Season preview 2021: Copenhagen Towers

I det sidste season preview kiggers der nærmere på sidste års ubesejret Copenhagen Towers

2020

Towers var sæsonens eneste ubesejrede hold, hvor de i gennemsnit scorede 40 point pr. kamp. Det lyder umiddelbart højt, men ikke desto mindre formåede Razorbacks at holde dem til 14 point i sidste sæson, hvor det blev til 29 mod Gold Diggers i en kamp, hvor de længe var bagud. Towers har de seneste år været ligaens mest scorende hold, og selvom sidste sæson var kort, virkede deres offensive enhed ikke til at være lige så flyvende, som vi tidligere har været vant til at se. Spørgsmålet er, om Towers har fået optimeret deres løbeangreb, som i de seneste sæsoner har været båret af Dayton Wynn og en fantastisk offensiv linje. Uden Wynn så det ud til, at de var mere begrænset i deres løbeangreb, som gjorde at QB’en Calvin Stitt skulle levere flere store spil. Det gjorde han også, i hvert fald nok til, at Towers gik 4-0. Stitt er en ung og atletisk QB, som har erfaring fra den tyske liga. Alligevel virkede han som en upræcis passer med en completion percentage på blot 47 procent.

På den defensive side så vi en dominerende indsats, som Towers efterhånden har gjort til en del af deres DNA. Det var ikke mindst den defensive front med amerikanske Will Sewell og danske Mads Marquard, som lagde fundamentet for defense. De tillod maksimalt 28 point, som var i kampen mod 89ers.

2021

Towers har ikke hentet ret mange imports i år, da de internationale kampe er aflyst. Derfor er der på nuværende tidspunkt kun hentet én, QB Randall Schroeder, som ifølge assistent head coach Victor Andersen er for at give de danske spillere chancen i ligaen.

Towers har en god kombination af erfarne NL- og landsholdsspillere og unge, sultne spillere. På defense har Kasper Gulbæk vist sig som en spiller, som kan bidrage på de fleste positioner men primært som DB. Marquard spillede en fantastisk sæson sidste år på den defensive linje. Safety Kenneth Larsen og CB Kasper Eriksen er også to unge spillere, vi kan forvente mere af i denne sæson. Yderligere er Marcus Boesen tilføjet til den defensive linje, som bestemt kun er med til at forbedre dem. Rutinerede safety Magnus Bitsch sluttede sidste sæson tidligt, da han fik en skade, og det bliver spændende, hvilken rolle han får i år. LB Philip Hargett har efterhånden i mange år været den store motor i linebacker-kæden, og der er god grund til at tro, at hans rolle ikke har ændret sig til den kommende sæson. En kombination af dette gør også, at vi kan tillade os at have store forventninger til Towers og særligt deres defensive enhed.

Towers har ikke tabt en regular season kamp siden åbningskampen 2017, hvor rivalerne fra Gold Diggers slog dem. Alligevel skal vi tilbage til 2018, ikke mindst pga. det aflyste slutspil sidste år, for at finde deres seneste danske mesterskab, hvor Schroeder i øvrigtig også var QB. Derfor er viljen og sulten i Gentofte også stor, hvor alt andet end en sejr i Mermaid Bowl er en skuffende sæson.

WR Jakob Green, CB Jakob Bækgaard og assistent head coach Victor Andersen har besvaret nogle spørgsmål og givet os et indblik i optakten til sæsonen og ikke mindst forventningerne.

Victor Andersen, ass. head coach:

I sidste sæson havde I sat jer i en god position som ubesejret, inden sæsonen blev aflyst. Hvordan har I formået at samle op på den skuffelse?

Jeg tror, at alle hold var skuffede over den måde sæsonen sluttede på, uanset om man var ubesejret eller ej. Vi havde set frem til chancen for at få Mermaid Bowl trofæet med tilbage til Gentofte, men jeg er overbevist om, at alle andre hold også havde set frem til en revanchekamp mod os. Vi har ikke brugt tid på at gå og være skuffede. Vi har forsøgt at holde fokus på det, som vi kan kontrollere, og det er at blive klar til den kommende sæson.

2020 var om noget en anderledes sæson, men også offseason. Har I kunne tage noget med fra jeres forberedelser sidste år, til i år?

