Foto: Michael Quist

I hvad der på papiret ligner en walkover for Copenhagen Towers, når de møder Herlev Rebels, der kun har en sejr i seks kampe, mens Towers har fire sejre i fem opgør.

Vi forventer derfor heller ikke det helt tætte opgør, men det betyder ikke at kampen hverken bliver kedelig, uden hårde hits eller spektakulære plays. Towers kom godt tilbage efter nederlaget mod Razorbacks med en solid sejr over et ellers overraskende Stallions hold, på hele 49-0. Rebels kommer fra en kamp mod Gold Diggers, hvor de fik sat 20 point på tavlen mod et ellers stærkt defense i Gold Diggers. Rebels lægger pt. en plads under Stallions i den samlede stilling hvor begge hold kan prale af en enkelt sejr indtil videre. Towers har kun tabt en enkelt i en svær kamp mod Triangle Razorbacks, men det kunne ikke ses i kampen mod Stallions hvor klubbens offense igen kørte rigtig godt.

Derfor ser det rigtig svært ud for Rebels i en kamp, hvor de får svært ved både at sætte point på tavlen. Rebels træner Daniel Lassen er dog positiv, og forventer at Rebels, hvis de har dagen, sagtens kan drille Towers både på offense og defense. “Ja, vi synes jo vi spillede fodbold sidste kamp, og det agter vi også at fortsætte med. Vi er ret overbeviste om, at når vi spiller flot fodbold, kan vi lege med alle her i landet, så mon ikke også det bliver situationen i morgen. Drengene er i hvert fald sultne, når det kommer til det første møde med Towers i mange år”.

Rebels har det meste af sæsonen løbet bolden mest, men har de sidste par kampe fået åbnet op for kastespillet, og de har den receiver der har flest catches i hele ligaen, R. Brandt med 35 catches, for 487 og 2 TD. Imponerende stats for seks kampe i dansk regi. Så ham bør Towers have fokus på at få lukket ned. Rebels forsvar skal holde øje med både Towers lynhurtige import B. Lee, samt deres farlige receiver der altid har for næse at hive de svære catches ind.

Coach Lassen siger, som han har gjort hele sæsonen at; “Vores fokus har i hele sæsonen være på vores eget spil, og det bliver det også i morgen. Både offensivt og defensivt synes jeg at vi har været gode til at omstille os fra kamp til kamp, og finde de bedste match ups mellem vores styrker og modstanderens svagheder. Det bliver ikke anderledes i morgen, og Towers har jo en masse dygtige fodboldspillere på begge sider af bolden, så det bliver spændende at se hvordan vi matcher op”.

Det lover godt for kampen, at Rebels går ind til kampen med blod på tanden og en lyst til at udfordre de regerende danmarksmestre, men som Coach Lassen peger på, er Towers et rigtig godt footballhold. Dette kan også ses på deres defensive statistik, der er ikke en spiller der står ud med mange tacklinger eller sacks, de spiller som ét hold og kæmper for hinanden. På Towers offensive side har de kørt et rotationssystem mellem de to QBs, men rygter går på at den ene, Christian Lisby, har fået en aftale på plads om at skulle spille collegebold fra efteråret af, så det skal blive spændende hvad klubben så gør fremadrettet. Det er ikke lykkes os at få en kommentar fra Head Coach fra Towers Peter Herbild, så om de fortsætter rotationen indtil Lisby tager af sted, eller om de går mere hårdnakket efter at få gjort deres anden QB, Kasper Skyum til den faste starter, får vi måske svar på i weekenden.

Kick off er kl. 14, og bliver spillet på Rebels hjemmebane på Hjortespringskolen.

Facebook event: Ikke fundet

Sidste opgør

Vi har ikke kunne finde resultater hvor de to hold har mødtes de sidste 3 år, hverken i grund- eller slutspil, så selvom flere af spillerne sikkert kender hinanden fra landsholdssammenhænge, så har de faktisk ikke spillet mod hinanden de sidste 3½ sæson.