Ganske som forventet blev det til en Razorback sejr i sidste weekend, og nu har alle hold, pånær Towers, spillet halvdelen af deres kampe. Det burde betyde at vi nu nogenlunde burde have en ide om hvordan holdene ligger til hinanden og hvilke hold vi skal regne med, klarer sig godt i slutspillet. Men i år er det ikke helt tilfældet.
Både Towers og Tigers er ubesejrede, men har slet ikke set overvindelige ud på det seneste.
Razorbacks så ud til virkelig at være stærke offensivt i hjemmekampen mod Towers, men efter tabet af Reed Gottula er der stadig nogle spørgsmålstegn i Vejle.
AaB ligger på en nuværende 4. plads med 3 sejre. Dog er to af deres tre sejre kommet efter at have været bagud, mod Gold Diggers og Tomahawks, som begge ikke har vundet en kamp endnu. Og så var der kampen mod Oaks, hvor Oaks spillede uden QB.
Oaks ligger #5, med sejre over de to sejrsløse mandskaber. I deres 3 nederlag har de været udspillet fra start til slut.

Gold Diggers er endnu uden sejr. Og det er på trods af, at de flere gange har vist glimt af noget virkelig specielt. Mod Towers leverede de en vanvittig flot offensiv præstation, og mod Tigers var det forsvaret der var helt i top.

Tomahawks har været lige ved og næsten flere gange, men det er stadig ikke blevet til en sejr. I deres seneste to kampe kunne de ligeså godt være løbet med sejren.

Frederikssund Oaks vs. Aab 89ers

Sidste gang de to hold mødtes, i Aalborg, blev det til en storsejr til 89ers. Oaks var dog i den kamp uden deres QB og offensive drivkraft, Jonas Jørgensen. Lige nu er det Oaks og 89ers der kæmper om 4. pladsen og hjemmebanefordelen i wildcard runden. Jeg tror at Oaks har rigtig gode chancer i den her kamp.
Aalborg spillede en fysisk hård kamp i søndags mod et stærkt Razorbacks mandskab. 89ers kunne til den kamp, på trods af at det var på hjemmebane, kun stille med 27 spillere. Hvor mange spillere tager de så med til Frederikssund?
Oaks seneste kamp var en sejr, og derefter har de haft to kampfrie weekender. Og så regner jeg med at QB Jonas Jørgensen er på holdkortet. Det er rigtig gode forudsætninger for hjemmeholdet.

Oaks OL – 89ers DL

Hvis Oaks skal vinde den her kamp, så skal de producere mere offensivt end de gjorde sidste gang de to hold mødtes. Selvom Oaks angrebet bliver drevet af en rigtig dygtig QB, så kræver det stadig at han får tid i lommen og at der er plads til de to RBs. Hvis Oaks OL kan holde nok styr på alt det som Aab vil kaste efter dem til at skabe bare en smule plads til Jonas Jørgensen og Patrick Tambour, har Frederikssund-mandskabet mulighed for at holde drives i live og på den måde holde bolden ude af hænderne på 89ers QB Alexander Kronborg.

Jeg ved godt at jeg stort set nævner 89ers DL hver gang de spiller. Men jeg synes virkelig også de gør det godt. Og så har de endda lige forstærket linjen med DT Marcus Boesen der er kommet hjem fra High School. Knægten er stadig U19 spiller, men på trods af det, er han nok den stærkeste spiller 89ers har på holdkortet. Ved siden af at spille football, laver han nemlig juniorverdensrekorder i squat, og vinder europamesterskabet i vægtløftning.

Oaks DBs – 89ers WRs

Oaks DBs havde langt fra deres bedste dag, da de mødte 89ers i starten af Maj måned. Denne gang har de haft flere uger til at forberede sig på 89ers farlige kasteangreb. Om det er nok, får vi lov at se på lørdag.

89ers kasteangreb er rigtig stærkt. Med flere stærke WRs, er det en af de bedste WR-grupper i NL. Og det er da også her at man ser største delen af holdets yards og touchdowns komme fra. Jeg ser ingen grund til at det ikke skulle blive ved med at virke, og derfor tror jeg da også vi kommer til at se en stor mængde kast fra aalborgenserne. Det eneste spørgsmål er om QB Alexander Kronborgs skulder kan holde til det.

Copenhagen Towers vs. Aarhus Tigers

Topkamp på Gentofte Stadion! De to ubesejrede hold tørner sammen, i en kamp om at sætte sig på toppen af NL.
Sidste gang de to hold mødets var i sidste års semifinale i en kamp der endte 62-12 til Towers.
Siden da har Towers opgraderet på angrebet. Tigers mistede over vinteren deres bedste spiller på defense, Timmi Rysgaard, og i holdet seneste kamp måtte de også se deres amerikanske forstærkning Kori Hurd gå tidligt i bad på grund af usportslig opførsel. Tigers defense ser derfor noget amputeret ud, inden topkampen.
Defensivt har Towers lukket alt for mange point ind i de seneste kampe. På trods af en rigtig flot 1. halvleg mod Carlstad Crusaders i sidste weekend, blev det alligevel til 43 point til modstanderen. Tigers angrebet har dog, ligesom Towers forsvar, ikke været super godt kørende i de seneste par kampe. Tigers har ikke scoret nogle offensive point i 2. halvleg i deres seneste to opgør, og det bliver de nødt til hvis de vil følge med Towers angrebet.

