Der var nervøsitet at spore i holdet, da de idag gik på banen i kampen om 5. pladsen ved A-EM. Der var godt spil at spore i visse dele af kampen, men Danmark formåede ikke at skabe nok chancer og tabte 33-16.

Danmark kom usikkert fra start. I store dele af 1. halvleg var der ikke meget aggressivitet, og faktisk formåede offense først i 2. quarter af fuldende mere end 1 spilserie. Britterne flyttede metodisk bolden roligt, men sikkert ned i endzone, hvor Conroy både i 1. og 2. quarter finder endzone. Først på et 4 yd rush, og efter på et 67 yd pass.

Jakob Karkov startede på banen, men havde svært ved at få løsnet op for spillet og finde hullerne. Han udgik med en skade i midt i et drive i 2. quarter, hvor Skyum kom ind, og så ud til at have lidt mere held. Skyum bringer i midten af 2. quarter for første gang Danmark dybt ned i britternes endzone, men Danmark formår ikke at få bolden længere end til 15 yd linjen. Britterne går 4 og ud, men godt pres fra defense, og med 37 sek. tilbage af halvlegen, får offense får et sidste forsøg inden pausen på britternes 43 yd linje. Desværre læser GBs Oluwole Danmarks spil, og griber en interception. Pausestillingen ender på 14-0 til britterne.

2. halvleg – en ny start

Danmark kom ud med en masse energi efter pausen, og det så ud til at heldet var ved at vende, men på britternes 23 yd linje læste Oluwole igen danskernes spil, og greb en interception, og formår at løbe den helt ned på danskernes 29 yd linje. Jakob Galsgaard intercepter bolden på efterfølgende serie, og offense løber hurtigt på banen igen. Hele sidelinjen bobler – for nu begynder det at ligne noget, men mens Skyum er ved at ændre spillet, tror Center Mikkel Hansen at bolden skal snappes, og bolden ryger over hovedet på Skyum. Britternes Haldane er først på bolden, og løber den til endzone – ekstra pointet bliver blokeret, og Storbritannien er foran 20-0.

Midt i 3. quarter får Michael Kayser slået bolden ud af britternes QB Slacks hænder, og Mark Peters kaster sig over den – offense sendes på banen på britternes 28 yd linje. Skyum finder Lasse Lykke på fjerde down, og Danmark scorer sit første touchdown. Danmark kører 2 point-spil, hvor Lasse Tor finder Thomas Zinck. En forløsende scoring til stillingen 20-8. På efterfølgende kick off returnerer britternes Amis bolden hele vejen til huset, og Danmark er bagud 26-8, da ekstra pointet sparkes ved siden af.

Til trods for den store pointforskel bliver danskerne ved med at kæmpe sig tilbage, og Skyum begynder at finde huller. I starten af 4. quarter er Aske Troen helt fri, og griber bolden i endzone. På endnu en fake, finder Lasse Tor en helt fri Thomas Ashworth, og stillingen er 26-16.

På britternes næste spilserie kaster Mads Marquard sig ind foran QB’en, og Alexander Heidi kaster sig på bolden, og offense bliver sendt på banen igen. I slutningen af kampen får Danmark 2x 15 yd penalties, og det udnytter britternes Jacquetog ekstra pointet går ind – britterne er foran 33-16. Danmark formår ikke at skabe mere, og britterne tager 3 knæ.

Igen i denne kamp var der en del fejl og alt for mange penalties på forkerte tidspunkter. Der var en del nervøsitet at spore i starten af kampen, men til trods for at være bagud hele kampen, var der god energi på sidelinjen hele kampen, hvor spillerne virkelig formåede at bakke hinanden op.

Danmark ender på en 6. plads, og hvad fremtiden bringer er endnu usikkert. Ifølge den nye struktur, skal 6. pladsen spille en kvalifikationskamp inden næste EM.