Victor Andersen er assisterende Head Coach og Defense Coordinator hos Copenhagen Towers. Jeg følger meget med i hvad der foregår i NL, og jeg har i den forbindelse dannet mig en masse holdninger og synspunkter. Disse holdninger og synspunkter er jeg blevet spurgt om jeg vil dele med nationalligaen.dk. Det har jeg takket ja til. Hver uge vil jeg beskrive de match-ups, som jeg ser mest frem til i de kommende kampe. Alle holdninger og synspunkter står for min egen regning, og jeg glæder mig til at dele dem med jer. 

Så fik vi skilt fårene fra bukkene. National Ligaen ligner i år en række med 3 hold i toppen og så er der resten. AaB ligner det bedste bud på 4. pladsen, men jeg er stadig i tvivl om de resterende 3. Der var flere, der havde forventet af Søllerød ville få rette nogle af deres fejl, hvilket ville give en god kamp mod Razorbacks, men sådan gik det på ingen måde. Razorbacks viste hvor farlige de er, og Jairus Moll ser meget giftig ud!

Aab 89ers – Copenhagen Tomahawks

Efter alt at dømme har Tomahawks mødt National Ligaens tre stærkeste mandskaber i deres første tre kampe. I deres 4. kamp får de så lov til at møde den nuværende 4. plads, når Valby-mandskabet drager til Nordjylland. 89ers’ roster er blevet mindre og mindre for hver kamp de har spillet, og det kan give dem store udfordringer i løbet af sæsonen. Tomahawks har vist god figur i deres første kampe, men har stadig tabt med rimelig betydelige cifre. Efter alt at dømme bliver det en komfortabel sejr til hjemmeholdet, men en sejr til gæsterne ville ikke være 2018-sæsonens største overraskelse.

89ers RBs – Tomahawks LBs

89ers har et af ligaens bedste kasteangreb. Det har vi set tegn på flere gange nu. Men for at kunne lege med helt i toppen, skal AaB også kunne løbe bolden. Med den store stærke offensive linje og TE som holdet råder over, mangler der kun en RB til at levere. Uden Magnus Krogh og Andreas Rahbæk, må nordjyderne give bolden i hænderne på Jacob Hansen og Jakob Trochmann. Disse RBs har stadig en gennembrudskamp til gode, men dette kunne sagtens være ugen, hvor det sker.

Tomahawks LB kæde er en sjov sammensætning. De har både Danmarks formentlig mindste LB samt Danmarks formentlig største DB sat sammen i denne kæde i form af Mathias Bayer og Mark Peters. Jeg kan rigtig godt lide Mark Peters, som jeg vil beskrive som en stor DB. Det er dog efterhånden sjældent han står tilbage som den dybe safety, og jeg vil da også tro, at han er en af holdets førende tacklere. De akkompagneres af en del forskellige andre LBs, og fælles for hele kæden er, at de mangler at vise, at de for alvor kan stoppe løbet. Det får de mulighed for mod en amputeret 89ers RB-kæde.

89ers DL – QB Rasmus Rolsted

89ers DL består stort set kun af pass rushers. Og det passer perfekt til denne kamp, hvor de skal møde et Tomahawks hold, der helst kaster bolden. Tobias Borregaard har ved flere lejligheder gjort sig bemærket, når han rusher QB’en, og jeg er stadig meget imponeret over den rookie-sæson han er ved at stable på benene. Hans job bliver gjort nemmere, når Jeppe Christensen og Patrick Thomsen skaber ravage indvendigt. Kombineret med DC Thomas Thomsens aggressive spillestil, tror jeg at de får rigeligt med muligheder for at ende i Tomahawks back field.

Men kan de fange Rasmus Rolsted? Tomhawks QB’en har ved flere lejligheder vist hans evne til at holde spillet i live, og skabe noget på fødderne. Lidt som Jonas Jørgensen i Frederikssund, er han virkelig vigtig for at Tomahawks kan få rykket kæderne. Lige nu er der dog lige så mange negative spil og turnovers, som der er gode spil. Det skal der rettes op på, hvis Tomahawks skal lege med om en slutspilsplads.

Frederikssund Oaks – Aarhus Tigers

Oaks mandskabet skal forsøge at få lidt genrejsning efter et grimt nederlag i Aalborg. Tigers mandskabet cruiser stille og roligt igennem sæsonen uden for meget besvær. Dette kunne godt gå hen og blive et scenarie hvor Tigers undervurderer oprykkerne, og derfor kan komme lidt i problemer. Tigers er dog en for stor mundfuld for Oaks, som dog stadig er ubesejrede på hjemmebane.

Oaks RBs – Tigers LBs

Oaks har i denne sæson været rigtig gode til at sætte sig selv i favorable positioner. Det har de gjort ved at finde de match ups på banen, som de føler, at de har størst chance for at vinde, og så angribe dem. Jeg tror det match up de har størst chance for at vinde i denne uge er, når Simon Høeg og Patrick Tambour får bolden i hænder mod Tigers LB kæde. Høeg og Tambour er to runningbacks med rigtig god fart og størrelse, der kan udfordre de fleste forsvar i NL.

Tigers LB-kæde er nok forsvarets svageste led. Det lyder en smule groft – men med utroligt velspillende DL og DBs, bliver LB-kæden sorteper i denne omgang. Kæden indeholder dog to atletiske og kloge OLBs i Lau Hartoft og Laurits Frølund, som meget sjældent står i dårlige positioner. Deres største udfordring er deres størrelse, som kan blive en udfordring, når Oaks’ store RBs kommer tromlende.

Oaks DL – Tigers OL

Ligesom på angrebet, er Oaks nødt til at angribe de match ups, de har størst chance for at vinde. Oaks DL har haft en rigtig god sæson, og det er nok her, at Oaks’ defense kan genere Tigers’ offense mest. Det er selvfølgelig kombineret med et aggressivt Cover 1 press look, som kan skabe timingproblemer for Tigers’ kasteangreb. Hvis QB Jakob Karkov får lov til at stå for længe i lommen, kan det blive en rigtig lang dag for Oaks.

Tigers’ OL har jeg svært ved at vurdere. De spiller en ganske fin kamp mod Razorbacks, men de bliver ofte reddet af et stjernespækket back field med Karkov, Stevens og Lykke som hovedrolleindehaverne. Ligeledes har der i de første par kampe været forskellige konstellationer på linjen, der muligvis stadig leder efter den rette cocktail. Det får de lov til at prøve endnu flere kræfter med på søndag.

(Troy Porter Jr – Kori Hurd)

Et lille ekstra match up, der kan være interessant at kigge på. De to eneste amerikanske imports på linjerne i National Ligaen i år, får lov til at løbe ind i hinanden på søndag. Det bliver spændende at se hvem der vinder den kamp i kampen.