Der er meget på spil, når Amager Demons tager imod Herlev Rebels søndag eftermiddag. Taberen af opgøret må indstille sig på, at de skal spille kampe om at undgå nedrykning, mens håbet om slutspillet lever lidt endnu for vinderen.

Fotograf: Michael Quist

Begge hold fik en hård start efter sommerpausen, der for Rebels’ vedkommende bød på et nederlag til Razorbacks, mens Demons’ tur hjem fra Nordjylland må have føltes ekstra lang efter et 33-9-nederlag til 89ers.

Rebels havde det heller ikke nemt til kampen mod Razorbacks, hvor de kun havde 23 mand til rådighed, og situationen er ikke meget anderledes til Demons-kampen: Situationen er nogenlunde den samme, vi har nogle andre spillere med til denne kamp, men må desværre se bort fra nogen andre”, fortæller head coach Ronnie Kjær.

Kjær har en god forståelse af, hvor holdets styrker og svagheder ligger, og håber, at resultaterne svinger deres vej her til sidst i sæsonen: ”Vi har arbejdet hårdt hele sæsonen, og vores offence har lavet point i alle kampe og har især været svært for de andre bund-4-hold at holde styr på. Og det kommer man også til at se i weekenden.Desværre har vores defence lukket alt alt for mange point ind og det har været en kombination af at vores bærende kræfter på defence også har måtte tage en alt for stor byrde på offence. Men vi skulle gerne være bedre her i de sidste kampe og det håber jeg også man kommer til at kunne se på scoren til sidst i kampen.”

Selvom kampen er enormt vigtig for begge hold, betyder det ikke, at Rebels går til opgaven med en anden attitude end til enhver anden kamp: ”Nej det har vi sådan set ikke, vi spiller og træner stadig ud fra den filosofi om at man spiller som man træner, hvilket indebærer en masse kontakt til alle træninger. så man i det mindste har kunne mærke at man har spillet mod os selvom resultatet ikke har været til vores fordel.”, siger Kjær til slut.

Hvem der er favorit til opgøret, er svært at gøre sig klog på. Men sikkert er det, at det bliver to tændte hold, der løber på banen, og der skal kæmpes hårdt for en sejr i en så vital kamp.

Kampen spilles søndag d. 3. september klokken 14.00 på Løjtegårdsvej 62, 2770 Kastrup

Seneste indbyrdes opgør:

7.5.2017 – Herlev Rebels – Amager Demons – 33-32

11.9.2016 – Herlev Rebels – Amager Demons – 33-40

13.9.2015 – Amager Demons – Herlev Rebels – 18-8

30.6.2013 – Herlev Rebels – Amager Demons – 61-28

25.5.2013 – Amager Demons – Herlev Rebels – 6-57