Jeg tror, at coronasituationen har lært os alle noget. Især hvordan møder og kommunikation kan foregå online, ser jeg som noget positivt. Det har vi benyttet os af flere gange, og det tror jeg også, vi kommer til at gøre fremover. Det er også lærerigt for spillerne at skulle holde sig klar til kamp hele tiden. Det er svært ikke at vide præcis, hvornår man skal spille, men det gør, at man får en flok omstillingsparate spillere. Det er ikke til at sige, om det er en fordel endnu, men jeg håber, at det betyder, at vi har et mentalt stærkt hold.

I skrivende stund har I blot offentliggjort én import, QB Randall Schroeder. Sammenlignet med tidligere sæsoner er det ikke mange. Er det fordi, at I vælger at holde kortene tæt på hånden? Eller kan vi forvente mere fra jer?

Vi har altid været et hold, der har prioriteret de danske spillere, og det gør vi gerne igen. Når vi henter imports, er det primært for at spille internationale kampe. Vi vidste godt, at udsigterne til internationale kampe i 2021 så ret sorte ud, og derfor har vi haft en mere afventende tilgang. Den danske sæson er lang, hvis man kigger på kalenderen, og alle hold er allerede inden, vi har spillet kampe, sikret en plads i slutspillet. Det betyder, at vi har mulighed for at spille et par kampe og se, om vi har behov for hjælp og hvilken slags. Vi har et håb om at skulle spille internationalt igen i fremtiden, og derfor har vi ikke prioritet imports på samme måde i år, som andre år. I stedet vil det give plads til vores danske spillere og give dem mulighed for at udvikle sig.

Så vi kan ikke forvente at se den dominerende og eksplosive Will Sewell igen i år i lilla?

Det er ikke utænkeligt. Will har dog købt hus i Virginia og overvejer stadig, om han skal spille i Europa. Hans niveau er også blevet bemærket af andre klubber, så jeg tror der er masser af tilbud. Vi har stadig et rigtig godt forhold til Will, og han er meget velkommen i Gentofte, både i år og i fremtiden.

Har I fået tilgang af nogle spændende spillere, som vi bør holde øje med?

Vi har fået en smule tilgang, som vi er rigtig glade for. LB David Helqvist er kommet til fra Amager Demons. Han spillede for vores U19 hold i 2019, så det er en spiller vi kender, og som har spillet med os før. Ham glæder jeg mig til at se i aktion. Vi har også fået TE Oliver Tribler til fra Ørestaden Spartans, som er en rigtig dygtig allround spiller. Han har spillet OL på U19 landsholdet og WR for Spartans, så han har rigtig gode forudsætninger for at trives som TE hos os. Af vores oprykkere er vi mest spændte på QB Mads Hagen. Det er ikke sikkert, at det bliver i år, men vores håb er, at han er fremtidens mand. Mads har været i klubben, så længe jeg kan huske, og været på U19 landsholdet af flere omgange. Indtil Randy ankom var han eneste QB til træning, og det har han klaret fantastisk.

I skulle noget skuffende aflyse jeres CEFL-kamp mod Carlstad Crusaders i sidste øjeblik. Har det haft en betydning for jeres forberedelser til sæsonen?

Det har betydet, at vi har været klar til at spille kamp i ret lang tid efterhånden. Spændingen og intensiteten til træning er allerede utrolig høj, og vi er enormt spændte på at komme i gang. Men med til historien hører der, at turneringen blev omstruktureret, fordi flere hold trak sig, hvilket betød, at vi pludselig skulle til Schweiz og møde Calanda Broncos, mens Carlstad skulle til Tyskland og møde Schwäbisch Hall Unicorns. Det gjorde, at det hele så anderledes ud for os, og der nu var karantæne både ved udrejse og hjemrejse i spil. Spillerne har været forberedte på situationen, og vi har nok alle vidst, at risikoen for en aflysning var til stede. Det er selvfølgelig skuffende, men det kan vi ikke bruge tiden på at fokusere på nu. Alles fokus er rettet mod 89ers d. 22. maj.

Hvis du skulle nævne én spiller, der får sit National Liga gennembrud i år, hvem er det så?

Marcus Boesen. Han er kommet til fra AaB, men med et stop i USA i mellem.

Marcus er tidligere juniorverdensmester i squat, og han har repræsenteret både vores U- og A-landshold. Marcus kan spille alle pladser på den defensive linje. Han er stærk og hurtig. Jeg tror, han bliver en stor mundfuld for alle klubber, og jeg glæder mig helt ekstremt meget til at se ham i aktion mod sin gamle klub!