Towers TE/WRs – Tigers DBs

Towers kasteangreb var utrolig velspillende i weekenden mod Carlstad. Over hele linjen kan Towers WRs og TEs skabe matchup problemer. Tilføjelsen af Jesper Hansen, den tidligere Tigers profil, har givet holdet endnu et stort mål ned i midten af banen, sammen med 207 cm høje Philip Thue. WR Jakob Green, som stadig er U19 spiller, er blevet rykket et år tidligere op for at hjælpe angrebet i det internationale kampe. Og det virkede. Knægten scorede det afgørende TD med 30 sekunder igen, mod de 8-dobbelte forsvarende svenske mestre. Kasteangrebet er anført af QB Randy Schroeder som efter 3 kampe må siges at være spillet varm. Han nyder godt at alt den opmærksomhed forsvarende NL MVP Dayton Winn trækker.

Tigers DBs har egentlig haft en rigtig god sæson. Marko Illic og Frederik Haugaard er en af ligaens bedste CB duoer, og med Emil Bank tilbage har man pludselig 3 rigtig dygtige CBs. Og så får de også hjælp en gang i mellem fra RB Rickey Stevens, som havde flere gode spil mod Gold Diggers. Jeg er overbevist om at Tigers vil forsøge at stoppe løbet, og derfor være tvunget til at vinde 1-mod-1 situationer i kasteangrebet. Det er en opgave som virker svær, men Tigers bør være det mandskab der har de bedste forudsætninger for få det til at lykkedes.

Towers DL – Tigers OL

I weekenden var Towers DL drivkraften i at holde de svenske RBs til et gennemsnit på lige omkring 3 yards. Den type præstation bliver der brug for igen, på lørdag, når Lasse Lykke og Rickey Stevens skal stoppes. Towers DL fik i sidste weekend forstærkning, da Michael Kayser vendte tilbage til banen. Det er 206 cm og 135 kg som Towers defensive koordinator er rigtig glad for, er på banen igen. Indvendigt har Towers to af de absolut bedste, i NT Kristoffer Brun og DT Mads Marquad, som begge har en fantastisk sæson.

Tigers OL havde problemer da de spillede mod Gold Diggers for to uger siden. OL var uden Thomas Duus, som var savnet på banen. Tigers har på alle deres skill positions og på QB positionen rigtig meget talent, men det kræver en fantastisk præstation af den offensive linje før at det hele kan fungere sammen. Hvis Tigers offensive linje har succes på lørdag, kan Tigers angreb være næsten umuligt at stoppe.

Copenhagen Tomahawks vs. Søllerød Gold Diggers

Den her kamp er rigtig spændende og rigtig vigtig for begge hold. Begge hold er uden sejre, og det er begge hold meget interesseret i at få lavt om på. Kampen afgør hvilket hold der ligger til nedrykning og hvem der ligger til at få en slutspilsplads.

Tomahawks WRs – Gold Diggers DBs

Tomahawks bedste chance for at vinde er ved hjælp af deres kasteangreb. Og her får de da også det bedste matchup. Baun, Sørensen og Enevoldson er alle tre store WRs, som kan gøre livet svært for SGDs DBs. Hvis Tomahawks WRs vinder det her matchup, vil det betyde at det åbner noget plads for de to RBs, Carøe og Løvschall, og så vil Tomahawks angrebet for alvor være giftigt.

Gold Diggers DBs har været holdets største udfordring i denne sæson. Men de har fået et par spillere tilbage fra skade, og især det unge talent Mark Voll er en opgradering. CB Mihai Anghlescu skiftede inden sæsonen fra netop Tomahawks til Gold Diggers, og han vil være opsat på lukke ned for hans gamle holdkammerater.

Tomahawks LBs – Gold Diggers QB/RBs

Tomahawks LBs får sig noget af en opgave, når de skal stoppe den lynhurtige backfield fra Søllerød. Og det er da virkelig behov for hvis Tomahawks skal vinde. Indtil videre har forsvaret lukket 190 point ind i 5 kampe, men forsvaret har været i en positiv udvikling over de seneste 3 kampe hvor der er blevet lukket færre og færre point ind. I seneste kamp mod Oaks blev der blot scorede 27 point mod Tomahawks, og det er da også her vi skal ende for at give Tomahawks angrebet en chance for at vinde kampen.

Gold Diggers backfield er hurtige. Alex Abela og Anthony DiMarsico kan løbe fra det fleste spillere i Danmark. Det tror jeg at Gold Diggers vil forsøge at udnytte, i mod et Tomahawks forsvar der har haft svært ved at stoppe løbet. Det vil åbne for kastet, hvor Oldenburg og Bakbøl er farlige våben.