På en blæsende gråvejrsdag tog Odense Badgers imod Søllerød Gold Diggers på Odense Atletik Stadion.

Allerede inden kick off kunne man, som tilskuer have en stærk formodning om kampens resultat.

Søllerød stillede med 38 spillere imod Badgers 20. Badgers, som var hårdt ramt af skader og afbud måtte stille til kamp med lappeløsninger og afløsere på alle geledder.

For tredje gang i går startede Badgers en ny QB. Med en knæskade til Hjalte Nielsen og Joachim Hoffmann ramt af sygdom, var det op til Henrik “Morfar” Frydenlund at lede Badgers O. Ligeledes var Badgers import LG Jawaugn Arnold ude med sygdom.

1.quarter point til SGD, skader til Badgers

Badgers vandt cointoss, og valgte at vælge at starte med bolden i 2. halvleg. Dette betød at SGD starter med bolden. Diggers marcherer ned af banen sikkert, både igennem luften via Nick Rooneys arm til et velspillende receiver korps og på jorden hvor runningbacks Alex Ibesen-Abela og Frederik Knudsen udnyttede de kæmpe huller, som deres dygtige O Line slog i det odenseanske forsvar.

I løbet af første quarter skades både Badgers TE/OLB Kasper Eriksen (forstuvet ankel) og RB/LB Rasmus “Mulle” Kristensen (albue gået af led). Begge udgik fra kampen, og måtte en tur på skadestuen. Dygtigt medie staff fra både Odense og Søllerød var dog på pletten og kunne tildele korrekt og kyndig førstehjælp på banen. På denne front er begge hold virkeligt profesionelle og det er betryggende som tilskuer at se.

At miste to så vigtige spillere, som bidrager på begge sider af bolden var et hårdt slag fra Badgers, som må se pointene stille og roligt skylle ind som tidevand, ude af stand til at gøre noget ved den offensive maskine fra Søllerød.

På angrebet kunne Badgers flytte bolden igennem luften, og Henrik “Morfar” viser at han sagtens kan finde sine receivere. 3 completions i streg og de banker på til søllerøds banehalvdel. Desværre var det så langt som de kom, og Badgers var aldrig rigtig tæt på at sætte point på tavlen denne dag.

Første quarter ender Badgers 0 SGD 24.

Guldgraverne begraver Odense – og beretningen om et giftigt punt return

Der fortsættes i samme stil, og Søllerød Gold Diggers graver sig ned af banen, og scorer touchdown efter et flot kast til WR Fredrik Oldenburg.

Næste drive kommer Badgers ingen vegne, og må punte bolden væk. Badgers Punter Brian Andersen sender en kanonkugle afsted, og SGDs safety og return specialist Desmond Cooper må længe vente på at bolden kommer ned til ham, alt imens headhunterne fra Badgers kommer stadig nærmere. Bolden lander på jorden imellem Cooper og headhunterne men tager et bounce i retning af den tidligere Jaguars spiller og han ser sit snit til et return.

Spillerne fra Odense står på flade fødder – det er tydeligt at de slet ikke forventer at Desmond Cooper vil forsøge at returnere bolden. Coopers giftighed i open field er ikke til at tage fejl af, og da han har sat de to gunnere har han hurtigheden til at udnytte hullerne i resten af Badgers covereage.

Lyn hurtigt er Desmond cooper i Badgers Endzone til touch down.

Herefter spilles der med running clock – således at tiden kun stoppes et minimalt antal gange, så længe et hold fører med mere end 35 point.

Spillet på banen fortsætter som tidligere i kampen – badgers drive ender uden point og bolden overgår til gæsterne fra Søllerød.

Nick Rooney kan på enkelte spil ikke helt justere kanonen ind, hvilket kunne tyde på at den kraftige sommerblæst i Odense var svær at kompensere for. Det ændrer dog ikke på det store billede og inden 2. quarter er forbi har han igen fundet WR Frederik Odenburg til TD. 2. quarter slutter 46 – 0.

2. halvleg blev en hurtig omgang

Kampen ruller af sted, og med tiden kørende bliver 3. og 4. quarter en form sag. SGD er Badgers overlegne på alle parametre og i takt med at kampen skrider frem står, og går der flere af de trætte odenseanske spillere og humper trætte rundt på sidelinjen.

Det er tydeligt for alle tilskuer på Odense Atletik Stadion, at Badgers spillerne kæmper alt hvad de har lært, men at spille både forsvar, defence og special teams er ingen spøg.

Efter tredje quarter overtager Søllerøds 2. QB tøjlerne på den sjællandske offensiv og amerikanske Nick Rooney får fortjent en tidlig fyraften, og kan se til fra sidelinjen imens sine holdkammerater holde sejren i et sikkert jerngreb.

Søllerøds runningbacks Frederik Knudsen og Nicklas Hansen noteres for touchdowns og med stillingen 70, overgår bolden til et træt og nedkæmpet odenseansk manskab imens dommeren giver 2 minute warning. Uden chancer for at pynte på resultatet tager Odense to knæ, og kampen er ovre.

Score: Badgers 0 – 70 SGD

Søllerød er et hold der skulle vinde denne kamp, og gør det overbevisende. Dette var der aldrig tvivl om og SGD HC Troels Vestergaard udtaler er han meget tilfreds med både sine spillere og dagens resultat. “Der var flere spillere på begge sider af bolden, der viste gode takter og nu er fokus på at blive klar til at slå Oaks, efter sidste års nederlag til dem”

Og mon ikke Søllerød har noget af revanchere over Frederikssund Oaks, som i sidste sæsons største overraskelse, vandt over Gold Diggers. Gold Diggers tager imod Frederikssund Oaks d. 29/6 på Rundforbi Stadion.

Odense Badgers formand Toke Lund udtaler “Jeg vil gerne lige give spillerne en kæmpe ros for deres indsats i dag. Mange omstændigheder gav svære kår, men de kæmpede sgu for hinanden.”

Badgers har et par uger inden de d. 22/6 tager imod Aarhus Tigers hjemme på Odense Atletik Stadion.

Score

Nick Rooney til Thomas Ashworth TD. 2 pt good rush af Alex Ibsen Abela.

Nick Rooney til Griffin Norberg TD. 2 pt. good Alex Ibsen Abela.

Ibsen Abela rush til TD, 2 pt good Nick Rooney til Thomas Ashworth.

Nick Roone y til Oldenburg TD, Anton Engelbrecht 2 pt good

Desmod Cooper punt return TD,

Nick Rooney til Oldenburg TD, Griffin Norberg 2

Nick Rooney til Ashworth TD Griffin Norberg 2

Frederik Knudsen 6 Kenneth Stender 2

Nicklas Hansen 6 Smalcz 2.