Der var lagt op til et brag af en kamp på Vejle Atletik Stadion lørdag aften, hvor hjemmeholdet måtte se sig slået med hele 15-41 af et velspillende Søllerød Gold Diggers-hold.

Foto: Tina Carstensen

Sprængfarlig sjællandsk offensiv

Solens stråler stod lavt på himlen, da Triangle Razorbacks hjemme tog imod gæsterne fra Søllerød Gold Diggers i den sene lørdagskamp kl. 20.00. Dog virkede det ikke til at påvirke holdene, der begge prøvede at sætte sig på kampen fra start. En lidt usikker start fra Razorbacks åbnede op for den lynhurtige import RB Robert Burton III, der kunne med flere gode plays skaffe vigtige yards til udeholdet. Kampens første scoring kom da heller ikke overraskende til Gold Diggers små fem minutter inde i 1. quarter.

Søllerød Gold Diggers’ offensiv fortsatte deres fornemme spil og en velspillende quarterback, Morten Forsbøl, kunne fodre sine holdkammerater med flere fremragende kast. Dog var det især løbespillet der så ud til at fungere for Søllerød Gold Diggers og hovedpersonen var da også Robert Burton III.  ”Bobby har givet os en ekstra dimension på offense og han er en vigtig brik. Han giver os balance og med ham og alle de andre playmakers vi har, så har vi mange strenge at spille på”, udtaler head coach Troels Vestergaard.

Daniel Asger Læby Mortensen fra Søllerød Gold Diggers meldte sig også på banen, da han greb et millimeter præcist kast fra Morten Forsbøl fra egen banehalvdel og var blot få yards fra at omsætte det til touchdown med et kæmpe spil på knap 80 yards.

Head coach for Søllerød Gold Diggers Troels Vestergaard var da også særdeles tilfreds med sit hold, og han udtaler til Nationalligaen.dk: ”Vi får en god start og holder et godt niveau i hele kampen, så de aldrig indhenter os. Vi spiller solidt både på offense, men også på defense”. Hjemmeholdet fra Razorbacks havde også rosende ord om modstanderen: ”De er et meget alsidigt hold og de viser os, at de er det bedste hold i Danmark på nuværende tidspunkt, men især også at de har den bedste offensive linje i National Ligaen”, udtaler Sebastian Fandert.

Afgørende fejl gjorde udslaget

Trods det gode spil, som blev fremvist i størstedelen af kampen, var ikke alt nydelig fodbold. Flere store sacks blev dyrt for Triangle Razorbacks, men også et knap så godt snap var tæt på at koste Gold Diggers dyrt. Også de fleste gange bolden skulle sparkes, var der problemer med at få bolden mellem stængerne.

Sebastian Fandert, head coach for Triangle Razorbacks, bemærkede da også fejlene. ”Det var en hård kamp. Vi starter langsomt defensivt og lukker dem ind i kampen. Alle fejlene der bliver lavet vil ende med at koste dig kampen, og det er alt fra offsides til at lade lange løb af deres (Gold Diggers’) køre igennem. Vi er nødt til at se fremad på hvert eneste spil”.

Sommerpausen står for døren

Nu venter der begge hold en velfortjent sommerpause, hvor især Søllerød Gold Diggers kan kigge tilbage på et mere end godkendt forår. Et forår som udover en skræmmende form også har sendt Søllerød Gold Diggers op i top 20 over bedste europæiske hold på nuværende tidspunkt. De danske mestre fra Triangle Razorbacks kan da også se tilbage på et forholdsvist positivt forår, hvor de trods et utal af skader stadig indtager 3. pladsen efter Søllerød Gold Diggers og Copenhagen Towers, der senere i dag tager imod Amager Demons.

Head coach Sebastian Fandert, priste sig dog lykkelig med tidspunktet for sommerpausen, da Triangle Razorbacks kan krydse fingre for, at sommerpausen kan bringe nogle af deres vigtige spillere tilbage fra skade og være klar, når National Ligaen igen starter op efter sommer. ”Vi får i dag endnu en skade på vores safety. Jeg håber, at vi efter sommerpausen kommer ud som et anderledes hold. Vi får formentlig en total anderledes defensiv og offensiv linje, hvis vores spillere kommer tilbage fra skader. Vi er nødt til at gå ALL IN”, udtaler han.

Scoringer

  1. quarter

0 – 7 , PAT good, 5yd catch, #12 Morten Forsbøl to #7 Stephan Nickelsen

0 – 13, PAT not good, 7yd run #6 Robert Burton III

  1. quarter

6 – 13, PAT not good – 12yd catch #16 Shazzon Mumphrey to #12 Oliver Romer Holmlund

6 – 20, PAT good – 5yd TD run #6 Robert Burton

6 – 27, PAT good – 10yd #12 Morten Forsbøl to #1 Frederik Oldenburg

  1. quarter

9 – 27, Field goal attempt good, Torben Jørgensen

9 – 34, PAT good – 11yd catch #12 Morten Forsbøl to #7 Stephan Nickelsen

15 – 34, PAT not good, TD catch, #12 Oliver Romer Holmlund

  1. quarter

15 – 41, PAT good, TD catch  #12 Morten Forsbøl to #1 Frederik Oldenburg