Hvilke forventninger har du til National Liga sæsonen 2021?

Det er svært at spå om. Sidste år var der mange flere nye ansigter i ligaen end tidligere, hvilket skubbede lidt rundt i de indbyrdes styrkeforhold. I år er 3 ud af 4 hold med nye QBs, og en stor del af de dygtige danske spillere, fra især AaB og Søllerød, er taget til udlandet for at spille. Jeg kan forstå, at der er hentet en del hjælp ind fra udlandet, hvilket jeg tolker som, at alle hold er meget opsatte på at skulle vinde mesterskabet i år. Det giver forhåbentlig en masse tætte og seervenlige kampe. Samtidig bliver det også interessant at se, om det kommer til at have betydning, at der kun er 4 hold i ligaen. Alle hold er jo sikret en plads i slutspillet. Om man vælger at gå efter at få hjemmebanefordel i semifinalen, eller man venter med at levere sit bedste i slutspillet, det kan begge være effektive taktikker.

Hvad kan vi forvente af Copenhagen Towers i denne sæson, og hvad vil kendetegnet for Copenhagen Towers være?

I kan forvente et motiveret mandskab, der går ind til sæsonen for at få trofæet med tilbage til Gentofte. Kendetegnet for os er, at vi er et balanceret hold, der kan vinde kampen på både offense, defense og special teams.

 

Jakob Bækgaard, CB:

Hvem er du uden for fodboldbanen?

Jeg er 22 år gammel, og har to mindre søskende, som bor med min mor i Gentofte. Jeg bor selv på Amagerbro, og til hverdag læser jeg på fjerde semester af en bacheloruddannelse i erhvervsøkonomi (HA. Almen) på Copenhagen Business School. Jeg har arbejde som studentermedhjælper i KPMG, som jeg for nyligt er startet på. Jeg elsker godt selskab og en kold fadøl.

På en gennemsnitslig uge, hvor meget tid bruger du så på football-forberedelse?

Jeg er defensiv koordinator for Towers U16 hold, så jeg bruger 2 gange 2 timer om ugen på at være træner og naturligvis lidt tid på forberedelse også. Hvis man ser bort fra den tid jeg bruger på U16-holdet, vil jeg nok sige, at jeg bruger ca. 3 ½ time om ugen, hvor vi har træning med seniorholdet, samt 2 ugentlige styrketræninger hjemme. Vi har et elastiktræningssæt i lejligheden, og vi forsøger at være kreative med møbler osv. Hudl bruger vi til at analysere perioder af træning, og jeg vil vurdere, at jeg bruger omkring en halv time til tre kvarter ugentligt på at se og analysere på det film, vi får derfra.

Så 4-5 timer ugentligt på U16 holdet og omkring 6 timer på mit eget football og forberedelse.

Hvilken rolle forventer du at have for Towers i den kommende sæson?

Jeg forventer at være en af mange nøglespillere for vores defense i år, og jeg håber på at kunne gøre livet svært for folk, som gerne vil kaste bolden mod os. Vi ser dog os selv som en enhed på defense, og jeg forsøger naturligvis at løse min opgave, så godt jeg kan. Jeg stræber efter et niveau som den bedste corner i ligaen, og det er en personlig målsætning, jeg har.

Jeg er så heldig (og beæret over) at være kaptajn for denne klub, jeg nu har spillet for i over 10 år, og det kommer med et ansvar. Jeg skal have 100 % styr på playbooken samt være med til at fastholde et intensitetsniveau til træning. Kort sagt er mit blod lilla, og det bliver det ved med at være.

Towers har ikke tabt i grundspillet siden åbningskampen 2017. Hvad er det, der adskiller jer fra de andre hold i ligaen?

En del af vores succes er selvfølgelig, at vi har en trup med masser af talent. Vi har dygtige fodboldspillere overalt på banen, og det har vi haft lige siden, jeg kan huske. Jeg tror også, at vi forventer meget af hinanden, og selvom det er amatørsport, så gør vi en dyd ud af at gøre tingene så godt som overhovedet muligt. Vores niveau til træning er højt, og vi har super kompetente trænere, som sætter os i de mest gunstige situationer på banen. Vi har også nået et niveau, hvor vi ser Mermaid Bowl trofæet som et must – hver sæson.

Hvilken offensiv spiller forventer du får en breakout season?

