Foto: Per Kronvold

Det bliver en gentagelse af sidste års slutspilsbrag, når Triangle Razorbacks hjemme tager imod Aarhus Tigers på lørdag. En af de kampe, som mange af Razorbacks’ spillere helt sikkert har sat en stor ring omkring i kalenderen, efter Tigers sidste år skabte overraskelsen, og slog dem i semifinalen. Meget er sket på de to mandskaber siden da, og vi tager her et smugkig på, hvad der kommer til at ske.

Et farvel til profilerne

Tigers har som bekendt sagt farvel til en række profiler, der enten har valgt at slutte karrieren, eller nu spiller udenlands. Bedre blev det ikke, da Tigers’ center, Bjørn Petersen, blev skadet i sæsonens første kamp, og i denne uge meddelte, at hans tid i de sort-hvide uniformer er slut. Tigers er ikke det eneste hold, der har måttet sige farvel til et par profiler over offseason. Geoffrey Lewis, der har været en af landets helt store profiler på RB-positionen, har byttet dansk football ud med fransk i foråret, og det virker til, at Razorbacks’ traditionelle strategi med at hente en QB ind er sløjfet til fordel for backup’en gennem mange år, Peter Linnemann. ”Det betyder selvfølgelig noget, når en så dygtig spiller (Geoffrey Lewis red.) ikke er med, men de har stadig andre våben, der skal lukkes ned” forklarer Tigers’ cheftræner, Thomas Pedersen, om forberedelserne frem mod den vigtige kamp. ”Jeg glæder mig også til at se Peter Linneman, som eftersigende skulle starte på QB. Nu har de aldrig tidligere vist ham tillid, så det er spændende at se, om han endelig får skuddet som starter efter at have været backup så mange år”.

”Et genopbygningsår”

Razorbacks er et af to hold i National Ligaen, der stadig ikke har spillet deres første kamp, og det er derfor et hold med mange spørgsmålstegn frem mod en kamp, der kan være med til at afgøre begge holds skæbne. Cheftræner Thomas Linnemann er ikke bange for at erkende, at holdet ser sig selv i en genopbygningsfase. ”I år er lidt af et genopbygningsår for os. Vi har en del unge spillere, som skal vænne sig til at spille NL. Med det sagt, så har det været en kæmpe motivation, at vi skal starte mod Tigers” fortæller Linnemann. Det sidste kommer næppe som en overraskelse for nogen, og det gør det slet ikke for Thomas Pedersen: ”Selvfølgelig vil Razor da have revanche for den kamp, men vi er klar til at kæmpe for at hive endnu et W med hjem fra Vejle”.

Både Linnemann og Pedersen starter deres første sæson som cheftrænere for deres respektive klubber. Hvorom Linnemann så småt var blevet overleveret nøglerne til ”sportsvognen”, Triangle Razorbacks, allerede sidste år, er Pedersen helt ny, men respekten mellem de to virker til at være stor. ”Thomas Linneman har kontaktet mig for at ønske tillykke med HC-jobbet, og gjorde klart, at han gerne ville hjælpe os med forberedelsen, så vi kunne få en god kamp. Det er dog ikke noget, vi har draget så meget nytte af, men prisværdigt er det, at HC Linneman sådan rækker en hånd ud til os” fortæller Pedersen der ellers ikke har haft megen mulighed for konkret at forberede sig på lørdagens modstander. Linnemann ville dog gerne bytte videoen fra Herlev-kampen med en ekstra kamp under bæltet: ”Jeg ser det som en ulempe, at vi ikke har fået en rigtig kamp i benene, inden det for alvor går løs”. Det er en vurdering, som Pedersen ikke er uenig i. Han mener, på trods af manglende video på modstanderen, at de nok skal få styr på de sort-røde.

Kan Rysgaard gentage?

Regerende MVP, Marco Rysgaard, havde en af karrierens bedste kampe, sidst de to hold mødtes. 21 carries for 167 yards og 4 touchdowns bød han på. HC Linnemann ved dog også godt, at den ældste Rysgaard-bror er én, holdet skal holde øje med. Får han lov at gentage præstationen fra deres seneste møde, bliver det meget svært for Razorbacks at hænge på. De får omvendt også brug for at få gang i løbespillet bag en traditionelt stor og tung offensiv linje. Det skal de både for at etablere nogle gode down-and-distance-situationer mod et Tigers-forsvar, der viste både tænder og klør i Herlev-sejren, men også for at hjælpe QB Peter Linnemann bag center. Peter Linnemann har før vist, at han godt kan finde ud af at vinde kampe, men det bliver naturligvis nemmere, hvis han ikke skal skabe det hele på egen hånd. Han vil få hjælp af WR Robert Bleiler, der ligner en af Razorbacks helt store offensive profiler.

Kampen sparkes i gang lørdag kl. 14.00 på gl. Vejle stadion, Helligkildevej 2, 7100 Vejle.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1622371954664246/

Seneste indbyrdes opgør:

28.9.14 – Aarhus Tigers @ Triangle Razorbacks – 37-29

29.6.14 – Aarhus Tigers @ Triangle Razorbacks – 7-42

21.8.13 – Aarhus Tigers @ Triangle Razorbacks – 19-37

22.6.13 – Triangle Razorbacks @ Aarhus Tigers – 17-12.