Foto: Nini Blenved /Nini Photography

Copenhagen Towers måtte lørdag se sig slået af Helsinki Roosters, hvor en scoring 14 sekunder før tid blev udfaldsgivende.

Enden på det europæiske eventyr

Der var lagt op til et brag af en kamp, da Helsinki Roosters i weekenden besøgte Gentofte Sportspark i kampen om videre deltagelse i dette års ECTC – European Division. Begge hold havde slået Stockholm Mean Machines, og denne gruppefinale ville give svarene på, hvilket hold som kunne spille sig i semifinalen.

Spænding kom der også helt til de døende sekunder, hvor Helsinki Roosters med et langt drive op ad banen kunne sætte de sidste point på tavlen. Kampen startede dog med en fin scoring af Lasse Tor Hansen, som bragte Copenhagen Towers foran med cifrene 6-0 i første quarter. Derefter bølgede kampen frem og tilbage, hvor begge hold lavede nogle uprovokerede fejl. Helsinki Roosters’ træner havde inden kampen udtalt, at den defensive linje hos Copenhagen Towers var yderst imponerende med mange profiler fra landsholdet med høj internationalt niveau. Denne kvalitet var også at spotte i dagens kamp, dog måtte en safety være startskuddet til Helsinki Roosters’ pointhøst.

I Helsinki Roosters’ første kamp mod Stockholm Mean Machines havde den amerikanske import Nnamdi Agude kun været i klubben i en uge, men allerede der fremviste den høje amerikaner nogle kvaliteter. Disse kvaliteter var også tydelige at se i Gentofte, hvor den effektive wide reciever satte flere scoringer på tavlen.

Kampen bølgede længe frem og tilbage med skiftende scoringer til de to hold, men spændingen for alvor kom i slutningen af kampen. Først var det et fake field-goal forsøg, som Jesper Rene Hansen sendte i armene på Phillip Tue i endzone, som kunne bringe hjemmeholdet foran med 18-15 med blot halvandet minut tilbage på klokken.

Det efterfølgende drive fra Helsinki Roosters, kom dog overraskende hurtigt frem ad banen. Flere gode forsøg på blocks af Mads Marquard, der i øvrigt spillede en god defensiv kamp, var ikke nok til at holde den føromtalte import Nnamdi Agude fra at score med blot 14 sekunder tilbage af kampen. Dermed var Copenhagen Towers også tvunget til at touchdown på den resterende tid, hvis de skulle vinde kampen. Miraklet udeblev dog og det løb ud i sandet for det danske mesterhold, som måtte se sig slået af Helsinki Roosters med cifrene 18-22.

Semifinalen mod Dacia Vienna bliver dermed med finsk deltagelse i stedet for dansk, og Copenhagen Towers lykkedes desværre ikke med at forsvare titlen, som holdet sikrede sig sidste år i den europæiske turnering.

Kampens slutresultat: Copenhagen Towers – Helsinki Roosters 18-22

Scoringer:

1.Quarter

TD Copenhagen Towers 6-0

2.Quarter

Safety Helsinki Roosters – 6-2

3.Quarter

TD Helsinki Roosters – 6-8

TD Copenhagen Towers – 12-8

TD Helsinki Roosters, 12-15 (PAT GOOD)

4.Quarter

TD Copenhagen Towers, 18-15

TD Helsinki Roosters 18-22 (PAT GOOD)