Både Tigers og Gold Diggers løb afsted med overbevisende sejre i sidste weekend, og vi mangler stadig efterårets første tætte opgør. Det kunne meget vel være på fredag, når Gold Diggers tager på besøg hos Towers i deres årlige Friday-Night kamp

Copenhagen Towers – Søllerød Gold Diggers

Hvis man skal dømme det ud fra tabellen, må Towers anses som at være gigantiske favoritter i denne kamp. Men det er ikke alt der kan læses i tabellen. Gold Diggers har siden deres store nederlag i starten af maj til Razorbacks, spillet noget ganske fornuftigt fodbold. De har spillet nogle rigtig tætte kampe mod både Towers, Tigers og Razorbacks, og fik i sidste weekend også en god start på efteråret.
Towers har ikke været i aktion siden d. 30. juni, hvor det blev til et nederlag til Swarco Raiders. Towers har som det eneste hold 4 kampe tilbage i efteråret, og alle holdene vil forsøge at pille favoritterne af pinden. Jeg er ret overbevist om, at SGD hellere end gerne vil uddele Towers sæsonens første NL-nederlag.

Towers WRs – Gold Diggers DBs

Towers har et lille men stærkt receiver korps. Aske Troen og Jakob Green har ved flere lejligheder vist deres høje niveau, både nationalt og internationalt i år, og de har scoret mod de bedste forsvar i Europa. På gode dage er de ustoppelige, og på dårlige dage er de stadig gode for en scoring. De bliver kraftigt hjulpet af Towers tunge løbeangreb og en dygtig amerikansk QB.

Gold Diggers DBs er en gruppe af rigtig mange unge drenge. Både Mikkel Baden, Mark Voll og Helmer Büchert er førsteårs senior spillere, og Emil Tofte er blot 22 år. Der er da også nogle rutinerede drenge i flokken, men det er tydeligt at gruppen har en masse talent og ung energi. Drengene har en stor opgave at løfte, efter mange med stærke SGD DBs, og de ser ud til at de er på vej i den rigtige retning. På fredag vil de for alvor blive testet

Towers DL – Gold Diggers OL

Towers DL har været en af hovedårsagerne til at holdet har kunne spille med internationalt. Med en håndfuld af landets bedste defensive linjemænd, samt nogle rigtige dygtige spillere til at rotere med, er Towers DL uhyggelig selv på internationalt niveau.

På SGDs offensive linje er der flere spørgsmålstegn. I sidste weekend var der to af holdets defensive linjemænd der har fundet sig vej over på den forkerte side af bolden. Det kan blive en lang kamp, hvis flere af deres linjefolk skal spille begge veje. Dog ser det ud til, at SGD har fået meget mere styr på blocking assignments, og den offensive linje havde en rigtig god dag mod Tomahawks i sidste weekend. På fredag skal den store test dog stå, og her er der ikke plads til at træde forkert.

Copenhagen Tomahawks – AaB 89ers

Tomahawks ligner et hold der er på vej ned i kvalrækken. Mængden af spillere af dalet drastisk, og niveauet har desværre også været faldende for Tomahawks-mandskabet der egentlig viste fine takter tidligt på året. Sidste gang de mødte 89ers, var Tomahawks lige ved at løbe med sejren, og med en sejr mod netop 89ers i den kommende weekend vil Valby-holdet kunne hoppe ud af det hul de er ved at grave sig selv ned i.

Tomahawks RBs – 89ers LBs

Tomahawks havde en del succes med at løbe bolden på ydersiden mod Gold Diggers. Især Benjamin Løvschall havde mange god løb i starten af kampen. Både ham og Rasmus Carøe kan være utroligt effektive runners, hvis bare de får en smule plads, og det var der mange gode eksempler på i foråret. Hvis Tomahawks kan skabe bare en smule plads til de her to, kan det blive en stor udfordring for 89ers.

89ers LBs har været stærkt hjulpet af en meget velspillende defensiv linje tidligere på sæsonen. Men det er to unge drenge, Christian Bundgaard og Niels Christensen, der skal ud og løbe med Løvschall og Carøe i den kommende weekend. De skal sørge for at bevæge sig med gode vinkler og undgå at misse tacklinger, hvilket kan blive en svær opgave i den her kamp.

Tomahawks DL – 89ers OL

I sidste weekend, så jeg nogle meget interessante ting fra Tomahawks DL. Der blev simpelthen spillet med defensive tackles i frie roller. Det havde ikke helt den store succes mod Gold Diggers, men det kan være at den nye spillestil kan skabe lidt forvirring imod nordjyderne. Det er spændende at se om de kan få det til at virke.

89ers OL må være en af ligaens største, hvis alle mand er klar fra start. Det er dog sjældent at 89ers har alle offensive linjefolk skadesfri, og er flere gange blevet nødt til at supplere fra den defensive side af bolden. Hvis 89ers OL spiller op til deres top niveau, kan de være en af ligaens bedste enheder.