Foto: Per Kronvold

De forsvarende danske mestre fra Triangle Razorbacks dominerede på begge sider af bolden mod Amager Demons i en kamp, der var afgjort efter første halvleg. Favoritterne fra Razorbacks kunne tage hjem med en sejr på hele 48-0.

Triangle Razorbacks viste søndag, at de ikke er til at spøge med i år. Holdet dominerede fuldstændig kampen mod Demons fra start til slut. Demons fik aldrig gang i deres løbespil og bevægede sig ofte den forkerte vej på offense. Razorbacks kunne tidligt skifte reserverne ind og køre kampen hjem med en running clock.

Også Razorbacks angreb var onde ved Demons. De scorede og scorede fra første fløjt og lukkede reelt kampen, inden fløjten senere lød til pause.

Kun én retning 

Razorbacks så ud til at fokusere på Demon’ løb fra kampens start. Hjemmeholdet åbnede med et drive, hvor de kastede fint, men ikke kunne komme fremad på jorden. Drivet endte hurtigt med få lyspunkter, og desværre for Demons skulle det vise sig at blive deres bedste drive i kampen.

Hjemmeholdet sendte bolden tilbage til Razorbacks på et skidt punt, som gav god field position til gæsterne. Razorbacks skulle ikke bruge mange spil på at udnytte den gode udgangsposition. Kort efter løb Duke Delancellotti nemlig bolden 38 yards til dagens første touchdown og en hurtig føring på 7-0.

Demons flyttede selv bolden mere i retning af egen end zone end fremad mod et Razorbacks-forsvar, som lukkede alt ned. Efter endnu et punt af hjemmeholdet kunne Delancellotti finde et par receivere og sætte Razorbacks op til endnu en scoring. Gæsternes QB havde gennem kampen gode arbejdsbetingelser bag sin O-line og var dygtig til at udnytte det.

Det var dog Ryan Berry, der kunne løbe bolden ind til sidst til 14-0 til Razorbacks. Demons angreb rykkede stadig samme retning som Razorbacks’ angreb, og selv om de holdt drivet i live på et fake punt, måtte de give bolden tilbage kort efter på et punt, hvor de faktisk sparkede.

På næste drive kunne Razorbacks så sætte kursen mod et blow out, da de på deres tredje drive scorede deres tredje touchdown. Et langt kast til Oliver Holmlund satte et andet kast til Martin Jepsen i end zone op. Igen havde Delancellotti tid til at kigge flere steder hen og tage sig god tid. 21-0 til Razorbacks.

Demons kastede der efter en interception, som blev returneret til 1’eren, og efter et par forsøg i luften kunne Delancellotti selv løbe bolden over stregen til sit andet rushing td og 28-0. Demons rykkede bagud på tre penalties på næste drive, men igen fik de konverteret et fake punt, men de måtte kort efter forlade banen efter en turnover on downs.

Det var så den arbejdsdag for Delancellotti. Han blev erstattet af Peter Linnemann, som dog ikke kunne holde scoringsfesten kørende i angrebet på sit første drive. Det så til gengæld kun ud til at gå den gale vej for Demons, og kampen var reelt afgjort.

Ny halvleg – samme historie

Anden halvleg lignede den første, selv om Razorbacks sparede nogle startere. Demons gik baglæns og konverterede dagens tredje fake punt. Puntet lignede faktisk det bedste offensive våben i kampen for hjemmeholdet.

Kort efter gik det alligevel galt igen for Demons. Razorbacks’ Dian Hansen interceptede bolde og fumblede på sit return. Ingenting gik dog Demons’ vej, og Razorbacks samlede bolden op og flyttede den helt ned til 2-yard linjen.

Der fra fandt Linnemann Oliver Holmlund til 35-0, og så kørte uret. Alligevel nåede Razorbacks at score to gange mere. Først ved løb af Benjamin Behnke og til sidst på en reverse. Efter det sidste touchdown kunne kun et misset snap på extra point holde de forsvarende mestre fra en fejlfri kamp. Dermed endte en lang kamp for Demons, på trods af running clock det meste af anden halvleg, 48-0 til gæsterne fra Triangle Razorbacks.

Vigtige kampe venter

Kampen viste en niveauforskel mellem toppen af ligaen og de nederste hold. Demons var dog heller ikke gode på dagen, og de vil stadig være et af de bedre hold udenfor top 3. Razorbacks ser skræmmende effektive ud, og de har spillet fokuseret mod både top og bund i ligaen. Bye week skal dog stadig sikres mod topholdene, som kan forventes at sweepe deres egne kampe mod de nederste fem hold.

Næste kamp for Razorbacks er mod Copenhagen Towers, og den kamp vil uden tvivl være en god indikation på, hvem de stærkeste i ligaen er lige nu. Slår Towers rivalerne fra Gold Diggers før de møder Razorbacks, vil det sætte året hidtil mest spændende opgør op.

Demons møder næste gang Tigers ude, som overraskende har lignet et hold, som også er langt fra de tre favoritter. Det kan vise sig at blive en vigtig kamp for slutspilsplaceringer efter Aarhus Tigers’ sløve start på sæsonen.

Tilfredshed hos Thomas Linnemann 

Razorbacks’ head coach, Thomas Linnemann var godt tilfreds med, at kampen hurtigt var afgjort. Det betød, at han kunne spare spillere på vigtige pladser i en kamp, som på papiret var nemmere end det hårde startprogram. ”Vi kom foran ret hurtigt, og så begyndte vi at hive startere ud. Det var en kamp der skulle overstås for os, og vi havde da forventet, at vi ville dominere kampen,” forklarede han.

Fra sæsonens start havde Razorbacks to mål – at komme i champions leagues Final Four og at komme til Mermaid Bowl igen. Final Four missede de danske mestre, så nu er fokus rettet mod at komme tilbage i den danske finale. ”Man skal også have fuld fokus i de her kampe mod de lavere rangerende hold, for mister man koncentrationen, så kommer der nogle åndssvage skader,” fortæller han.

Nu er det så videre i programmet for holdet, som ikke har tabt i NL længe. Næste kamp er mod Copenhagen Towers og altså et møde mellem de to tophold i tabellen i skrivende stund. Når Linnemann ser på tabellen, er der tre hold, der stikker ud i toppen, og han mener stadig, at det er meget åbent. ”Min favorit som contender – Aarhus Tigers – ser meget ramt ud af skader, så det er vel Gold Diggers, Towers og os selv, som er favoritter, som jeg ser det, men lad os nu se, om Tigers ikke får styr på skaderne. Mon ikke de kommer igennem wild card-runden, hvis de får nogle spillere tilbage,” spår head coachen.