At vælge én spiller til breakout season er svært for mig. Jeg tror, wide reciever Magnus Georg Jensen får en afgørende rolle på vores offense i år. Han er en dygtig route runner med gode hænder, og så er han teknisk grundig.

Men… hvis en breakout sæson betyder, at man måske ikke tidligere har haft solide sæsoner, så tror jeg en af vores nye ansigter i Towers, Oliver Tribler, som bliver en del af en i forvejen dygtig tight-end gruppe, er et godt bud. Han er en fysisk spiller, som blokerer godt og har gode hænder. Vores offense gør som regel brug af flere tight-ends samtidig, og hvis ikke man giver Tribler opmærksomhed nok, tror jeg, man får en hård dag på kontoret.

Et andet bud er runningback Asger Mølbæk, som helt sikkert får flere carries i år, end han tidligere har fået. Han er en god all-round atlet, og hans spilforståelse og vision gør, at han tager de rigtige beslutninger med bolden.

Hvad er dine forventninger til Towers og National Ligaen i den kommende sæson?

Jeg tror ikke, der er nogen tvivl i klubben om, at vores mål i år er at vinde Mermaid Bowl. Det siger de fleste klubber nok, men jeg tror, det er vigtigt for os at komme tilbage på toppen af ligaen, så vi kan vise alle andre, at vi er Danmarks bedste hold.

Hvorfor vinder Towers Mermaid Bowl 2021?

Vi var ubesejrede i den korte 2020 sæson, og vi har planer om at fortsætte på den måde. Vi har fået Randy tilbage som quarterback, og han har bevist, at han kan bidrage til at tage Towers hele vejen både nationalt og i Champions League. Vores defense er kun blevet endnu bedre, og vi vinder i år, fordi vi er sultne som ingen andre efter det trofæ.

 

Jakob Green, WR:

Hvem er du uden for fodboldbanen?

Udenfor banen studerer jeg erhvervsøkonomi på CBS. Jeg er 21 år, og jeg er i gang med mit andet semester, fordi jeg tog nogle ekstra sabbatår efter gymnasiet. Det var mest fordi, jeg havde været på high school i USA, så det var svært at komme ind i det danske uddannelsessystem igen efter det. Udover det arbejder jeg i Meny hvor jeg har været i 4 år efterhånden, og er samtidig OC for Towers U16 hold, fordi jeg elsker at lære fra mig og mine erfaringer indenfor sporten, selvom jeg stadig er ung. Ellers træner jeg i fitness center og ude på banen dagligt.

Flere er nok overrasket over, at du spiller i Danmark i den kommende sæson. Er det rigtig forstået, at du havde en aftale på et college i USA? I så fald, hvorfor er du fortsat i Danmark?

Jeg havde en aftale på The College of New Jersey men planen var, at være der 1 år for at komme hjem og gå på CBS og færdiggøre min uddannelse. Det havde altid været min drøm at komme på college i USA og spille football på et højere niveau, og det var fedt, at opleve den mentalitet og intensitet spillerne har derovre. Jeg fik endda spilletid som freshman, og jeg kan bruge den erfaring i Nationalligaen, hvor spillet går lidt langsommere, så det er nemmere at registrere, hvad der foregår ”in the moment”. Men som det ser ud lige nu, har jeg mine fødder plantet i Danmark de næste par år i hvert fald.

Hvilken rolle forventer du at have for Towers i den kommende sæson?

I den kommende sæson forventer jeg at have en nøglerolle på den offensive side af bolden. Jeg spillede også sammen med Randy, da vi vandt NEFL og Mermaid Bowl i 2018, og jeg føler, at vi har den samme connection, som vi havde dengang, så jeg har høje forventninger for mig selv, men også for Towers i det hele taget. På grund af den lange off-season har jeg arbejdet hårdere end nogensinde for at forbedre mit game, både mentalt og fysisk, og jeg har aldrig været i så god form, som jeg er nu. Jeg har haft nogle sæsoner med småskader, som jeg har også har arbejdet på at undgå, så godt man nu kan. Jeg føler mig derfor helt forberedt på den kommende sæson, og de udfordringer den skulle have.

På trods af din unge alder, har du de seneste to sæsoner leveret en lang række store spil. I SGD har David Tawake og Thomas Ashworth spillet hovedroller på hhv. defense og offense. I Tigers, nu 89ers, har Milos Illic spillet en stor rolle på defense, og ikke mindst jeres egen Kasper Gulbæk som virker til, at han kan alt på defense. Hvad tænker du om de unges niveau og skridtet fra U19 til senior NL?

