Foto: Mikkel Bo Rasmussen

For anden uge i træk besøger Søllerød Gold Diggers et hold der på dagen vælger at fejre sit 25 års jubilæum, men i modsætning til sidste uge kan Gold Diggers ikke løbe fra favoritværdigheden. Med en sejr over de forsvarene mestre i sidste uge, og med værterne fra Aarhus Tigers’ chok nederlag til Herlev Rebels er sjællænderne forhåndsfavoritter, men der er stadig lagt i ovnen til en gyser, når de to tophold tørner sammen på lørdag.

Gold Diggers har haft en optimal start på efterårssæsonen med sejre over både et velspillende 89ers hold og ikke mindst Copenhagen Towers, og har dermed indtaget ligaens 2. plads. Hvorom holdet mod 89ers til tider så lidt skælvende ud, så gav 21-13 sejren over Towers et klar billede af et Søllerød-hold der har intentioner om at finde vej tilbage til Mermaid Bowl efter et par års fravær. Cheftræner Troels Vestergaard og kompagni har ikke planer om at hvile på laurbærerne; ”Vi bliver ved med at rette og justere de ting vi har problemer,” forklarer Vestergaard til Nationalligaen.dk og forsætter: ”Vi forholder os til de ting som vi kan gøre noget ved, og ikke at vi skal møde et hold der har ryggen mod muren”.

Lørdagens hjemmehold derimod er kommet ualmindeligt skidt fra start. ”Vi må tage det som et spark i røven og bruge det som motivation. Det football vi spillede i Herlev er slet ikke det vi har lavet resten af sæsonen. Vi må bare acceptere nederlaget og komme videre. Hverken coaches eller spillere er tilfredse med resultatet i weekenden, og jeg forventer en helt anden gejst og fremmøde til denne uges træning” fortæller cheftræner Thomas Pedersen om sidste weekends nederlag. Han gør det klart at både coachingstaben og spillertruppen forventes at være markant udvidet, da både trænere og spillere forventes tilbage fra ferier og for sidstnævntes tilfælde en lang række skader. Pedersen og holdet får et ekstra ansvar på skuldrene i forbindelse med klubbens 25 års jubilæums, men det virker ikke til at bekymre cheftræneren en hel masse. ”Der er da ingen tvivl om at det bliver en speciel dag, men jeg vil ikke ligge mere pres på spillerne end højst nødvendigt. Vi ved godt, at der kommer flere tilskuere end normalt, og der kommer til at være en vild stemning. Lige nu har vi bare mest fokus på at bidrage til festen med noget flot football og et W”.

Begge hold har en række spørgsmål der skal besvares på lørdag. For Tigers handler det om at finde gearet igen, mens det for Gold Diggers i høj grad bliver at hvis de kan holde tempoet de allerede har sat. Med Mathias Lilhauge tilbage i Tigers-truppen går der stadig spekulationer på hans rolle på holdet. Jakob Karkov har spillet en flot sæson, men Lilhauge var i høj grad en af årsagerne til tigernes succes sidste år. Ligeledes er Masifilo og Rysgaard to store spørgsmålstegn for hjemmeholdet. Rysgaard har haft problemer med skader i sæsonen, og rygter har svirret omkring et muligt positionsskifte.

Spænding bliver der i hvert fald rigelig af når to af ligaens tophold møder hinanden på lørdag med kickoff kl. 14.00 på Bøgeskovgård Idrætsanlæg.

Kampen streames fra NFL på Genlüd

http://livestream.com/accounts/14889382/tigerslive