Det lykkedes i dag Søllerød Gold Diggers, at skabe en overraskelse, da de slog favoritterne, Copenhagen Towers. Faktisk var SGD foran med 21 point med blot 17 sekunder tilbage af kampen. Havde de kunne holde den føring, havde de overtaget førstepladsen i ligaen, som giver adgangsbillet til Mermaid Bowl, da de ”kun” tabte det første indbyrdes opgør med 19 point.
Inden kampen, var spørgsmålet om SGD havde fået tilgang af spillere, som ikke har været en del af truppen i år, af den ene eller anden årsag. Netop dét var tilfældet, hvor flere spillere har afsluttet sæsoner i udlandet. Blandt andre var David Strobel tilbage i truppen efter at have spillet foråret i Sverige. Den alsidige Philip Holm var ligeledes tilbage efter at have afsluttet sin sæson i Schweiz, hvor det blev til et finalenederlag og WR Jens Ole Kaae er vendt hjem efter at have vundet det østrigske mesterskab. Foruden dem, var LB David Tawake tilbage i uniformen. På den anden side, manglede Towers Mads Marquard på den defensive linje og Jakob Green på offense.

Første halvleg var en usædvanligt lavtscorende affære, når vi ser på historikken mellem de to hold, da SGD gik til pause med en føring på 7-0 på et TD fra netop Jens Ole Kaae.

1:30 inde i anden halvleg, blev den føring fordoblet, da Magnus Nørgaard løber uberørt op gennem midten fra ca. 50 yards. Kort tid efter, er det netop Nørgaard, der atter udbygger føringen og sender SGD foran med 21-0 midt i 3rd quarter. Derefter er der igen stilstand på scoringstavlen, og vi skal helt hen til midt i 4th quarter, hvor der med 6:30 igen er mulighed for Towers for at komme tilbage i kampen, da de står med en 4th down på SGD’s 1-yardlinje, men et løb op gennem midten bliver straks lukket ned og stillingen forbliver 21-0.
Jeg kan ikke huske hvornår Towers sidst har spillet en National Liga-kamp uden at sætte point på tavlen, som de i dag blot var 17 sekunder fra i dag. Med 17 sekunder tilbage af kampen, finder Mads Hagen sin amerikanske WR, MJ Williams i hjørnet af endzone og får reduceret til 21-7. Mads Hagen er netop kommet ind et par minutter forinden, hvor han overtog tøjlerne fra amerikanske Joshua Greaves. Netop den scoring kan vise sig, at blive rigtig afgørende, når grundspillet i ligaen slutter, for det betyder at Towers er bedre i indbyrdes opgør end SGD, så for at SGD skal kunne overtage førstepladsen, skal de slå både Triangle Razorbacks og Aalborg 89ers i deres resterende to kampe og samtidig skal Towers tabe én af deres to kampe mod samme hold.
Netop derfor tog SGD også en chance til sidst, da de forsøgte at udbygge føringen på et langt kast. I stedet for greb MJ Williams en interception, som han returnerede til touchdown og resultatet 21-13.

SGD head coach, Logan Dykstra har givet et par kommentarer ift. sommerpausen og afslutningen på kampen:

We worked a lot on getting players who have previously played at the club back, a couple of the older guys, and we had the opportunity to have some Swedish guys ride in the car with David Strobel.

Mike Williams returned an interception for a touchdown at the very end of the game. With the opportunity to advance straight to the final we took a chance on a long throw to end the game and it didn’t go our way.

I morgen, søndag, spiller Triangle Razorbacks på hjemmebane kl. 16.00, når de tager i mod Aalborg 89ers. Seneste opgør endte med 87 point og en sejr på 44-43 til Razorbacks. Der er derfor meget på spil, da det kun er ét enkelt point, der adskiller de to hold i kampen om 3. pladsen, som giver adgang til semifinalen. Kampen streames efter planen på http://www.afi.tv.