AaB 89ers (0-2) og Triangle Razorbacks (0-1) er de to eneste hold, der endnu har deres første sejr til gode i National Ligaen i år. Begge hold har tabt til Copenhagen Towers og 89ers har seneste tabt til Søllerød Gold Diggers. Fælles for begge kampe er, at de selv har mistet kontrollen over kampen. Mod Towers var de foran i 3rd quarter, inden de gik i stå i takt med at Towers udnyttede de fejl, der opstod. I weekenden mod SGD var en række penalties og turnovers kostbare. Penalties var med til at forlænge SGD’s drives og turnovers bremsede deres egne, når de ramte redzone. Head coach Austin Jones udtalte inden kampen mod SGD, at de ikke har et hold, hvor man kan forvente 200 rushing yards og derfor er forventninger til gengæld større til kasteangrebet, ført an af Shelton Eppler, Thomas Zinck og Magnus Urth. 89ers har de seneste år sat mange point på tavlen, og det har ikke været tilfældet i år, hvor det blev til 13 mod Towers og blot 6 mod SGD. Én ting er også at NL MVP sidste år, Breon Allen er rejst fra 89ers, men de har tilsyneladende ikke haft nogen anden, som har kunne være stedfortræder, og derfor har vi også set dem bruge WR’s som RB. De mangler en tredje trussel, enten i deres kasteangreb eller ved at reelt kunne flytte bolden på løb.

På den anden side har Triangle Razorbacks lukket flest point ind i én kamp, da de tillod 44 mod Towers. Det kan måske være med til at skabe optimisme i det nordjyske, men samtidig er det også svært, at drage konklusioner ud fra en enkelt kamp. Razorbacks tabte 44-13 mod Towers i en kamp, som var forventet at blive mere spændende, og derfor kan kampen på lørdag blive intens og tæt.

Sidste år vandt 89ers 34-26 over netop Razorbacks og snuppede tredjepladsen foran Razorbacks, som blev nr. 4. Selvom begge hold er sikret en plads i semifinalen, er der bestemt ingen af disse hold, der har lyst til at stå op søndag morgen med et stort 0 på sejrskontoen, og på trods af at Razorbacks er danske mestre, så er det 89ers, der har vundet de seneste to indbyrdes opgør, begge på hjemmebane.

 

Kan være et billede af 1 person, spiller fodbold, står og græs

Foto: Privat

Aab 89ers QB, Shelton Eppler har givet os et par kommentarer inden kampen.

Coming from Northwestern State and playing against some of the best players in America, the level in Denmark is obviously lower. After the first two games, how do you see the level in Denmark?

The great thing about football is no matter the level, the competitive drive is always high.

From the outside, it looks like you have built up a great chemistry with Thomas Zinck and Magnus Urth. What does it take for the offense to take the next step?

I’m building connections with all of the guys on the team I feel, from on and off the field. We have a great group of guys and we’re excited to compete this Saturday.

After two tough losses, what have you as a team done to turn it around?

We have to take care of the football and limit turnovers and it starts with me. As a team we know we can compete with anyone, after a few corrections the outcome will show.

Why do the 89ers win the game on Saturday vs the Razorbacks?

If we play our game and win the turnover battle, we set ourselves up really nice to come out with a win.

 

Seneste indbyrdes resultater:

30. august 2020: Razorbacks @ 89ers: 26-34

24. august 2019: Razorbacks @ 89ers: 62 – 58

7. april 2019: 89ers @ Razorbacks: 46 – 42

Kampen spiller kl. 19.00 på 89ers hjemmebane, Hornevej 2.

Kampen vises live på Sport Live.