Foto: Mikkel Bo Rasmussen – 1st Down Photo

I en kamp der ganske sikkert ikke vinder prisen for sæsonens flotteste, slog Rebels 89ers endegyldigt ud af jagtens om playoff pladser efter de slog gæsterne 22-13 på hjemmebane og meldte sig ind i den eksklusive skare af klubber der har kunnet fejre deres 25 års jubilæum med en sejr. For Rebels betød sejren også, takket være Demons sejr over Stallions, at de nu har sikret sig overlevelse i den bedste række. For 89ers derimod venter en kamp mod Horsens Stallions og en kamp mod enten Copenhagen Tomahawks eller Roskilde Kings i håbet om at undgå nedrykning

Begge hold havde lidt svært ved at komme fra start. For Herlev var det et problem at skaffe nye første downs, mens det for 89ers var sværere at få afsluttet de drives de havde startet. Det var dog sidstnævnte der kom bedst fra start da Andreas Brandsen brød fri for et 63yd TD. Et meget kort punt fra egen endzone åbnede dog muligheden for Rebels til at komme på tavlen. Den muligheden blev brugt til fulde da Dellgren løb bolden til scoring fra aalborgensernes 2yd linje kort inden halvleg.

Rebels forsvar forsatte det fine spil fra første halvleg, og gjorde det svært for 89ers at flytte bolden i på en regntung lørdag. Efter et Rebels FG, var det Patrick Mortensen der interceptede et lettere hasarderet kast og løb den til scoring. Kort efter var Andreas Brandsen igen på spil med et 64yd TD, i hvad der skulle vise sig at blive 89ers sidste scoring i kampen. Rebels Rasmus Brandt bankede det sidste søm i kisten med et 26yd catch-and-run til slut-stillingen.

Jamen jeg er godt tilfreds med holdets indsats. Jeg synes vi var lidt sløve i starten af kampen på offense og defense, og det udnytter 89ers. Vi kom heldigvis efter det, og synes, ud over nogle store spil fra Andreas Rahbæk, at vi er i kontrol resten af kampen. Det blev helt sikkert også hjulpet af et yderst velspillende special teams, som jeg tror overordnet havde sin bedste kamp i sæsonen” fortæller en glad og tilfreds Rebels cheftræner Daniel Lassen til Nationalligaen.dk. Lassen var ikke tilfreds med vejret, som ikke hjalp deres plan om at kaste bolden meget, men han var bestemt ikke utilfreds med spillernes indsats. ”Jeg synes drengene var gode til at holde hovedet højt, og fokusere på at vi bare skulle samle nok af de små succeser, som til sidst gik op i en højere enhed”. ”Vi har bestemt haft en hård sæson, set på truppens bredde. Men det er nogle gode drenge, som for det meste har været med på ideen om at vi skal blive bedre hver gang vi tager rebels trøjen på. Og at det vigtigste ved at spille fodbold er at spille fodbold og have det godt med det. Og med de briller på, er en evt. Overlevelse i NL vigtig, for det er trods alt der vi kan udvikle os allermest” forklarer han afsluttende.

Thomas Thomsen var omvendt ikke særlig tilfreds med kampen. ”Det var en lortekamp. Der var tonsvis af fejl, nok egentlig fra begge hold, men vi lavede klart flest. Og når man laver så mange fejl som vi gjorde, så er det svært at vinde en footballkamp. Regnen havde helt sikkert noget at sige, men det er stadig ikke godt nok. Det skal siges at spillerne kæmpede bravt – der var ingen der gav op, men det var bare ikke vores dag, hvilket er ærgerligt” udtaler han til Nationalligaen.dk. ”Det er rigtig ærgerligt, at vi ikke kommer i slutspillet, det havde vi håbet på. Vi troede egentlig også at vi havde chancen, og talentet synes jeg bestemt også vi har, men igår spillede Herlev en bedre kamp end vi gjorde, ligesom Demons gjorde de to gange vi spillede mod dem, så på den baggrund er det jo helt fair at vi ikke skal i slutspil. Vi har et rigtig ungt hold, med mange unge nøglespillere som helt sikkert kun vil være bedre til næste år, og så må vi jo prøve igen, forudsat at vi vinder vores nedrykningsslutspil”. Thomsen gør det samtidig klart, at næste uges kamp ikke betyder noget i det store hele, men at overlevelse i den bedste række er hvad det handler om på nuværende tidspunkt. ”Jeg ved meget lidt om Tomahawks og Kings fra Kvalifikationsligaen, så jeg kan ikke udpege en ønskemodstander af de to, ud over at Tomahawks ud fra tabellen ser bedst ud – de slutter i øvrigt af med en indbyrdes kamp ugen efter vi spiller mod Horsens, så vi ved ikke hvem der bliver 1 og 2 derfra før ugen efter. Så for vores vedkommende bliver Horsens-kampen en mulighed for at spare nogle af vores småskadede startere, og samtidig se lidt backups an. Horsens-kampen er ikke vigtig for os. Nedrykningsslutsspilkampen er vigtig for os. Vi vil ikke ned” afslutter Thomsen.

Lidt af spændingen må siges at være forsvundet fra bunden efter 89ers, og sidenhen Stallions nederlag, men 5. og 6. seed er endnu ikke afgjort og vil først blive det når Rebels i næste weekend gæster Amager.

Billedgalleri: 1st Down Photo

Scoringer

1. quarter

6 – 0   Andreas Brandsen, 63yd rush (PAT no good)

2. quarter

6 – 6    Simon Dellgren, 2yd rush (PAT no good)

3. quarter

6 – 9    Simon Dellgren, 20yd FG

6 – 16   Patrick Mortensen, 24yd Interception return (PAT good)

13 – 16  Andreas Brandsen, 64yd rush (PAT good)

4. quarter

13 – 22  Thomas Wolff Clausen til Rasmus Brand, 26yd catch (PAT no good)