan Tomahawks drille tigerne, og dermed skabe endnu flere overraskelser?

Aab 89ers – Frederikssund Oaks

89ers WRs – Oaks DBs

89ers har været rigtig stærke på kastet i denne sæson. Det er selvfølgelig takket været en velspillende QB Alexander Kronborg, men også ved hjælp af flotte præstationer af især Thomas Zinck og Mads Hedegaard Christiansen. Især #21 Mads Christiansen har overrasket mig meget. Han er virkelig hurtig og laver nogle rigtig flotte cathces. Det er ikke første gang, vi ser en lille hurtig WR dukke op i det nordjyske. Den sidste de havde, har klaret det så godt, at han nu spiller professionelt i Tyskland (red. Frederik Myrup). Om denne nye version kan tage det ligeså langt, er ikke til at spå om. En ting er sikkert; Han er god – rigtig god!

Oaks DBs har virkelig skabt store problemer for deres modstandere. Både Towers og Gold Diggers havde svært ved at finde timingen i passing game imod Oaks’ aggressive Cover 1 forsvar. Jeg syens, at det var et interessant touch at sætte Patrick Tambour ned som FS. Tambour spiller normalt LB, med ham dybt har Oaks en mand, der kan ramme som et tog, og kan lave den sidste afgørende tackling. Men spørgsmålet er om de kan følge med når 89ers disker op med et utroligt velspillende kasteangreb?

89ers DL – Oaks OL

89ers laver rigtig mange spil i modstanderens back field. Det er DC Thomas Thomsens aggressive spilkalds fortjeneste, men det hjælper også at have en velspillende DL. Jeppe Christensen og Tobias Borregård så begge rigtig gode ud imod Gold Diggers for to uger siden. Jeppe Christensen er en af ligaens klart bedre 3’er teknikker og leverer flot mod både løbet og kastet. Borregård, der er førsteårs seniorspiller, er en kanondygtig pass rusher. Han viser tydeligt sine atletiske evner, hvor han især er dygtig til at bruge sin fart og lange arme. Mod løbet mangler han i min optik, stadig noget tyngde og disciplin. Men der er ingen tvivl om at AaB har fået fat i et guldkort.

Oaks OL imponerer mig. Den består vel primært af LBs og så en enkelt import, men de leverer altså nok til at skabe plads til både Simon Høeg, Patrick Tambour og Jonas Jørgensen. HC/OC Mark White skal selvfølgelig også have noget af æren, da han sætter sin OL i favorable positioner ved blandet andet at køre en masse play action samt options i løbeangrebet.

Aarhus Tigers – Copenhagen Tomahawks

Tigers WR – Tomahawks DBs

Der er rigtig meget fokus på de to RBs. Hvilket er forståeligt. Men jeg var stærkt imponeret over flere af deres WRs i sidste weekend. Frederik Daugaard scoret en masse TDs i første kamp mod 89ers, og han så også rigtig god ud i kampen mod Razorbacks. Jens Sandberg leverede et fantastisk TD-catch og så ved flere lejligheder også ud til at have løbet sig helt fri ned ad banen. Og så er der Jesper Kold, som stadig leverer som han plejer. Kold så endda en smule hurtigere ud end tidligere. Man må ikke glemme QB Jakob Karkov, der leverede en virkelig flot præstation i mod Razorbacks. Han har ikke misset mange kast, og hvis det ikke var for en interception på et uheldigt tidspunkt, havde han været dagens helt i Aarhus.

Jeg er stadig ved at danne mig et klart billede af Tomahawks DBs. Jeg synes, det er nogle unge spillere, der leverede en flot indsats i deres sidste kamp mod Towers. Mest af alt var jeg imponeret af, hvor aggressivt de spillede frem på de korte kast og løbet. Dog synes jeg stadig, at de tillader for mange frie WRs nede af banen. Det skal de have styr på inden besøget hos Tigers. Tomahawks må undvære Kasper Guldbæk Johansen som røg tidligt i bad, efter et targetting kald imod Towers.

Tigers DBs – Tomahawks WRs

Tigers DBs tillod nogle store spil imod Razorbacks i sidste weekend. Specielt Razorbacks’ import-WR Jairus Moll fik for megen plads. Men det er måske hvad man kan forvente, når en så hurtig og dygtig WR kommer på besøg. Udover det synes jeg, at Tigers’ DBs leverede en kanonflot præstation. Marko Illic lukkede fuldstændig ned for Oliver Holmlund, hvilket må siges at være noget af en bedrift. Både Frederik Haugaard og Jacob Galsgaard så også tæt på fejlfrie ud i kasteangrebet. Jeg vil gå så langt at sige at Tigers DBs er deres bedste unit på defense.

Tomahawks WRs er deres bedste offensive våben. Kombineret med en QB der kan holde spillet i live, er Tomahawks kasteangreb en effektiv vej til point for Valby-mandskabet. Både imod Razorbacks og Towers levere QB Rasmus Rolsted nogle lange completions, og det var netop de dybe bolde, som skabte problemer for Tigers defense i sidste weekend. Det bliver spændende at se, om Rolsted kan finde huller i Tigers defense, og om Tomahawks WRs kan løbe sig fri.