Jeg synes, at niveauet i Nationalligaen bliver højere og højere år efter år, og det er jo primært pga. de unge der kommer op fra U19. Kasper Gulbæk har været en god tilføjelse til vores defense, lige siden han rykkede op fra U19. Vi har også haft nogle U19 spillere ude til træning i år, som også har set rigtig gode ud på banen, så det er fedt at se. Og jeg kan da også se på vores U19 hold, at der kommer noget talent til sporten, og vores U16 hold har også potentiale, så jeg er optimistisk for fremtiden af sporten i Danmark i hvert fald. Selve skridtet fra U19 til Nationalligaen, synes jeg personligt, er svært. Jeg var så heldig at have Aske Troen og Lasse Tor at læne mig op ad de første par år, jeg var med, og det var jeg glad for fordi, hvis man rykker op uden nogen forventning eller erfaring om niveauet i Nationalligaen, så kan den første kamp godt blive en kold spand vand i hovedet. Nu kom jeg jo op og spillede i Nationalligaen da jeg var 17 år, og jeg kan da huske da jeg kom ind, som kicker til at starte med, kunne jeg da godt se, at spillet gik meget hurtigere, og de andre havde mange flere kilo på kroppen end jeg havde, så der var da også nogle tacklinger der gjorde mere ondt på kroppen, men det er også det der gav mig den selvtillid på banen, jeg har i dag. Jeg står i hvert fald tit og tænker tilbage, på de kampe jeg spillede, og hvor taknemmelig jeg er for det i dag. At få den mulighed er en kæmpe gave, fordi det er et stort skridt at tage, og jeg håber, at alle der rykker op har nogle at støtte sig op ad, som jeg havde. Det gør bare skridtet meget nemmere og giver ekstra selvtillid i resten af karrieren, fordi jeg tænker da i hvert fald, at hvis jeg kunne gøre det, jeg gjorde som en 17-årig dreng, som var tynd som en pind, hvad kan jeg så ikke opnå, når jeg er 26 og i mit livs form.

Hvilken defensiv spiller forventer du får en breakout season?

På den defensive side af bolden har vores DB Kasper Eriksen potentialet til at få en rigtig god sæson i år. Han har arbejdet hårdt i vores off-season for at forbedre sig, og det kan ses til træning, hvor han har lavet flere gode spil i vores Skelly perioder. Så han er ikke en af dem, man glæder sig til at line up overfor til træning.

Det er jo svært at vælge en enkelt defensiv spiller, fordi jeg synes, vi har så meget talent på den defensive side, så en anden kandidat ville være vores anden DB Kasper Gulbæk, som kan alt på defense. Han har god fart i coverage, men kan samtidig line up på linjen og kæmpe med de store gutter. Jeg glæder mig i hvert fald til at se ham og hans udvikling de næste mange år.

Hvad er dine forventninger til Towers og National Ligaen i den kommende sæson?

Mine forventninger til Towers er at blive ubesejrede mestre. Den mentalitet skal alle hold have i år, hvis de vil have nogen chance for at vinde Mermaid Bowl. Med Aarhus ude af Nationalligaen og spillere som har skiftet klub, tror jeg, at det bliver en sæson med et niveau som aldrig før. Det er derfor vigtigt for os, at vi lægger skuffelsen fra sidste sæson bag os, men bruger den på at blive bedre og gøre det færdigt, som vi startede sidste år, fordi jeg tror ikke, der er noget hold, der er lige så sultne efter Mermaid Bowl trofæet, som vi er i år.

Hvorfor vinder Towers Mermaid Bowl 2021?

Vi vinder Mermaid Bowl i år, fordi jeg føler, vi har bygget godt videre på det, vi startede sidste år. Vi har jo fået Randy, som har vist, at han kan vinde kampe for os, så det er helt klart en opgradering på den front. Vi har også tilføjet danske spillere fra U19 samt andre klubber, som jeg glæder mig til at se i aktion i år. Hvis man blander det med den gejst alle spillere har og vores drive for at vinde, så kan jeg ikke se hvordan nogle andre hold, vil kunne slå os i år.

Copenhagen Towers spiller på lørdag National Ligaens åbningskamp, hvor de tager i mod AaB 89ers kl. 19.00.