Foto: Toftager Foto

Lørdag den 4. maj tager Søllerød Gold Diggers imod AaB 89ers hjemme på Rundforbi Stadion. Efter 89ers’ sikre sejr over Aarhus Tigers tidligere på sæsonen, kan denne kamp blive afgørende for top 3, som er særligt vigtig i år, da top 3 i grundspillet går direkte i semifinalen, mens 4 og 5 mødes i en wild card runde. Copenhagen Towers og Triangle Razorbacks er blandt favoritterne til at sætte sig på to af de pladser. Den tredje plads er åben, og det kunne meget vel være næste skridt på vej i top 3, der bliver taget på lørdag. Det er ikke alene sejren på lørdag, der spilles om. De to hold brager nemlig sammen igen allerede i næste uge. Derfor vil det også kunne få stor betydning at komme fra kampen  med en sejr på lørdag, da det kan give det mentale overskud til den næste kamp.

Der er rigtig god grund til at tage på Rundforbi Stadion på lørdag, og nyde en grillpølse og en kold øl eller sodavand. Det er nemlig to hold, som har vist sig fra deres bedste side i sæsonens første kampe. 89ers har spillet to kampe i denne sæson, hvor de har mødt Mermaid Bowl deltagerne, Triangle Razorbacks og semifinalisterne, Aarhus Tigers. Det er blevet til 1 nederlagt, 1 sejr, 68 point scoret, 58 point tilladt, 852 yards, hvor af det er blevet til 671 yards i gennem luften, leveret af QB Alexander Kronborg. De har endnu ikke et rushing TD, og har derfor været meget afhængige af deres passing game. Med de nævnte statistikker fra 89ers, bliver det kun endnu mere interessant ved at tilføje deres amerikanske RB Breon Allen, som endnu har sin debut til gode. Det bliver spændende at se, om han spiller i denne weekend.

Hjemmeholdet, SGD fik en god start på sæsonen, hvor det gik ud over Odense Badgers. Det blev til en 61-14 sejr, 631 offensive yards, hvor af QB Nick Rooney leverede 449. Hvad der gør de 449 yards mere imponerende er, at ikke én WR rundede 100 yards, hvilket vidner om hvor mange våben, der er omkring Rooney i det offense i år. Det blev også til tre rushing TD, 2 af Christian Vahl og 1 af Emil Neumann.

Der er netop lagt op til en kamp mellem to top angreb, og derfor vil det netop være op til de to forsvar at afgøre kampen. Nøglen til sejren ligger i hvem, der kan forcere flest turnovers og lukker ned for de store spil.

For 89ers er det værd at holde øje med nummer 88, Jens Ole Kaae, som spiller både WR og DB, så ham er der god mulighed for at se i aktion. Han har grebet 2 TD og grebet 2 interceptions.

Offensivt er det, foruden en stærk WR gruppe, værd, at holde øje med nr. 25 Christian Vahl fra SGD, som løb for mere end 100 yards imod Badgers og krydrede det med to scoringer. Han ligner en spændende tilføjelse til truppen.

Defensivt er det værd at holde øje med de to unge LB, nr. 39 Martin Stabel og nr. 20 David Tawake, som begge spillede en rigtig flot første kamp. Stabel er netop rykket op på NL fra deres u19 hold. Tawake spillede et par kampe i NL sidste år, men er reelt u19 i år, men gør allerede en stor forskel for deres defense.

Kampen spilles kl. 14:00 på Rundforbi Stadion, lørdag d. 4. maj.