Foto: Per Kronvold

Det blev til en ventet hjemmesejr i Vejle på 51-6, men selvom resultattavlen peger entydigt i retning af Razorbacks var spillet ikke så ulige, som man ellers skulle tro.

Ligaens nummer et mod holdet på ligaens næstsidsteplads. Et ubesejret hold mod en oprykker. Der var på forhånd lagt op til en ensidig affære, da Triangle Razorbacks i Vejle tog imod oprykkerne fra Horsens Stallions, og kigger man udelukkende på resultatet, så gik det også som forventet.

Spillemæssigt var der dog mere jævnbyrdighed at spore, selvom det ikke er til at komme udenom, at Razorbacks var et bedre mandskab end Stallions på dagen – måske også bedre end resten af ligaen. Razorbacks er som nævnt tidligere ubesejrede, og med søndagens sejr blev det til otte i træk i denne sæson, men der er stadig kun et mål.

”Det er ikke vigtigt, om vi bliver ubesejrede eller ej, det er ikke noget, jeg tænker på. Det der er vigtigt for os, det er den 10. oktober. Vi spiller for at få guldmedaljer til sidst,” siger Razorbacks Head Coach, Thomas Linnemann, der altså hentyder til Mermaid Bowl, der spilles i Viborg den 10. oktober.

Thomas Linnemann var dog ikke helt tilfreds med kampens forløb trods den store sejr. ”Taget i betragtning at det var den første kamp efter pausen, så skulle der lige bankes lidt rust af, og der skulle spilles nogle spillere ind. Det var første kamp, og det kunne også ses. Vi giver jo næsten dem seks point efter det lange return,” siger Thomas Linnemann.

Efter Razorbacks lagde ud med to touchdowns kastet af amerikanske Steven Wilken, så var Stallions tæt på at sætte point på tavlen direkte på kickoff. Mark Nielsen tog bolden hele vejen til Razorbacks 15-yard linje, og det satte altså holdet i en god position til at sætte point på tavlen.

Det lange return resulterede også i at Razorbacks begyndte at sparke kortere bolde, så Stallions primære returnere ikke fik mulighed for at få bolden i hænderne. Et træk Stallions nye træner Anders Bysted godt forstår. ”I mine øjne har vi to af ligaens bedste returnere i Mark (Nielsen, red.) og Nico Lester. Det er godt set af Thomas Linnemann at sparke boldene kort, og det krævede også lidt justeringer fra vores side,” siger Anders Bysted.

Razorbacks overraskede også Stallions efter holdets første touchdown med et kort spark, som Razorbacks selv fik fat i.

Kampens store spiller var uden tvivl Razorbacks Robert Bleiler, der formåede at lave, hvad der godt kunne kaldes football-spillets ægte hattrick. Bleiler scorede nemlig både på forsvaret, på angrebet og på special teams. Scoringen på special teams var et 75yd punt return, hvor Stallions-spillerne argumenterede for et flag for block in the back, men dommernes flag var ingen steder at se på spillet.

Om der skulle være kastet et flag eller ej, så spillede Bleiler en stor kamp, og det kunne også ses på den modsatte sidelinje. ”Bleiler er jo en dygtig spiller, og vi kunne sådan set godt have sat Nico Lester til at mandsopdække ham, når Nico var inde som cornerback. Det er ikke vores filosofi, så det gjorde vi ikke, og får Bleiler lidt frihed, så laver han spil, og det gjorde han også mod os,” siger Anders Bysted, der trods resultatet er rimelig tilfreds med kampen.

”Det er jo et af Danmarks stærkeste hold, og i forhold til de interne målsætninger vi havde sat for kampen, så synes jeg, at det gik rimelig godt. Vi fik flyttet bolden fornuftigt, og vi fik scoret, hvilket var to af målsætningerne, og så holdt vi moralen oppe gennem hele kampen, og det er jeg godt tilfreds med,” siger Anders Bysted.

Næste kamp for hjemmeholdet Razorbacks bliver et brag mod sidste års vindere fra Copenhagen Towers på hjemmebane, mens udeholdet og oprykkerne fra Stallions skal en tur til Amager for at spille mod Demons.

Scoringer

1. quarter

6-0 – 30 yd td pass – S. Wilken til Robert Bleiler – PAT no good

13-0 – 18yd td pass – S. Wilken til Jakob Rothausen – PAT good

13-6 – 10yd td pass – #84 til Anders Holm Jørgensen – PAT no good

20-6 – 52yd td run – Mathias Kragh – PAT good

2. quarter

27-6 – 70yd INT return td Robert Bleiler – PAT good

34-6 – 75yd punt return td Robert Bleiler – PAT good

41-6 – 10yd td run Mathias Kragh – PAT good

3. quarter

48-6 – 4yd td pass P. Linnemann til Jakob Rothausen – PAT good

4. quarter

51-6 – 34yd FG Torben A. Jørgensen