I år forsøger Nationalligaen med en ny ligastruktur, som vi først oplever nu, nemlig at nummer 1, Towers er gået direkte i Mermaid Bowl. Nr. 2, Gold Diggers og 3, 89ers spiller årets eneste semifinale og nr. 4, Triangle Razorbacks bliver sorteper og må blot se til, når slutspillet sparkes i gang på lørdag.

Søllerød Gold Diggers står for værtskabet, når Aalborg 89ers gæster Rundforbi Stadion på lørdag kl. 12.00.

De to hold har mødtes to gange i år, hvor SGD uden større problemer, har kunne sikre sig sejren. De har vundet med hhv. 30 og 29 point, men til lige netop dét, udtaler 89ers head coach, Jakob Zinck Thellufsen: Inden sidste kamp, var vores fokus allerede mod semifinalen – vi er nu i mange år røget ud i semifinalen. Så vi glædes os til at udrulle den fulde game plan mod Søllerød, få rettet fejlene i vores base offense og defense, og så bare give den fuld gas! Der er god i tro i truppen på at vi kan stå med sejren, og det er der det starter.

89ers har i på trods af, at de kun har vundet én kamp, sikret sig en plads i semifinalen. Det er heller ikke en faktor, der virker til at påvirke hverken Thellufsen eller resten af truppen, hvor han udtaler: Vi har teknisk set også vundet en kamp i Scandinavian Cup. Selvom vi selvfølgelig havde håbet på et par flere sejre, er vi i semifinalen og det er det som tæller – så betyder det ikke så meget hvad vi har gjort inden. Jeg vil dog sige, at jeg er stolt af den måde vi har håndteret spillerafgang inden sæsonen, at vi har gennemført Scandinavian Cup, og været et af to hold der kunne vise dansk amerikansk fodbold frem for udlandet! Vi har masser af optimisme og tror på vores chance, for at ende i Mermaid Bowl.

Gold Diggers’ head coach, Logan Dykstra er også blevet spurgt til, hvad de kan tage med fra sidste weekends kamp, som de vandt med 45-16 mod 89ers, hvortil han har svaret: Ultimately we came away from the last game feeling disappionted in our performance. While our defense showed some resilience and only gave up 14 points, we were on the field entirely too long. We need to prioritize getting off of the field more quickly and letting our offense get to work. If anything this last game has just made us more hungry than ever to perform. In regard to taking this game for granted, that is not something we are doing at SGD. We have come a long way from the first half of the season where we played nearly everyone both ways, so we are thankful for the opportunity in front of us.

Hvis 89ers skal gøre sig nogle forhåbninger om, at bryde semifinaleforbandelsen, skal deres defense særligt spille mere stabilt og fire mere eller mindre fejlfrie quarters. De har opgivet mange store spil af 40 yards eller mere og det samme var også tilfældet i lørdags. Det skal de eliminere og så skal de sørge for, at de kan komme fra banen efter 3rd down og ikke tillade en ny 1st down. De skal sørge for at deres offense kan være mere på bolden, både så de har bedre mulighed for at sætte point på tavlen, men samtidig også holde SGD fra, at kunne sætte point på tavlen. Jeg forventer at se en stor kamp af Frederik Oldenburg, Simon Føns og Jonathan Steinhauer, som konstant vil være en trussel med deres evner til netop, at skabe det store spil ud af ingenting. Derfor tror jeg også, at det er SGD, som vi kan ønske tillykke med pladsen i Mermaid Bowl, når kampen lørdag eftermiddag er afsluttet.

Kampen spilles på Rundforbi Stadion kl. 12.00. Billetter kan købes her

Kampen vises live på Sport Live.