Foto: Michael Quist, Towers Media

Aarhus Tigers skal tage revanche mod ligaens nummer 1 hjemme i Aarhus, hvis holdet vil have førstepladsen i årets grundspil, når Copenhagen Towers kommer på besøg

Lørdag klokken 14 spiller der spillet football fra absolut øverste hylde i Danmark, når Copenhagen Towers, det ubesejrede hold på førstepladsen, gæster Aarhus Tigers. Gæsterne er det eneste hold, der har formået at slå Tigers i år, som ligger på andenpladsen i National Ligaen.

Det er altså de to øverste hold i ligaen, der tørner sammen i Aarhus, og det kommer til at garantere en kamp på allerhøjeste niveau.

Selvom Towers har set gode ud i denne sæson, har de spillet mange kampe, og de kan stadig blive overhalet af konkurrenterne. Derfor har de ikke råd til at smide om sig med kampe, og Tigers vil være sultne efter at slå det nuværende tophold og række ud efter ligaens førsteplads.

Bedste angreb og bedste forsvar

Kampen bliver mellem ligaens højest scorende angreb i Copenhagen Towers, som har scoret 325 point i denne sæson. Det er 13 mere end det næsthøjest scorende hold, Triangle Razorbacks, men det er på en kamp mindre end holdet fra Vejle.

Modsat har hjemmeholdet haft det forsvar i National Ligaen, som har tilladt færrest point. Tigers har 96 point i 8 kampe, altså kun 12 i gennemsnit igennem hele sæsonen. Det er kun lørdagens modstander, som har formået at sætte mere end 16 point på tavlen mod aarhusianerne i denne sæson, og skakspillet mellem de to enheder bliver spændende at følge.

Begge hold har flere profiler på både forsvaret og angrebet, men særligt når det lille angreb og det hvide forsvar er på banen, og de to holds styrker er linet op direkte mod hinanden, bliver der budt på football på højeste niveau herhjemme.

Sikre sig top 2

Det primære mål for begge hold i denne kamp må være at sikre sig en plads i top 2 af grundspillet i National Ligaen. Naturligvis vil alle hold gerne vinde og slutte som nummer 1 i ligaen, men det primære fokus må for begge hold være at sikre sig at ende blandt de 2 bedste i slutspillet.

En placering i top 2 betyder nemlig, at man får lov til at sidde over i wild card-runden, og at man får en hjemmekamp i semifinalen.

Det betyder alt andet lige en lettere vej mod Mermaid Bowl, som alle holdene i slutspillet higer efter at nå.

Kampen om top 2 er lige nu et kapløb mellem Towers og Tigers, som mødes lørdag, og så Triangle Razorbacks, som får svært ved at nå nummer 1, men som kan håbe på at overtage andenpladsen fra Aarhus Tigers.

Info om kampen

Kampen bliver spillet på Tigers’ stadion i Viby på Engelundsvej 11 klokken 14.00.

Du kan læse mere om kampen på Facebook her

Tidligere kampe

16.06.18 Copenhagen Towers Aarhus Tigers 35 : 20
23.09.17 Copenhagen Towers Aarhus Tigers 62 : 12
19.08.17 Aarhus Tigers Copenhagen Towers 8 : 14